• bbc2'deki top gear programinin 1989 yilindan bu yana sunucusudur.
  • dünyanın belki de en keyifli mesleğine sahip olan adam. her bölümde, bizim yolda bile hiç bir zaman göremeyeceğimiz otomobilleri dilediğince kullanır bu şirinlik muskası. araba sevmeyeni bile araba hastası yapar. söylediği herşey zaten başlı başına hasta olunan bir quote'tur. sunduğu bir top gear programında 60.000 sterlinlik volkswagen passat'ı (bkz: halkın arabası) almanların tek bilinen esprisi diye takdim etmiştir, yarmıştır.
  • neden agir vasita soforleriyle ugrasmamamiz gerkektigini no limitsde kisaca aciklamis asmis sunucu/ test soforu. kendisi test yaparken cok korkusuz gozukuyor fakat baskasinin test ettigi bir aractayken baya bi tirsiyor. ara sira cok guzel esprilere de imza atiyor.
  • tvr 100 ile porsche boxsteri gectigi zamanki surat ifadesi gorulmeye degerdi.
  • yaptigi bomba esprilerle programlarini (bkz: top gear) (bkz: extreme machines) ilginc kilmayi basaran tv programcisi. ayrica soyledigine gore ingilterede bissuru genc erkek bu adama "gelecekte senin isini nasil kapabiliriz" tarzi mailler yagdirmaktadir. eh haksizda degillerdir adamin isi gayet cekici sonucta butun gun cillop gibi arabalari sur allah sur. genclerin ideal kariyer sahipleri siralamasinda acun ilicali (bkz: acun firarda) ile yarisir.
  • her program sonunda izleyicilere goreceli de olsa objektif fikirler vermeye calisan bbc sunucusu.

    bizim otomobil programlarini izledigimizde sevgili sunucularin veya test surusune katilan adamin onlerine cikan her arabayi cok begendiklerini goruruz,arabayi overler,overler,overler...teknolojinin geldigi son noktadir,camlari elektriklidir,cok hizlidir,cok buyuktur..vs. ama cok az gorulen istisnalar disinda fiyatindan bahsedilmez,"sinifinin ekonomik cozumu" gibi son derece gerzekce yorumlarla laf baglanir.

    jeremy clarkson ve top gear programi genellikle her bolumunde ayni siniftan birkac arabayi karsilastirmali olarak inceler; ki kriterlerin basta geleni fiyattir.amcalar arabalarin fiyatlarini soylerler,catir catir "kardesim bu arabayla insanlari kazikliyorsunuz" tespitleri yaparlar,arabanin motoruyla dalga gecerler,arabanin ureticisiyle dalga gecerler ama iyi arabanin hakkini her zaman verirler.bir programda alfa gt icin "bu arabayi almak aptallik ama ben yine de alirim" demislerdi.bu izledikleri yayin politikasi onlara oyle bir agirlik kazandirmis ki otomobil firmalari yeni modelleri ile ingiltere pazarina girdikleri an bir arabalarini da top gear'de incelenmek uzere bu adamlarin eline verebilmektedir.ornegin ingiltere'ye gelen ilk maybach studyoda izleyenlerin kurcalamasi icin acilmisti.

