• evet ben dr.memhet öz ve bir çok başka uzmana uyarak bıraktım.
    çay ve kahve ile ögle yemeğine kadar hiç bir sorun yaşamıyorum.

    40 gündür uyguluyorum ve artık herkese tavsiye ediyorum.

    6.ay editi: evet herşey yolunda ..kan değerleri dahil...

    kahvaltı yalan imiş, aşırı yemek ise bir çok hastalığın sebebi imiş.
    benim için geçmiş zaman oldu, size de tavsiye ederim.
  • çocukluğumda sabahçı öğrenci olmanın verdiği mecburiyet yüzünden, annem beni kör karanlıkta uyandırıyordu. asgari bir uyanıklık seviyesi ile okula gidiyordum. bu nedenle annemin zorla yedirmeye çalıştığı -mecburen bir önceki günden kalmış- ekmek ağzımda büyürdü. bu yüzden yedi -sekiz yaşımdan bu yana hafta içi kahvaltı etmem. hafta sonları ise keyif için öğle yemeğimi de yemiş sayacağım bir vakitte kahvaltı sofrası hazırlarım.

    kahvaltı yerine türk kahvesi içiyorum.
  • bişeyi bırakmak yada bırakmamak konusunun başrolünde yine beynimiz var, beyine hükmetmek evet zor ama imkansız değil..

    evet bende kahvaltıyı bırakmak istedim ama çevresel faktörlerin etkisi ile bu konuda başarısız bir yapım olduğu ortaya çıktı.
    abi millet sanki birdaha yemeyecekmiş gibi yiyor gözümün önünde karaköy börekleri, tulum peynirleri çeşit çeşit çeşitler :) dayanamıyorum abi kahvalyı yapmalı bir insan bir hayvan yada bitkiler hariç bir canlı diyelim tam olsun. (bitkiler her daim sömürüyorlar zaten toprak anayı)
    sıra akşam yemeğinde , meyve kuruyemiş ile deneyeceğim, açlık hissini alsa yeterler bana.
    92 den 80 lere inebilmem lazım. aya gitsem herhalde 60 lara kadar düşerim ama param yok..
  • bugün itibariyle başladığım eylem. arkadaşım 1 ayda hayvan gibi kilo verdi, kahvaltıyı ve öğlen yemeğini keserek. akşam da ayı gibi yiyor. müthiş kilo verdi. nasıl olabilir ya bu diye başlamaya karar verdim.

    hadi bakalım.
  • if ile uyguladığım sistem. başta korkuyordum, kökleşmil alışkanlıkların değiştirilmesi zor gerçekten ama imkansız olmadığını anladım. ne açlık var ne bir şey. 12-8 pm arası yeme süresine bazen kahvaltı ile başlıyorum. açma poğaça gibi çöplerden yemeden elbette.
  • kahvaltı en güzel öğün neden bırakalım ki
  • argüman sorulmuş,
    internette kaynak çok ama
    2016 nobel ödüllü japon profesörler ve sözlükteki şu konu yararlı olabilir

    (bkz: otofaji diyeti)
  • mehmet öz'ün söyledikleri mantıklıdır. kahvaltıyı bırakın demiyor, acıktığınızda yiyin diyor ancak bu pek mümkün değil. iş hayatından dolayı kahvaltıyı bıraktım, her gün simit poğaça gibi hamur işi de yemek istemediğimden her sabah muz yiyorum, yanında ceviz, badem vs. öğlene kadar tutuyor.
    kahvaltıyı çok severdim normalde ama şartlar kahvaltı yapmamı engelliyor.
    tek başıma eve çıkacak olursam akşam eve gittiğimde yemek yapmak yerine kahvaltı yaparım, hem daha pratik olur sonuçta 19.30 da evde olup 1 saat yemek hazırlayamam hem de sevdiğim kahvaltıyı terk etmemiş olurum.
  • çoğu zaman akşam bile kahvaltı yapan ben için imkansız olan durum.
  • kahvaltıyı değil, akşam yemeğini bırakın. geceleri uyanıp bir şeyler yemeyin. şayet kilo vermek istiyorsanız en mantıklısı bu olur.
hesabın var mı? giriş yap