• "deutschland über alles" , "ein volk, ein reich, ein führer" , " arbeit macht frei" sloganlarının mucidi, yuzyılın en etkili propaganda/reklam uzmanı
  • 1933'ten itibaren butun nasyonalsosyalist iktidari boyunca "milleti bilgilendirmek ve propoganda" bakani. konusmakta, yazarlikta ve demogojide ustun yeteneklere sahip. stalingrad bozgunu sonrasinda ilan edilen "topyekun savas"in 1944'ten itibaren genel yurutucusu. 1 mayis 1945'te esi ve alti cocuguyla birlikte zehir icerek intihar etmistir.
  • "hristiyanlık çok etkili. çünkü iki bin yıldır aynı şeyi tekrarlıyor" sözüyle dikkat çeken kişi.
  • tüketmek ve yoketmenin benzer kavramlar olduğunu düşünürsek, 6 milyon yahudinin yokolmasına vesile olmasından dolayı gelmiş geçmiş en iyi reklamcıdır kendisi.
  • hitler'in en orjinal, kendisini davaya adamı$ yoldaşlarından ve nadir dostlarından biriydi. iyi bir eğitim almı$, yeteneklerini bu iyi eğitimiyle sentezleyip mükemmel bir biçimde kullanabiliyordu. ba$langıçtan beri nasyonel sosyalizme ve de führer'e kalpten bağlı olan göebbels, 1933'te nazilerin iktidara gelmesinden sonra propaganda bakanı oldu. bakanlığının, yazılı basının ve radyonun olanaklarını takdire değecek şekilde amacı için kullandı. sava$ boyunca halkı devletin istediği yolda tutmayı başardı ve alman vatanda$larının moralini en üst seviyede tuttu. en son anda, rusların führerbunker'e sadece yüzmetrelerce uzakta olduğu zaman, führer'ini terketmek yerine 6 çocuğunu, karısını ve kendisini öldürdü. o'na göre führer'in olmadığı bir dünyada çocuklarının ya$amasının bir anlamı olamazdı.

    ayrica (bkz: #9201031)
  • "bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız insanlar ona o kadar fazla inanırlar. hıristiyanlığın bu kadar etkili olmasının sebebi 2000 yıldır aynı şeyi söylüyor olması." vecizesinin sahibi.
  • propaganda sözcüğünün bugünkü negatif yan anlamlarının sebebi olan adam. goebbels nsdap hükumetinde propagandaminister olarak geçmekte idi, halbuki icraatları sağolsun bugün böyle bir şey düşünülemez; sayesinde bu kavram yanlış yönlendirme, beyin yıkama, güdülme gibi (bkz: manipulasyon) olgulara fazlasıyla yaklaşmıştır.
  • reich propaganda bakanı.
    bir diğer sloganı : "ordnung muss sein!" yani , "düzen korunmalı"dır.
  • son günlerinde: 'yalnız savaşmayı değil ölmesini de biliyoruz' demiştir.
  • nazi probaganda bakanı kadınlara düşkün ve zayıf biriydi. siyasal alandaki yükselmesini, belki de nazi patrisindeki en entelektüel kişi olmasının yanı sıra, rüzgarın estiği yönü çarçabuk sezmesi ve pozisyonunu ona göre almasına borçluydu. hareketin başından beri gregor strasser'le birlikte çalışmasına ve sol eğilimler taşımasına karşın, zeminin altından kaydığını anladığı andan itibaren strasser'in karşısında yer almış ve safını seçmiştir. hitler'in iktidara geldiği dönemdeki seçim çalışmalarının sorumlusu olmasının yanı sıra, özellikle iktidarı aldıkları 1933 yılından sonraki dönemde hitler'in ikonlaştırılması bir nibelung karakterine dönüşmesinde tek sorumludur. eşsiz bir ihtiras ve fiziksel yetersizliğinden kaynaklanan aşağılık kompleksleri arasında gitgeller yaşayan bir dahiydi.
hesabın var mı? giriş yap