• 2.dünya savaşı'nda görev yapan büyük kumandanların karşılaştırması. bence jukov ve rommel diğerlerinden iyi ama ikisi arasında kararsız kaldım.

    edit:ilkinde aklıma gelmedi ama suserlerin önerisi ile,
    -patton
    -macarthur
    -guderian
    -von manstein
    -yamamoto
    gibi isimleride ekleyebiliriz
  • montgomery değişik aşırı tedbirli bir adam olduğundan bahsedilir, patton varken montgomery nin olmaması gereken liste. rommel adı üstünde tilki reis. listeye göre rommeli tek geçerim.
  • erwin rommel'in rahatlıkla alacağı versustur; askeri tarihçilerin -asker ve çoğunlukla kurmay subay kökenli tarihçiler- çok büyük bir kısmı, modern dönemin en önemli 5 mareşali arasında rommel'i sayar. bu versusda montgomery'nin olması bile rommel'e hakarettir; zira montgomery, afrika çölleri'nde rommel tarafından -hem de çok daha kısıtlı imkanlarla- patates edilmiştir.

    jukov da sıkı adamdır bak, adını es geçmeyelim.
  • şuursuz adamların saçma versusu.
    bu adamları tartacak terazi var mı sende? önce bu sorunun cevabını ver.
  • hitleri'in birkaç emrine uymasa da başı buyruk bir general hiç değildir rommel. nam-ı diğer "çöl tilki"sidir o. ayrıca her iki dünya savaşında yaralar almış, çölde ve fransa'da bulunarak ne kadar geniş bir coğrafyaya hakim olduğunu göstermiştir kendileri.

    vincent van gogh worked in light and colour. frank lloyd wright favoured concrete and glass. mark twain dealt in satire and while few would consider him an artist per se, germany’s erwin rommel was indeed a creative genius too — his medium was the tank, his canvas the sprawling sands of north africa.
  • montgomery ne lan. o kadar adamın arasına montgomery yazılır mı? mozart, beethoven, bach ibrahim tatlıses olmuş bu versus.

    rommel affetmez.
  • eisenhoer'ın savaş çığırtkanı bi deliden başkası olduğunu düşünmüyorum.rommel ve jukov reisi severim.montgomery yerine general s.patton pekala olabilirdi.
  • montgomery'nin diğer isimlerle birlikte anılması yanlış. operation market garden gibi başarısız bir operasyonun planlayıcısıdır o kadar. eisenhower yerine patton'ın olması daha doğru olur.

    jukov savaşın en büyük sovyet mareşalidir. bu karşılaştırmada olmayı hakeder. rommel aka çöl tilkisi de aynı şekilde çok büyük bir mareşaldir, özellikle düşman üzerinden inanılmaz bir psikolojik etkiye sahiptir.

    bununla birlikte bence yine de rommel yerine manstein olsa daha doğru olurdu. çünkü fransa'nın on günde işgal edilmesini sağlayan (bkz: fall gelb) planının planlayıcısıdır. ayrıca doğu cephesindeki başarıları da bunu desteklemektedir.
  • rommel'in ikinci eli daha iyi kardes, bence rommel al.
  • rommel> jukov> eisenhower> montgomery
hesabın var mı? giriş yap