• izmir ege üniversitesinde kadın vücudunu metalaştırdığı gerekçesiyle veet'in reklam standına kampüs cadıları adlı feminist kadın öğrenci oluşumu müdahale ediyor. yalnız kadınlar gerçekten isminin hakkını vermiş :)

    edit: sözlükte yazılanlardan görüldüğü üzere eylemin amacının tam olarak anlaşılmaması nedeniyle bir açıklama yayınlamışlar, okunmalı:

    "ege üniversitesi cadılarının yaptığı eylem ile ilgili bir açıklama yapmak farz oldu .eylemin amacını anlamayan dostlar olmuş.ekşi sözlük ortamında eylemden haberdar olup,kadını bir "obje" gibi gören,kadınların sürekli kendi göz zevklerine hitap edecek şekilde giyinip süslenmelerini bekleyen ve bu çirkin algısını çeşitli küfür,hakaret ve faşist ifadeyle buraya yansıtanlara cevap vermek gereği duymuyoruz. muhatabımız siz değilsiniz.sizin zihniyetiniz bizim tam da karşısında durduğumuz erkek egemen sistemin bir ürünü.
    gelelim eylemin amacına...üniversite içerisinde kadına yönelik her türlü taciz,baskı,şiddet,tek tipleştirme çabası ve metalaştırmaya karşı mücadele etmek için kurulmuş bir oluşum kampüs cadıları.karşı çıktığımız olgular dolayısıyla veet adlı marka okulumuza stand açtığında da bir eylem yapma gereği duyduk.çünkü bu marka kadını bir "obje" ye dönüştürmeye çalışan,onu kanlı canlı insan formundan uzaklaştırıp,erkeğin zevklerine göre tasarlanmış "ideal" kadın tipi yaratma şiarıyla hareket eden,kadınlara erkek egemen zihniyetin "ideal" kadın tipini gösterip"bu formata ulaşmak için,bizim sattığımız ürünleri almalısınız " dayatmasıyla yola çıkmış bir şirket.özetle patriyarkal sistemin ekmeğini gayet güzel yiyen ticari bir faaliyet.biz bu eylemle bu marka özelinde kendisinin de üzerine kurulu olduğu koca kozmetik sektörüne karşı tepkimizi dile getirdik.bizler kadınız insanız,sizin arzularınıza göre değil,kendi istediğimiz gibi yaşayacağız.
    bulunduğumuz alanlarda kadınlara "bakımlı,gösterişli,tüysüz" olma rolünü biçen ve bunu dayatan tüm ticari oluşumların da karşısında olmaya devam edeceğiz.
    bir parantez de stantta çalışan kadın arkadaşlar için açalım.eylem süresi videoda da görüldüğü üzere yaklaşık 8 dakika. bu süre zarfında o arkadaşlarımıza yönelik hiçbir ifademiz,söylemimiz olmamıştır.kendilerine sürekli eylemin şahıslarına yönelik değil markaya yönelik olduğu söylenmiştir.zaten eylemimiz; markanın naylon brandasının üzerine yazılama yapmak şeklinde gerçekleşmiştir.burada arkadaşlarımızı zor durumda bırakacak bir ortam oluşmamıştır.sizlerin ah'lar vah'lar ettiğiniz o branda şirketin sorumluluğunda ve emin olun bu çarpık sistemin üzerinden kazandıkları meblağın yanında lafı bile edilmeyecek kadar komik bir maliyeti var.
    yapılan meşru her eyleme karşı karalama kampanyaları üreten,anlamını çarpıtmaya çalışan zihniyet bize hiç de yabancı değil,bu zihniyet "kabataş görüntülerini izledim durum çok vahim" diyerek; gezi'yi baltalamaya çalışan zihniyetle aynı.isteyerek veya istemeyerek yardakçılığını yaptıkları bu sistem yenildiğinde, bu zihniyettekiler de kendilerini bir format atma işlemine tabi tutacaklardır.emin olun.
    kadının kendi vücudunun katlini güzellik algısı olarak sunan, ticari rantları için yüzyıllardır kadını kullanan, onu satış politikası haline getiren sisteme karşı tepkisini dile getiren kampüs cadılarına yönelik yapılan son derece çirkin yorumları kınadığımızı belirtir,erkek egemen sistemi yıkmak için mücadelemizin kararlılıkla süreceğini kamuoyuna duyurmayı borç biliriz."
  • adriana lima'yı kıskanan bir grup çirkin kızın gereksiz şovudur. gidin reklam nedir, neden ve nasıl yapılır bi araştırın.

