• unlu macera romani yazaridir. eagle has landed, night of the fox gibi best seller kitapların yazaridir.
  • ingiliz macera/gerilim romani yazari...
    ozellikle kitaplarinda ira, scotland yard, basbakanin ordusu gibi kavramlara yer vermesiyle taninir.. kitaplarinin muhtesem cocugu sean dillon hayran olunasi bi kahramandir..dillon'i iceren kitaplarinin filminin cekilmesini dusundugum yazar..
  • trençkotlu karizmatik katilleri över ve çok nefis taraf tutar kitaplarında."son itiraf"da bir martin fallon vardır ki katil olmaya özendirir adamı.tabi filme uyarlanmış halinde mickey rourkeun oynaması da etkiler bu durumu.
  • oniki yaşına kadar belfast 'da yaşamış,onbeş yaşında okulu bırakıp kraliçe 'nin muhafız alayı'na katılmıştır.soğuk savaş sırasında iki yıl doğu almanya sınırında görev yaptıktan sonra, sosyoloji ve sosyal psikoloji alanlarında eğitimine devam etmiş,bir yandan da sirklerde çalışmış,kamyon şoförlüğü ve katiplik yapmıştır.the eagle has landed ile uluslararası üne kavuştuktan sonra kitapları elli dile çevrilmiş ve ikiyüzellimilyon satışa ulaşmıştır.iyi bir dalgıç ve usta bir ok atıcısı olup,halen jersey de yaşamaktadır.(bkz: channel islands)
  • şeytanın payı adlı kitabın ingiliz yazarıdır. ingiliz kraliyet ailesi üyesidir.
  • the eagle has landed adlı kitabını okuduktan sonra "bu neymiş lan böyle, süper" dediğim, bir kaç kitabını daha alıp okuyunca da hemen hemen hepsinde kendini tekrar ettiğini farkettiğim, zannımca kartal kondu'nun yükü altından kalkamayan yazar.
    bu adamın herhangi bir kitabını okursanız (bir macera romanı tutkunu olarak) vurgun yemiş gibi olursunuz. ama diğer kitaplarını da okursanız basınç odası etkisi yapar.
    ayrıca okuduğum her kitabında rastladığım bazı klişeler var ki, bunların üzerinde roman yazmak kendisine daha kolay geliyor galiba. ira faaliyetlerine karışmış bir irlandalı, nazilerden pek hazzetmeyen bol madalyalı alman savaş kahramanı, ağır yaralar alıp cephe gerisine çekilen alman subayı, alman saflarında dövüşen ingiliz veya amerikalılar, yasa dışı işlere karışmış hintli veya pakistanlı doktor, çok iyi bir pilot, hitler'in arkasından işler çeviren himmler, canaris, martin borrmann gibi tanınmış naziler ve hitler imzalı bir yetki belgesi.
    bu şablonun üstüne bir hikaye uydurmak için çok yaratıcı olmak gerekmiyor sanırım.

    yine de macera romanı tutkunları okusun derim..
  • eye of the storm adlı kitabının cidden okunmasını öneririm.
  • şeytan sofrası kitabını çok beğenerek okumuştum orta okulda
  • jack hiigins icin en sevdigim tanimlama, bu alanda kitap yazmis yazarlardan bir ozel kuvvet takimi kurulsa komutanligi ya da liderligine jack higgins'in secilmesi uzerinedir. anlatim dili keyifli, kurgulari surukleyicidir. bu tarz kitaplari olan diger pek cok yazar gibi bazi noktalarda takintilari vardir. yine de bu ne kadar iyi bir yazar oldugu gercegini pek de etkilememektedir...
hesabın var mı? giriş yap