• il sınırlarından geçmesi planlanan 25 metre derinliğinde,145 metre genişliğinde kanal projesi.

    ikinci adımda alttan da serbestleştirerek izmir kara sularının dışına çıkarılacakmış ve oluşan körfeze şifa dağıtan balıklar yerleştirilecekmiş.
  • bir dedikoduya göre bu proje için; izmir, manisa'dan tamamiyle kopacakmış ve izmir boydan boydan yarılacakmış. amaç ildeki kemalist sayısını tek bir ada altında toplamakmış.
  • körfezin altına kurulacak raylı sistemle, ülkeden koparak atatürk cumhuriyeti adı altında yeniden inşaa edilecek yapay adacık.
  • gandikemalin bugün dev bir meçhul aile sigortası anıtı olarak duyurduğu çılgın proje. yapımında samsun'lu minibüs şöförleri ve aileleleri çalışacakmış.
  • göztepe'den karşıyaka'ya köprü derse hiç şaşırmayacağım projedir. işlev olarak kanalistanbul projesine denk olur. gemi falan da geçemez. oh mis... işlevi mişlevi bir tarafa da abi göztepe-karşıyaka taraftar kavgasını düşünsenize köprüdeki...

    bazı siyasi açıklamalardan sonra edit: yemin ederim şaka yapmıştım. kendim de inanmıyordum. ne yaptınız abi siz?
  • chp li belediye başkanından kurtulmak amaclı proje. oldukca cılgın bence.
  • kendimce bir türüne sahip olduğum projedir.

    şöyle ki;

    alsancak için konuşursak, merkezde, inanılmaz değerde okullar var. atatürk lisesi, namık kemal lisesi, melih özakat, gazi ilköğretim okulu gibi... bunları ekonomiye ve sosyal hayata kazandırmak gerek. dikkat edilmesi gereken nokta, tarihi önemi olan ve estetik değer taşıyan binalaların korunması. atatürk ve namık kemal lisesi gibi binalar olduğu gibi bırakılıp/aslına uygun restore edilip; tiyatro, sinema, sergi salonu, kütüphane ve benzeri şekilde değerledirilmek üzere özel sektöre devri hem ekonomik hem sosyal fayda yaratır. bunun çeşitli metodları var, yap-işlet-devret gibi. uzmanı olduğum konular olmamakla birlikte, kamu yararını es geçmeden, şehrin estetiğini bozmadan çeşitli çözümler üretilebilir. bu bölgelerin rant değeri inanılmaz. ekonomiye kazandırılmaları sürecinde, bu okullar adına kurulacak vakıflar kanalıyla oluşturulacak büyük bir bütçe ile şehrin dışında inşa edilecek yeni ve modern okullar, inanıyorum ki eğitim kalitesi açısından şu ankilerden fersah fersah ileride olacaklardır. bu okullarda okuyan öğrenciler için, servislerle, bedelsiz okul ulaşımı rahatlıkla sağlanabilir. böylece bahçelerini otopark olarak kullandırtmak dışında ne ekonomiye, ne de kamuya hiçbir faydası olmayan yerler kabuk değiştirecek.

    dikkat edilmesi gereken üç nokta var:

    - genel bir plan çerçevesinde, çevreci, kent yaşamının kalitesini yükseltecek, orjinal dokuyu bozmayacak özel teşebbüse izin verilecek. mesela birkaç restaurant - cafe, kitapevi vb. açılacak fakat ortamın bir açık hava alışveriş merkezine dönmesine sebep olacak mağazalara izin verilmeyecek.

    - sonradan yapılmış, 80'ler tarzı ek binalar yıkılıp, konsepte uygun yeni bina yapılabilecek fakat mevcut boş alan sadece park-bahçe olarak kullanılacak, ekstra bir yapılaşmaya kesinlikle izin verilmeyecek.

    - yeni okullar en üstün teknolojik altyapıya sahip olacak, eğitim kalitesinin bugün ile karşılaştırılmayacak derece ileri seviyede olması sağlanacak.

    bu naçizane fikrime ideolojik olarak karşı çıkma mecburiyeti hisseden bir kesim ile bu projenin sağından solundan çekiştirip, tek amacı kar makzimizasyonu olan bir kesim olacağı muhakkak. bunlar, al birini - vur ötekine yapılarak imha edilecek. çok şeker değil mi?

    not 1: bahsi geçen yerlerin ekonomik değeri çok yüksek. bir 5 sene sonra heykelimi dikerler diye düşünüyorum.
    not 2: yedi sene boyunca izmir merkez'e (konak) 24 km uzakta bir okulda okudum (bkz: kavak yelleri) ve bu okul izmir'in en iyi 3-4 okulundan biridir. konunun alsancak gibi bir yerde okuyanlardan intikam alma ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.
  • dağların denize paralel uzanması ayarlanırsa iyi olur..
  • metro inşaatı bitirilecekmiş diye duyduğum
hesabın var mı? giriş yap