    ağda reklamında benim fotoğrafım mı kullanılacaktı?
  • zavallıca bir eylem. daha ağırını gg olmaması için yazmıyorum.
  • arkadaşlarla algılayışımızın çok farklı olduğunu anladığım olaydır.

    bizim okulda stand kurmamışlardı,ama dolanıp eşantiyon dağıtıyorlardı. kaptım bir çift ağda bandını, benden iyisi yok.

    kadın bedeninin metalaştırılmasını protesto etmek için yanlış yer ve yanlış zaman seçilmiş. eğer bir bira reklamında futbol maçı izleyen erkekleri gösterirken süper seksi bir kadın figürünü anlam kaydırması yaşatarak kullanırsanız, bu kadın bedenini metalaştırmak olur. veet ise ağdacı. kimi, neyi kullanacaktı? elbette ki kadın figürü üzerinden ilerleyecek.

    sonuç olarak kadının toplum içerisindeki yeri, değeri, konumu konusunda oldukça hassas bir insan olarak, bu sefer adriana'yı kıskanıyorlar yorumuna ister istemez katılmak zorundayım sanırım.*
  • çirkinliklerini sindiremeyip adriana lima afişlerine saldıran çirkin kız topluluğu...
  • siktirin gidin dedirten eylem. kadının kıllarını alması metalaştırmak, kadın haklarını savunmak ama yaptıkları eylem de namuslu bir şekilde para kazanmaya çalışan kadınların işlerini bozmak. sonra da " kadın, yaşam, özgürlük", "yaşasın kadın dayanışması" diye bağırmışlar. ulan orada işine müdahale ettiğiniz kişiler kadın değil mi?
    yapacağınız eyleme sokayım.
  • marjinal kafanında yobazı olduğu ve 31 olsa bile çekilmeyecek durumda olduğunu gösteren videodur.
  • salaklık 101 (salaklığa giriş) dersinin uygulamalı textbook örneği.
  • bu eylemciler ile ilgili ne desem gg olur. gerçekten o kadar çok şey diyesim var ki.. söyleyeceğim tek şey, bu kampüs karılarının hakettiği en hafif hakaretin yüzde biri türk ceza kanunu açısından net olarak hakaret suçu kapsamına girer. siz içimden geçenleri düşünün.

    orada çalışan kızcağızların ihtiyacı olmasa kalkıp bütün gün o standda dikelip insanların ağız kokusunu çekmezlerdi. senin emekçi kardeşin orada ter dökerken sen onu zora sokmayı eylem sanıyorsan ben, kendimi sola yakın gören, bu ülkedeki en iyi siyaset ekollerinden birinde eğitim almış olan ben, sola en uzak neresi varsa kendimi orada konumlandırmak isterim.

    başından sonuna kalitesizlik kokan bir eylem. konuşmalardan, eylem arası kurulan cümlelerden ve eylemi savunan ifadelerden resmen kalitesizlik/sığlık akıyor.

    diğer yandan, bu eylem sadece kişilerin ilgi çekme isteği ve sığlığı ile mi bağlantılı yoksa (bu noktada tamamen subjektif olarak kendi fikrimi belirtiyorum) saçları kırık ve yağ içinde, kimisi naylon çamaşır ipiyle saçını bağlamış, üstü başı zevksizlikten kırılan bir giyim tarzına sahip (ya da giyim tarzı olmayan) fiziken de gerçekten çirkin insanların kıskançlığı ile daha çok bağlantılı olabilir mi? bu nokta tartışmaya değer..

    tartışmaya değer dediysek gelip benimle tartışmayın, bence tartışmasız ikincisi. siz kendi aranızda tartışın.
  • 'bizim burada yaptığımız tamamen meşrudur' diyen şu evrimin kayıp halkası ablalara bakınca rte bu ülkeye fazla bile lan diye düşündüm.

    2-3 sefil kızın ilgi çekme çabası. aynı kızlardan bazıları yarın 'ya bugün berkecan'la buluşacağım, belki sevişiriz donumu giyeyim bir de ağdaya gidip pakedi aldırayım diyecekler'
hesabın var mı? giriş yap