• merhaba ekşi sözlük ailesi,

    bugün bir arkadaşımın ricası üzerine onun ve onun gibi yaklaşık 400 kişinin mağduriyetini size aktarmak istiyorum. lütfen desteğinizi esirgemeyin.

    donanımhaberde açılan başlığı bilgi kaybolmaması için aynen kopyalıyorum.
    dh linki

    " selamlar herkese,

    forum halkı olarak bugüne kadar bir çok konuda şikayetlerimizi ve sorunlarımızı dile getirdik. bazen sesimizi duyurabildik bazen de duyuramadık. özellikle akn konusu forum bir başarısıdır. biliyorsunuz bazı olaylara karşı sesinizi çıkartmadığınız sürece balinalar sizi yutabiliyor. bugüne kadar forumda sesini duyurmak için konu açan, azınlık oldukları için seslerini duyuramayan ve forum halkından yardım isteyen bir çok kişi oldu ve elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. bugün ise benim sizden bir rica var.

    olayı kısaca özetlemek gerekirse bundan 33 sene önce izmir narlıdere'de kooperatif evleri inşaa ediliyor. inşaat firması arsa sahibine 142 dairenin 42 tanesini veriyor. (sözleşmede yazdığı şekilde) geri kalan daireler ise inşaat firması tarafından vatandaşlara satılıyor. kimisi topraktan giriyor kimisi inşaat bittikten sonra satın alıyor. 33 yıllık geçen bu süre içerisinde bölgenin rantı artıyor ve arsa sahibi dava açıyor. sebebi ise inşaat firmasının taahhüt ettiği 42 daireyi vermemesi. fakat bütün bu işlemler zamanında yasal olarak tamamlanmış, inşaat firması 42 daireyi arsa sahibine vermiş daha sonra noterden arsa sahibine ihtar çekilmiş fakat arsa sahibi kendi isteği üzerine 42 daireyi teslim almamış. bu nedenle arsa sahibi uzun süren hukuk mücadelesi ile 142 dairelik 3 bloklu apartmanı yıktırma kararı aldırmıştır. kalan 100 daire sahibine ise hiç bir hak verilmeden yıllarca çalışıp aldıkları evlerden ceketini alıp çıkmalarını istemektedir.

    sizlerden ricam en aşağıdaki metini cimer üzerinden şikayet olarak izmir valiliği / izmir belediye'sine iletmeniz. cimer linki: https://www.cimer.gov.tr/

    ne kadar çok başvuruda bulunursa yetkililerin daha fazla dikkatini çekeriz ve belki de bu usulsüz kararın kalkmasını sağlayabiliriz. forum olarak bugüne kadar bir çok başarıya imza attık. bunda da ses getirebileceğimizi düşünüyorum. herkese şimdiden teşekkürler.

    ilgili haber linkleri:
    link 1
    link 2
    link 3
    link 4
    link 5

    video haber link

    mağdurların sesini duyurmak için yazdığı yazı:

    evlerimiz yıkılmasın

    33 yıl önce kurulmuş özmavikent kooperatifi’nin inşa ettiği 142 dairelerde şu an yaklaşık 350-400 kişi yaşamaktadır. irfan sağlam’a ait arsa üzerine tüm yasal izinler alınıp , projeler onaylandıktan sonra 5 blok halinde 142 daire inşa edip sözleşme gereği 42 daireyi arsa sahibine vermiştir. ancak arsa sahibi noter ihtarına rağmen herhangi bir gerekçe göstermeden , daha fazla rant elde edebilmek ve belediyeye bağışladığı arsaları da geri alabilmek adına daireleri teslim almamış ve böylece 33 yıldır süren hukuk mücadelesi başlamıştır. bu daireler izmir/narlıdere belediyesinin aldığı encümen kararı ile yıktırılmaya çalışılmaktadır. elektrik , su ve doğal gazlarının kesileceği bildirilen kooperatif sakinlerinin sesleri duyulsun, haksız ve de hukuktan uzak bu yaklaşımın bertaraf edilmesi için bu insanlara yardım edilsin , çığlıkları duyulsun ve 33 yıldır çektikleri zulüm son bulsun . kendi alın terleriyle kazandıkları paralarla edinmiş oldukları dairelerden daha fazla kâr fırsatını görüp insanları evlerinden etmeye çalışan arsa sahibi irfan sağlam’ın sokağa çıkmamıza bile engel olan covid-19 döneminde bunu uygulatmaya çalışması da kârlarının insanların can sağlığından da daha önemli konumda tuttuğunun bir kanıtıdır. burada zor durumda kalan daire sahipleri ekonominin de kötü olduğu süreçte evlerini , yurtlarını kaybetme korkusuyla baş etmeye çalışıyor. çocuklar , yaşlı insanlar ve burayı terk edemeyecek bir sürü insan grubu yasal haklarını savunmak için yardım beklemekte. artık iş engellenemez boyutlara girmiş belediyenin aldığı hukuka aykırı yıkım kararı ile evlerinden çıkartılarak binalarının yıkılması tehdidi ile karşı karşıya bırakılmışlardır. daha fazla rant için bu durumu kullanan irfan sağlam ve haksız kararlar karşısında direnişimizde yardımınızı bekliyoruz.
  • arsa sahibini haklı bulduğum hukuk rezaletidir. şöyle ki arsası sıkıntılı olan bir yapıyı en başta tapu sisteminin sattırmaması gerekir. maalesef ülkemizde bu gibi sorunlar baya çok.

    bu olayda da ev satın alanların zararı satış yapılmasına izin veren kurumdan tazmin edilmelidir diye düşünüyorum. satışın yapıldığı esnada satışa engel teşkil eden bir durum yoksa müteahhit zararı karşılamalıdır. yok müteahhitle de bi alakası yoksa, devlet böyle bir yanlışlığa mahal verdiği için kendisi karşılamalıdır. devletin de suçu yoksa geçmiş olsun, arsa sahibi haklıdır.

    edit: düzeltiyorum, arsa sahibi başta kabul ettiği 42 daireyi almadığı için haksızdır. sözleşme imzalandıktan sonra olay orda bitmiş. arsa sahibi haksızdır. ben iyi okumadığım için hatalı karar bildirmişim.
hesabın var mı? giriş yap