• hemen hemen tüm dinler kadını ikinci sınıf insan yerine koymasına rağmen kadınların dine daha çok bağlı olmasıdır. kadınların mazoşist yapılı olmasından kaynaklanır bence.
  • inandıkları dini okuyarak ve araştırarak değil de kulaktan dolma hurafeler ve yine dinden bihaber aileler tarafından yetiştirilmeleri sonucudur. erkek hegemonyası üzerine kurulu bir din ve ödülleri yine erkeklere yönelik olan vaadlerin olması, erkeklerin din masallarına inanmasını kolaylaştırıyor sadece.

    normal olmayan durum aşağılanan, ötekileştirilen, gerektiği yerde dövülmesi söylenen, sadist kırbaç cezasına çarptırılan, seçme ve seçilme hakkı dahi olmayan kadınların dine inanması durumudur.

    şimdi öncelikle imam gazali islam'da kadını neye benzetiyor önce ona bir bakalım sonra hadislere geçelim.

    1- giyim kuşam hevesinden maymun.
    2- fakir düşmeye razı olmadığından köpek.
    3- kocasına ve diğer insanlara kibrinden yılan.
    4- gece gündüz koğuculuk yaptığından akrep.
    5- evden eşya sattığından fare.
    6- erkeklere hile kurduğundan tilki.
    7- kocasına itaat ettiğinden dolayı koyundur.
    imam gazali, ihyayı ulumuddin

    şimdi ise kadınları aşağılayan hadislerde bir göz atalım.

    “ancak ve ancak mahremleriniz olan erkeklerle konuşacaksınız.”
    ibni kesir 4/355

    “kişi kadınını yatağa davet eder de kadın kaçarak eşi sinirli bir şekilde gecelerse, melekler o kadına sabaha kadar lanet eder.”
    buhari 9/36

    “başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla iflah olmaz.”
    hanbel, müsned 5; tirmizi, fiten 75; nesai, kudat 8; buhari, fiten 18

    “çok lanet ediyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. aklı başında bir erkeğin aklını sizin kadar çelebilen, aklı ve dini eksik başka bir varlık görmedim.”
    müslim, iman, 34/132; ibn mace, fiten 19/4003

    “eğer bir kimsenin bir kimseye secde etmesini emretseydim, erkeklerin kadınlar üzerinde olan haklarından dolayı kadınların erkeklere secde etmelerini emrederdim.”
    tirmizi, rada 10/1159; ebu davud, nikah 40/2140; ahmed b. hanbel, müsned 6/76; ibn mace, nikah 4/1852

    “ey kadınlar topluluğu! sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. çünkü ben, cehennem halkının çoğunun sizler olduğunu gördüm.”
    müslim, iman 34/132; ibn mace, fiten 19/4003

    “namaz bozan hususlar kara köpek, eşek, domuz ve kadındır.”
    müslim, salat 265; tirmizi salat 253/338; ebu davud, salat 110/720

    “uğursuzluk üç şeyde vardır: kadında, evde ve atta.”
    ebu davud, tıb 24/3922; müslim, selam 34/115; buhari, nikah, 17/4805

    “kadınları zarar vermeyecek miktarda aç, aşırı gitmeyecek kadar da kıyafetsiz bırakınız. çünkü kadınlar iyice doyar, güzelce giyinirlerse onlar için dışarı çıkıp gezmekten daha sevimli bir şey yoktur. fakat onlar biraz aç, biraz da çıplak kalırlarsa onlar için evde oturmaktan hayırlı bir şey yoktur.”
    ibnül cevzi, mevzuat, 2; suyuti, lealil masnua 2/154; ibn arrak, tenzihüş şeria 2
  • erkeklerin daha özgür yetiştirildiği coğrafyalarda garip karşılanmayacak durum. istese de istemese de maruz kaldıkları, insanları etkiler. haliyle bu toplumlarda kadının din gibi bir olguya inanma, tutunma, bağlanma, daha az şüpheci yaklaşma olasılığı da daha yüksek olur.

