• bir takım tartışmalar.

    neden bu tartışmanın içinde kaldı anlamıyorum ancak kadın sadece kıyafeti yüzünden bu tarz bir sorun yaşamışsa bunu asla onaylamam mümkün değil. insanlar her şekilde kılık kıyafette özgür olmalı. çağdaş olmak gerekli. eğer olay burada anlatıldığından farklıysa uyarınız düzeltelim.

    edit: evet geldik bir başka "biz şunu şunu yapsak ne yapardınız" konulu kıyaslamalara. diyor ki bir suser öm'de "biz boxerla yanında gezsek bir ton küfür edersin feminazi". hayır komplo teorisyeni, etmem. gezmek istiyorsan gezebilirsin ancak yanımda değil.

    edit 2: kim olduğuna dair bilgilendirme yaptı yine bazılarınız. modelmiş. zaten kendisinin ismini falan da yazmışsınız bazı entry'lerde.

    edit 3: bu sefer de konuyu tesettüre getirmek isteyenler var. arkadaşlar herkes istediğini giymekte özgür. benim hayattaki çizgim şu: insanların görüşüne, giyinişine, yiyişine, içişine bana zararı yoksa karışmak haddim değildir. olay bu yani. olayın benim ideolojim, senin ideolojin noktası yok. insan hakları var.
  • yani kimse kimsenin kıyafetine karışmamalı bu insanın en tabi hakkı kabul. tam bikini mi net görünmüyor ama bikini ise bu şekilde ipli bikini de gezilmesin bir zahmet.
  • tabii sınırları belirlemek insanların haddi değil ama yine de sosyal çevreye uyum göstermek ve dikkatli olmak da bireyin dikkat etmesi gereken bir özellik.

    en azından nezaket.

    bikininin yeri orası mıdır bilmiyorum ama doğru değil gibi.

    tabii yobaz kardeşlerimize paye de vermek istemem.

    her şeyin yeri var.
  • orası sahil değil bikini ile dolaşması uygun değil eğer bikini ise
  • - belki şöyle bir şey gerçekleştiriyor.
    - belki yaptığı bir protestodur? o akşaçlının fikriyle ilgilense idi onun gibi giyinirdi.
    - iranda da kadınlar başlarını kazıtmıyorlarmıydı?
    - kamuya açık alanda çıplaklığı yasaklayan kanun varsa tam ne dediğini bilen var mı?
    - başka bir video da protestocu kadının itirazcılara bağırarak cevabı "cinsel organ açıkta değilse müstehcen değildir, kamuya açık alanda yasak değildir".
    - internette arama sonucu: "eski ve yürülükten kaldırılmış olan, 765 sayılı tck m. 426/1 fıkrasında, bir tanım vardı. 5237 sayılı kanunda ise, suçun yaptırımları var, müstehcenlik tanımı yok."
    - norveç'te müstehcenlik için cinsel organın görünür olması yetmiyor (örn. saunalarda, spor alanı duşlarında ve çıplaklar plajında ok), cinsel ilişki hareketliliği gerekli.
    - çıplaklık konusunda daha önce yazdıklarım:
    1-almanya'nın çıplak sauna kültürü/#86350682,
    2-çıplaklık/#126798755,
    3-sokakta çıplak dolaşmak isteyenler derneği/#148610054,
    4-nasuh mahruki'nin beyin yakan örtünme yorumu/#149806427,
    5-40 yaşını aştığı halde bikini giyen kadın/#150172435,
    6-berlin'de havuza üstsüz girmek/#150197054,
    7-kadınlar örtünmek zorunda değildir/#151182351.
  • aga tamam kişisel tercihler, özgürlük, istediğini giyme konusunda rahat olunması taraftarıyım lakin sokakta tanga bikiniyle de gezilmesin.

    bazıları yukarıda saydığım argümanların ardına saklanıp saçma sapan şeyleri giyip gezmeyi marjinallik sanıyor. sağın da solun da çomarı ayrı sıkıntı.
  • (bkz: polis bey)
  • incir yaprağı ile gezeceğim mk özgürlük diye
  • bu kadını 3-4 kere bu kıyafetiyle yürürken gördüm. kendince bir protesto gibi yürüyor. uslu bir şirin olursanız moda ve bağdat caddesi tarafında siz de karşılaşabilirsiniz.
  • yakında yaprakla dolaşacaklar. sizin özgürlüğünüz batsın.
hesabın var mı? giriş yap