• üzerinde;

    by appoitment to their late majesties
    king george ııı

    king george ıv queen victoria king george v
    king willam ıv king edward vıı king george vı

    and his late royal highness
    the prince of walles (1921 - 1936)

    yazar.

    hacmen %40 alkol içerir.
    muz, çilek, çikolata ve çeşitli tatlılarla sek içilir.
    elma suyu veya üzüm suyu ile karıştırılarak içilirse de fena olmaz.
    ben sek severim o ayrı.
  • bu viskiyi ciddi ciddi seven bir kitle var ve bu kitle ısrarla markete girdiğinde başka hiçbir viski sormadan jibi var mı diye sorar. bi de kimse bu içkiyi jebe veya jeybi olarak telaffuz etmez, bunu içen adam direk jibi der. bu içki için artık düzeltilmesi imkansız bir kalıptır. ha tadına gelirsek red label'dan tabiki daha iyi ama sek içilebilecek kadar iyi bir viski olduğu tartışılır. ben tadına tahammül edemediğimden az miktar soda veya burn ile içiyorum fakat hastaları bu garip viskiyi sek bir şekilde de gayet yuvarlayabiliyorlar.
  • ci bi değil cjey en bi olarak o da olmadı hiç yormadan j ve b olarak okunması gereken viski markasi. gavur illerinde j ve b anlaşılmayabilir tabii dikkat etmek lazım.
  • sek olarak içildiğinde ağlama krizini kesebilen içki *. diğer zamanlarda ise içmesi zor keyif yapmak için içilesi değil gibi sanki...

    p.s: viskiden zerre anlamam.
  • viskinin köpek öldüreni.
  • turkiye'de en cok karadenizde, karadenizinde en dogusunda tuketildigine kuskum olmayan icki. severiz o ayri.
  • yılbaşı* kutlamasında oy çokluğu ile sınıfta kalmış içki. anlatayım; bu yılbaşını değişik bir şekilde kutlayalım dedik. ne yapalım, ne edelim derken viski almaya karar verdik. ama öğrenciyiz. 15-20 tl daha fazla verip jack daniel's almak varken, cimrilik edip j&b aldık. şişenin dibini gördükten sonra ise oylamaya geçtik ve 2 kötü, 1 çekimser oy ile j&b'yi sınıfta bıraktık.

    hayal kırıklığına uğrattın j&b...*
  • jack daniels ya da red label seven birisi değilimdir, ama j&b bunların yanında bile çamurdur.
    eğer canınız viski istiyorsa ve ortamda j&b'den başka birşey yoksa, viski yokmuş gibi davranın.
    eğer canınız sarhoş olmak istiyorsa ve ne içtiğiniz umrunuzda değilse ve ortamdaki en yoğun alkollü içecek j&b ise, o zaman içebilirsiniz.
    böyle de yerden yere vururum kendisini, ankara viskisi gibi birşey üretmiş topraklarda overrateddır.
  • uçak korkusunu (ööhhm tırsmasını) bile geçiremeyen içki.
    şöyle bir anım var kendisiyle. efendim ayıptır söylemesi geçtiğimiz yaz 3 geceliğine kıbrısa tatile gittik ablam ile birlikte. ablam da iş için devamlı suretle almanya'ya gidip gelmekte uçak ile. dedik gidelim uçakla . fakat ben hayatımda binmemişim uçağa. neyse gerek ramazana denk gelmesi gerekse örf,adet,ananeden ötürü alkolsüz gittim buradan. tabi free shopdan 1 lt jack daniels alarak (eet fakirlikten ultra herşey dahile gidemedik). daha uçağın kalkmasıyla bende her asansöre bindiğimde olan "iç çekilmesi" olayı vuku buldu. gittik takıldık ettik dönüş vakti geldi. tek birşey söyledim ablama "ben bu uçağa ayık binmem!". neyse ben kalan jack'i bir güzel kafaya dikmemle hafif kıyak oldum fakat uçak rötar yaptığından (2 saat kadar) benim kafam ayıldı. nerede o deminki "güzel hostes olursa yazarım, uçak neymiş yeaa" gibi 500 kilo taşşaklı çocuk nerede bu. bindik uçağa tabi. thy'nin servisi başladı işte falan. "ya abla sen bilirsin bu uçaklarda alkol veriyolar filmlerde falan yokmudur bunda" dedim "bilmem kısa mesafe olmayabilir" dedi. sordum var efendim dedi host arkadaş. allah dedim "2 buz duble viski" dedim. demez olaydım. arkadaş bir "nuri alço edasıyla" jb'yi çıkartır çıkartmaz bende ne korku kaldı ne bir şey. üstüne birde buzu sonra getirdi host. dostlar size bir tavsiye jb içmeyin ama plastik bardakta jb görürseniz kaçın! o plastik kokuları eşliğinde iğrenç tad sayesinde ne uçak tedirginliği kaldı bende ne de hostesleri kesicek göz. zaten güzel de değildi kızcağız.
    (bkz: bu da böyle bir anımdı)
  • açık renkli, fazla tatlı, elma suyundan hallice bir viski.
hesabın var mı? giriş yap