• ilişkinin türü ya da muhattabınızdan bağımsız olarak, her türlü haklı sebebin yalan olmasıdır.

    pembe yalanlar masalını kendimize saklayıp dürüst ve samimiyete halel getirmeden devam edebilmektir aslolan. insan olarak en büyük yükümlülüğümüz, kendimizi en iyi şekilde ifade etmekse, karşımızdaki insanı kırmamak için duymak istediklerini söylemek yerine, duyduğunda en az hayal kırıklığı yaşacağı şekilde doğruyu söylemeyi tercih etmeli.
  • politik olmak yolunda en temel adımlardan biridir.
  • dost edinebilmek, bir ilişkiyi sürdürebilmek ve toplumsal hayatta kabul görebilmek, için olmazsa olmaz bir donanım. dost acı söyler önermesinin hayatımızdaki şişirlmiş rolü yüzünden olumsuz tınılara sahip olsa da insanlara duymak istediklerini söylemek insani bir ilişkinin olmazsa olmazıdır.

    bu eylem kişinin kendisiyle çelişmesi anlamına gelmek zorunda değildir, bu hareket tarzını kendi kişiliğinden ödün vermek ya da kişiliksizlik şeklinde yorumlayanlar muhtemelen hayatta yapayalnız kalacaklardır. bu son derece insancıl bir ihtiyacın karşılanmasıdır sadece. bir dost karşısındaki kişinin ileriye gitmesini, hatalarını düzeltmesini sağlamaktan sorumlu olduğu gibi, onun ruhsal sağlığını, anlık sığınma ihtiyaçlarını karşılamaktan da sorumludur. bu ikisini yapamayan kişilere karşı bir eksilklik hissetmemiz de son derece normaldir.

    efenim, "benim genlerim dürüstlük ve açıksözlülükle kodlanmış, ben bu davranışa adapte olamıyorum" önermesi de zayıf bir bahaneden öteye geçemeyecektir, zira hiç de zor değildir, kişinin kendisini odak noktasından çıkartarak verici konuma geçmesi; biraz antrenman gerektirir sadece...
  • çoğu zaman gerekli olandır. gerçekleri değil duymak istenileni söylemek rahatlatır. gerçekler zaten herkesce biliniyor, bırakın dağınık kalsın.
  • söylemek istediklerinizle paralel ise, tadından yenmez..
  • is görüşmelerinde oldukça işe yarayan methoddur.
  • insanın kendisi gibi olmamayı göze alarak yapmak zorunda kaldığıdır.
    anlık mutluluklar, kazanımlar için uygulanabilir bir davranış biçimi olsa da uzun vadede kaybettirdikleri kazandırdıklarından çok daha fazla olacaktır.
  • ış hayatında bu cevaplar doğruysa başarılı olmaktır. ama yanlışsa da başarıdır. aradaki farka etik denmektedir.
hesabın var mı? giriş yap