• adam orada acınacak halimizi anlatıyor ağır konulardan bahsediyor eleştiri yapıyor sıra arkadaşları kameraya poz verme derdinde bizden hiç birşey olmaz

    https://youtu.be/qvs8jvj6rmy

    ekleme: bütün yazılanları ve mesajları okudum bir kaç ekleme yapmam gerek

    videonun tıklanması için başlık açtığımı iddia etmiş bir yazar ben en kısa videoyu tercih ettim kanal adını ilk defa duydum bir kanalım veya sosyal medya hesabım yok

    nevşin mengü videoyu düzenleyenin hatası konuşulanla görüntü stabil değil o yüzden absürt bir video ortaya çıkmış demiş umarım öyledir

    gençler gülmesin mi? hep gülelim mutlu olalım eğlenelim ama cinayetten kandan işsizlikten bahsedilirken değil

    bizden bir şey olmaz mı? evet ne yazık ki olmaz çok övündüğümüz elit üniversitemiz itü dünyada ilk 500 e giremiyor üniversitelerimizdeki kitap sayısı dünyadaki üniversitelerin bazılarının 1000 de biri hatta şaka değil benim evimdeki kütüphaneden az kitabı olan üniversitemiz var ne yazık ki

    başlığa siyasi anlam yükleyen olmuş ona anlam veremedim
  • bir tek bana mı değişik geldi bu arkadaşların tepkileri diye düşünüyordum. yalnız değilmişim.
  • itü ortalama üstü öğrencileri barındıran bir üniveriste.
    ama görüyoruz ki karakter olarak vasatı aşamamışlar.
    kadınların, kendisine saygısının kalmadığını da görüyoruz. başımıza bu kafayla ne gelse müstehak.

    t: birileri bizi düşünürken, bizim kendimizi düşün(e)memizin örneği.
  • konuşan kişiyi dinlemedikleri çok aşikar, umurlarında da değil o da belli zaten, tek dertleri bir an önce bitsede gitsek gibi duran ve kamera görünce el sallayan ve gülen/gülümseyen bir kalabalık görüyorum. toplumun sorunları ile ilgili güzel bir konuşma yapan kişiye ise hiç saygıları yok, ülkenin aydınlık geleceği olacak diye düşündüğünüz bu gençler instagram ve tik tok fenomeni olma peşinde ne yazık ki.

    edit: gerçekten ülke olarak umutsuz vakayız. suser'in biri kendince yanlış olduğunu düşündüğü bir durumu/olguyu görüp başlık açıyor, siz de kişisel düşüncenize göre bir yorum yazıyorsunuz. ondan sonra şenlik başlıyor “yok ekşici piçler herşeyi eleştiriyor” vs diye bunu diyen kişiye göre videoda'ki poz verenler gayet olağan/sıradan ve kendi yorumunu yapıyor ama yetmiyor bir başkasının yorumunu beğenmediği için (haksız olduğunu düşündüğü için) hakaret ve küfür ederek eleştirdiğini sanıyor. o zaman şunu soralım hem mesaj hem de entry vasıtası ile hakaret/küfür vb içerik girenlere; biz kimse gülmesin veya gülemezler/poz veremezler demiyoruz mevcut bir durumu değerlendirip kişisel görüşümüzü beyan ediyoruz, size göre bunu yapamayız çünkü haklı değiliz madem öyle bana göre de siz haksızsınız o zaman siz de fikir beyan etmeyin. sonuç bu mu? birileri fikrini beyan etmeden önce siz çok yüce haşmetmeaplarının onayını mı alsın?

    herkes fikrini beyan ediyor, bu sidik yarıştırma merakınız nedir gerçekten anlamak mümkün değil. tamam siz haklısınız her konuda geri kalan herkes haksız, kimse fikrini/düşüncesini dile getirmesin.

    edit-2: bir de duyar kasma diye saçma sapan bir şey ezberlemişler papağan gibi aynı şeyi yazıp durmuşlar, tebrikler.
  • hem dinleyip hem kameraya gülümseyecek kadar beynini çalıştıramayan insanlara dert olmuş eylem.
  • dikkatimi ilk çeken bu durum olmuştu , özellikle kadınlar bildiğin sahnedeki arkadaş ile alakasız sırıtıyordu. çok güzel ve duygusal bir konuşmaydı umut olsun.
  • bu tip ortamlarda, katılımcıların yarısından fazlası ne konuşulduğu ile ilgilenmez bile. konuşmacı " salonda bomba var, 5 dk sonra patlayacak" dese çoğu kişi duymayacaktır. duyanlar kaçmaya başlayınca onlar da kaçar.

    öğrencilik böyledir biraz. sonuçta tören, herkes kendi derdinde, platonik aşkını saniye saniye izleyeni, kankasıyla sohbet edeni, sağa sola espri yapmaya çalışanı, kamera görünce sırıtanı ile öğrenciler bunlar. aralarında mutlaka ciddi sayıda ilgili konuşma nedeniyle duygulanıp ağlayanlar da olmuştur, öfkelenenler de, hırslananlar da. böyledir. hepimiz öğrenci olduk.

    orada yapılan konuşma, sosyal medya için bir anlam ifade eder, yöneticiler için bir anlam ifade eder, itü gelenekleri için bir anlam ifade eder. kameraya gülümseyen kızlar, anlamından bir şey kaybettirmez.

    bana anormal gelmeyen durum.
  • birisi ülkenin kanayan yaralarından; kadın cinayetlerinden, fırsat eşitsizliğinden, sömürülen ve geleceği karanlık gençlerin sorunlarından bahsederken kameralar seni çekiyor diye çığlık atıp pişmiş kelle gibi sırıtmazsın.
    birileri de çıkmış "hem dinleyip, hem gülemiyor musunuz?" diye sormuş. şehit haberleri veya doğal afetlerde ölen insanlarımıza dair açıklama yapılırken gülen akp'lilere niye kızıyorsunuz o zaman? hem gülüp hem çözüm üretemiyorlar mı?
    ben geleceğin mimarlarını, mühendisleri, bilim insanlarını vs. değil geleceğin beyaz yakalıları, instagram fenomenleri ve sosyal medya influencer'larını görüyorum sadece. mezun olduktan 3-5 sene sonra torpiliniz olmadığı için ortada kaldığınızda ya da torpili olan birisini hakkınızı gasp ettiğinde veya torpilli birisinin altında mobbing'e maruz kaldığınızda yani ülkenin gerçekleriyle yüzleştiğinizde (umarım ki böyle olmaz) o zaman anlarsınız o konuşanın ne kast ettiğini.
    not: ekşi ikiyüzlülüğü böyle bir şey işte, şurada gülenler akp'nin kodamanları olsa 100 sayfa linç entry'si olurdu.
  • goruntuleri gorunce dedim kesin eksideki ezik mallar bunu elestrir diye sasirtmamistir. insanlar mezun olmus orda ve onlarin mezuniyet toreni isterse dans eder. onemsiz bir ayrintiya burda boyle laf sokmak da iste eksici ezikligi.
  • ben maskesiz mezunlar görüyorum.
    virüs üniversitelere uğramıyor sanırım.

    edit : o gencin yerinde olsam başkalarının dertleri ile kendimi üzmez idim. verirdim coşkuyu...
    (bkz: herkes hak ettiği gibi yaşıyor)
hesabın var mı? giriş yap