• 1861-1922 yılları arasında yaşamış, ingiliz victorian neoklasizm temsilcisidir. severiz. işlerini çalışmışlığım vardır.

    meyve satıcısı en meşhur işlerindendir.
  • http://www.artrenewal.org/ sitesini gezip, ne kadar güzel eserler vermiş olduğunu görebilirsiniz.
  • eserlerini genel olarak, kısmi çıplak hatun kişilerin profilinden oluşturan ressam. ayrıca, gördüğüm kadarıyla 7-8 ayrı hatunun 7-8 ayrı kıyafeti sürekli değiştirip değiştirip giymesiyle oluşan eserler topluluğu var. resmettiği kadınların bellerine bağladıkları aksesuar da eserin godward ürünü olduğunu ilk bakışta belli eden önemli unsurlardan. güzel ama daha sonra bu tekdüzelik sıkıyor.

    eserleri için: (bkz: http://www.artrenewal.org/…se/art.asp?aid=82&page=1)

    an auburn beauty eseri de kanımca çıkardığı en iyi iştir: (bkz: http://www.artrenewal.org/…abase/image.asp?id=10598)
  • 150 eseri burdan görülebilir:

    http://www.johnwilliamgodward.org/
  • sanat hakkında bilgisi olmayan biri olarak bir kaç eserine denk geldim ve resimlerinde insanı içine çeken bir şeyler olduğunu düşünüyorum. ilginç bir duygu aktarımı söz konusu ve ifadeler... ayrıca adını bilmediğim bir eseri iki yüz ellibeş bin papelmiş.
  • the jewel casket tablosunun içinde olmak isterdim tam şuan
  • victoria dönemi neoklasik ressamıdır. diğer neoklasik ressamlarda olduğu gibi tablolarında antik yunan ve roma dönemi mimarisi ve olaylarını konu alır. eserlerinde arthur efsanelerini işleyen ressam, kendini rafael dönemine yakın görür. sinyal: görsel

    resimlerinin atmosferi ve modellerin giysileri insanı büyüler.resimlerde modellerin vücutlarına doladıkları kuşağın ismi togadır. toga, vücuda keten elbiseyi sabitlemek için kullanılan yalnızca roma vatandaşlarının giyebildiği bir giyisidir. ayrıca barışın sembolü olarak görülür. tembellik: görsel

    ne yazık ki modern sanatın yükselişi ile godward'ın eserleri değer görmemeye ve satılmamaya başlar. ressam 61 yaşındayken bir kağıda "dünya ben ve picasso için yeterince büyük değil” yazmış ve intihar etmiştir. tefli genç kız: görsel
  • ilk defa bir eserini arkas sanat merkezinde gördüğüm ingiliz ressam. sergi izmir'den ayrılmadan when the heart is young eserini son bir kez daha görmek için evden çıkacağım birazdan. ben de hala gençken görebildiğim için sevinçliyim.
  • resimleri çok güzel olan talihsiz ressam.

    john william godward, 9 ağustos 1861'de londra'da bir yatırım şirketinde katiplik yapan bir babanın oğlu olarak dünyaya gelir. onun şirketinde çalışabilecekken kendisi ressamlık kariyerini seçer. ailesi ressam olmasını istemediği için araları açılır. 1912'de italya'ya taşınmasının ardından ailesiyle arasındaki bağlar tamamen kopar.

    antik dönem günlük yaşam tasvirlerine ilgi duymuştur. bu yüzden hollanda asıllı ingiliz ressam olan sir lawrence alma-tadema'nın yanında eğitim alır. aldığı eğitimle birlikte greko-romen dünyasını o döneme taşıyan john william godward, çoğunlukla kadın figürleri resmeder. ayrıntılara, dokulara ve tarihsel doğruluğa çok dikkat etmiştir.

    günümüzde çok beğendiğimiz resimleri o dönemde çok eleştiri alır. sebebi ise neoklasik akıma artık o dönemde ilgi duyulmaması. çağ dışı olarak görülen bu akım yerine daha modern olan fovizm ve dadaizm gibi sanat akımları revaçta olmuş. insanlar, godward'ın kadınları yerine picasso ve matisse'in kadınlarını tercih etmişler.

    klasik türü yeniden canlandırma girişiminde bulunan belki de son kahraman olan john william godward; sanat eleştirmenleri tarafından yerden yere vurulmuş, eserleri "togalı viktoryalılar" olarak adlandırılmıştı. bu eleştirilerin ardından zaten hali hazırda arası açık olan ailesi, itibarları zedelenmesin diye kendisini reddeder ve bulunduğu fotoğrafları yok eder. bu yüzden john william godward'ın günümüze gelen bir fotoğrafı yoktur.

    bu talihsiz ressam, 61 yaşında yaşamına son verir. ölmeden önce yazdığı mektupta ise son sözleri "bu dünya ben ve picasso için yeterince büyük değil" olmuştur.

    instagram.com/avrupa.sanati/
hesabın var mı? giriş yap