    bizimkiler gitsin hala toyota corolla'nin dunyanin en iyi arabasi oldugunu anlatsinlar.
  • --- spoiler ---
    kendi mercedes sl 55 amgsini test ettiği programda "limitörler kaldırılınca aslında bu araba 200 mil'i geçebiliyor ama biz 20 mil'i bile geçmeyeceğiz ve bunun için iyi bir nedenim var. normalde şirketler bize arabalarını verir biz programı çekeriz ve geri veririz ama bu sefer farklı, bu benim kendi özel arabam." diyen ve söylediğini gerçekten uygulayan insan. öte yandan aynı programda bentley ile yapmadığı şey kalmamıştır* * *
    --- spoiler ---
  • kesinlikle feyz alınması gereken adam bizim televizyonlarımızda da onu gibi bir sunucu ve top gear gibi bir program olmasını çok isterdim bir yandan da inşallah program yapımcılarının hiç biri bu programı seyretmiyordur diye dua etmiyor değilim zira tipsiz bi zibidi çıkıp jeremy amca gibi espriler yapmaya kalksa ve onu taklit etmeye çalışırken test ettiği (tabi becerebilirse) arabaları onun gibi eleştirmeye kalksa ve beceremeyeceği için sırıtsa çok yapmacık olsa ( tıpkı married with children taklitinde olduğu gibi) durduk yerde (!) bi dolu küfür etmek zorunda kalırdık en iyisi hiç bulaşmasınlar ( zaten hiç bi şekilde hiç bi tarafları yemez bu formatı yakalamayı)..
    jeremy clarkson' ın yaptıklarından bir iki örnek vermek gerekirse, toyota hilux'u öldürmeye çalışmak (duvarlara çarpmak, üzerine karavan atmak, yüksekten betona çakmak, denize sokup dalgaların arasında kaybolmasını seyretmek, yakmak, bina duvarı yıkma sarkacı ile vurmak, dinamit ile çökertilen binada bırakmak) ilginçtir hilux bunların hepsinin sonunda hala çalışır durumdaydı ?!
    aston martin db9'ı tren ile yarıştırmak ve hangisi ingiltere top gear stüdyosundan fransa'ya cafe de paris'ye daha önce varacak diye denemek
    benzer bir yarışı uçak karşısında yapmak
    lotus elise ile apache helikopterin füze kilitleme sisteminden kaçmaya çalışmak
    programın özel pistinde limitlerini zorlayarak süper arabaları test etmek

    sözleri anlatım şekli ve esprileri ile de eşsiz bir amca kendisi, örneğin mercedes sl 55 amg'yi test ettiği programda kendi arabası olduğu için 20 mph'ı geçmeyeceğini söylemiş ve uzun süre dediğini yapmıştır sonra dayanamayıp bir iki understeer ve oversteer lezzeti tattırmıştır bünyemize ama asla stig' in arabasına elini sürmesine izin vermeyeceğini söylemiş bu yüzden o hafta pist zamanı verilerinin verilmeyeceğini söylemiştir ve programdaki tıfıl ( ki kendisini çok severiz) arkadaş (bkz: richard hammond) o anda güzel bir "but" demiş ve arkasından biz izin verdik lafını eklemiştir o anda jeremy amca'nın yüz ifadesi elinden şekeri alınan şımarık uyuz veletten bile daha çok görülmeye değerdi bunu takiben pistteki test sürüşü görüntüleri yayınlanmış ardından da j c 'dan çok manidar bir soru gelmiştir ben kullanırken plakamın üzerine sl55 amg yazısı koymuştuk çünkü bu benim arabam ve plakasının bilinmesini istmemem peki siz buna dikkat ettiniz mi? tıfıl arkadaşın (bkz: richard hammond) şaşkın yüz ifadesinin ardından gelen "...no" cevabı üzerine j c yumruğunu sıkmış ve kafadan dalmıştır bu haftalık da programımız bitti lafının hemen ardından..

    takip eden programlarda en çok satılan gay dergilerinden birinde sl55 amg gaylerin en çok tercih ettiği/beğendiği araba seçilmiştir, cool uncool levhasında yerleştirdiği arabalardan birini beğenmeyen ve itiraz eden küpeli uzun saçlı seyirciye bahsettiği arabanın (ford ka'ydı sanırım) çok aptal olduğunu söylemiş ve şuna bak kulağındaki 18 küpe ile bu arabanın cool olması gerektiğini söylüyor demiştir adamın sinirlenmesi üzerine sakin ol ben küpe takanları severim, ben sl55 amg kullanıyorum, ben gay'im.. demiş dağıtmıştır böylede özgüven ve yüksek espri anlayışı sahibi müthiş adamdır kendisi.

    kişisel not:lafı biraz uzattım farkındayım ama mazur görün top gear yapılabilecek en mükemmel araba tanıtım- eleştri, magazin ve eğlence programı ve bu programı sırtlayıp götüren adamı ne kadar anlatmaya çalışsam yetersiz kalır seyretmek lazım.
  • oxford brookes üniversitesi tarafından fahri bir ünvana layik görülmüş renkli şahıs. gelin görünki kıyamet kopmuş, vay efendim'ciler çok tepki göstermiş. jeremy faşoymuş, şovenmiş, vesaireymiş. katiyen kabul etmiyorum, bisikletçilere "lycra nazi" diyebilen bir adamın başımızın üzerinde yeri var. biraz ince alay algısı diyorum.

    http://education.guardian.co.uk/…30,1514423,00.html
hesabın var mı? giriş yap