• türkiye-ab karma parlamento komisyonu eşbaşkanı, hollandalı parlamenter. türk silahlı kuvvetlerinin sivil yetkililerden daha güçlü ve üstün olduğunu, bunun ab standartlarına uymadığını belirtmiştir.
  • bugün doğuş üniversitesinde dinlediğim hollandalı siyasetçi.çok güzel konuşmuştur ve sağlam bir entelektüel olduğunu iki saat gibi kısa bir süre tüm bir salona göstermiştir.türkiye'nin avrupa birliği'ni destekleyen kesimin avrupalı solcular/yeşiller/liberaller olduğunu,ama türkiye'de kendine denk bir parti bulmakta zorlandıklarını -chp malumunuz...- üzerine basa basa anlatmış,türkiye'de son zamanlarda olan saçmasapan hadiselerin (orhan pamuk,hırant dink,hakkari olayları v.s) avrupa'da türkiye'nin üyeliğini destekleyenleri ne kadar zor durumda bıraktığını anlatarak bu satırların yazarını memleket ahvaline dair acı acı düşündürtmüştür.hasıl-ı kelam kendisini dinlemek pek zihin açıcı olmuştur,evet sıkı adamdır bu hollandalı...
  • götünden sallamanın en güzel örneğini vermiş olan altı kuru, poposu mutlu şahsiyet. sallama ile ilgili olarak;

    (bkz: ordu pkk ile savasmayi seviyor)

    beyanattan sonra düşündüm; dedim ki: zaten türk ordusu arada bir böyle canı sıkılıp dağlara çıkar; dağlarda piknik yapan iki üç tane adamla savaşır, beş on tane de gencecik evladını tanınamaz halde delik deşik bir vaziyette o dağlardan indirip baba ocağına yollar.
    çok sever türk ordusu pkk denen çapulcu sürüsüyle savaşmayı; hatta bu çapulcular da çok sevmişlerdir bizimle savaşmayı bu yüzden böyle arada bir gelirler savunmasız insanların kafalarına kurşun sıkar, bebeklerini öldürürler ki ordu küsmesin onlara, arada bir gelip tekrardan savaşsınlar.
    ikide bir insan haklarından bahseden, şehitlerden ve onların haklarından nedense bihaber olan avrupa düşüncesinin hezeyanlarından biridir, garipsenmemesi de gerekir. ne de olsa avrupalı, modern insandır canım!
  • hakkında orduya hakaretten tck 301. madde uyarınca soruşturma açılan kişi. gerek görülürse yargılanacak, mahkum olursa, ya gelip cezasını çekecek ya da türkiye'ye giremeyecektir.

    türkiye ab karma komisyonu başkanı türkiye'ye girememe durumuna düşerse, bu, o densizi o koltuğa atayan ab makamlarının problemidir, türkiye cumhuriyeti'nin değil. o gider, diplomatik teamüllere vakıf başka birisi gelir, türkiye'ye istediği gibi girer, çıkar.
  • durumu "siyasi provokasyon"olarak nitelemiştir.
  • türkiye'nin ab'ye girmesini isteyen, bu ülkedeki siyasi kamplaşmaları, niyetlerin, fikirlerin ardındaki ideoloji ve menfaatleri derinlemesine anlamış görünen, dürüstçe konuşan, biraz da türkiye ile fazla içli dışlı olduğundan* böyle pervasızca konuşma hakkını kendinde görebilen bir şahıs. türkiye'ye gıcık olup lafı dolandıran klasik ab siyasetçisi olsaydı ve "ordu pkk ile savaşmayı seviyor" yerine diplomatik takılıp "ordu belki de asıl işi ve yetenegi bu oldugu için, sorunlara askeri güç kullanımı ile çözüm bulmak gibi her durumda doğru veya gerekli olmayabilecek bir tutum içinde" deseydi hiç bir sorun olmazdı, ve kürtler, kürt belediye başkanları şiddetle-terörle aralarına mesafe koymalı, bunu açıkça kınamalıdır gibi beyanlarına "bravo" derdik.
  • hakkinda adil yargilanmayi etkilemeye calismaktan yeni tcknin 288. maddesinden de sorusturma acilmis avrupa parlamentosu turkiye karma komisyonu esbaskani.
  • savaş muhabiri nevin sungurile yaptığı röportaj sonrası oluşan dostluklarını aşka dönüştüren , istanbulu seven , sevgilisinin ailesiyle tanistiktan sonra onu bürüksele yanına alan avrupa birliği-türkiye karma parlamento komisyonu eşbaşkanı kişidir.
    *

    http://www.milliyet.com.tr/…/24/guncel/axgun02.html
  • tipini acaip bir şekilde nosferatu'ya benzettiğim insan evladı.
hesabın var mı? giriş yap