    btw başlığın ifade gücü çok zayıf.
  • erkekler tarafından cahil bırakıldıklarındandır.
  • he, yine erkekler suclu. kac tane kadin tanidim; okumus etmis, hayatta bir yere gelmis, aydin statusunu elde etmis, ama dini konularda sorgulamiyor.

    bu kadinlarda da mi erkekler suclu? babalari onlerini acmis, okusunlar diye ellerinden geleni yapmis. kadin dini okumaktan korkuyor.

    erkekler tarafindan cahil birakilmismis. feminazizminize sicayim.
  • kadınlar bir çok şeyi içlerinde radikal yaşadıklarından dolayı olabilir. covid ile ilgili bile sosyal medyada, ekşide yazılanlara, ya da çevrenizde insanlara bakın ne demek istediğimi anlarsınız.
  • kaynak da bi taraflar heralde. buna da erkekler ya da bi tarafları karar versin tabi.

    konu kadınların dini değil herşeyi daha çok sevmesi esasında. sevgi doluyuz biz.

    espriyi geçip acı kısmına geçelim.
    kadınlar küçüklüklerinden itibaren erkeklere göre çok daha fazla baskı altında büyütüldüler, çoğu da din ayağına yapıldı. aslında gerçekten içlerinden geçeni belki hiç bir zaman bilemeyeceksiniz.
    bi de şu var: eğitim göremeyenler, ezilenler, korkuyla yetiştirilenler, özgüvensizler ve fakirler dine tutunmaya daha yatkındır.
    tabi, süper zeki cesur özgüvenlilerden de çıkar dindar olanlar, benim zeki ve dindar arkadaşlarım da var *

    şuraya da bir şarkı iliştireyim:
    (bkz: losing my religion)
  • yanlış önermedir. bir kadın olarak küçük yaşlardan itibaren (kendi irademle) dinlerden hoşlanmıyorum.
    inanç ve ibadet konusuna uzak olduğum kadar aksine araştırmayı çok severim. dokuz yaşlarında kutsal kitapları okumaya ve dinler hakkında araştırma yapmaya başlamıştım.
    şimdilerde sadece mesleğimin gerektirdiği kadarını didikliyorum.
    nedense benim çevremde de erkekler daha inançlı gibi gözlemledim.
  • hatunların efendi adam yerine piç tercihiyle paralel bir seçim olabilir. kandırılmak, baskı görmek, ezilmek gibi cazip yönleri var sonuçta.

    neyse insanlar bilinçlendikçe dinlerin sonu geleceği gibi bu piçlerin de sonu gelecektir. *
  • kadınların 6.hislerinin kuvvetli oluşu manevi alanlara meraklarını arttırabilir. bir de binlerce yıldır ezilen, zayıf bir grup olduğu için haksızlığa uğradığında hakkını kendi eliyle alamadığında kendini yiyip bitireceğine hesabın öteki dünyada görüleceğini düşünerek içini rahatlatlama ihtiyacından dinlere, dahası allah'a inancı erkeklere göre daha baskındır.
    inanmak kötü değildir arkadaşlar, inancını dayatmak kötüdür. bu dayatmayı da daha çok erkekler yapar. din uğruna savaşları erkekler yapıyor. birbirine üstünlük yarışına girip öbür grupları tekfir eden çoğunlukla erkekler. erkeğin diğer gurubu baskı altına alma arzusu. erkek ateistken bile daha saldırgan, anlayışsız, dalgacı.
    bu başlık da bunun kanıtlarından sadece biri. daha önce de çok dile getirildi. akıllarınca kadın rasyonel değil demeye getiriyor herifler. kadınlar dinlerin "uydurma" olduğunu anlayamıyor diyerek akıllarınca zekamiza laf çakıyorlar. beş para etmez bu aptal düşünceleriniz. bir olgunun tek bir sebebi olamaz. ikincisi kadınlar toplumu karşılarına alacak kadar özgür ve başına buyruk değil bir erkek gibi hâlâ. inanmasa bile inandım der. annesi babası üzülmesin ister. ipleri koparmaz, yerine göre hareket eder . çünkü hayat bize politik olmayı öğretti.
hesabın var mı? giriş yap