• kendisi benim için efsane bir beyin ve sinir cerrahıdır.

    annemin 17 yıl süren trigeminal nevralji hastalığını, sadece kaya hocanın muayenesine gitmemiz sonrası odasından çıkmamızla annemin yıllar süren acıları dinmiş, tüm umutsuzluğumuz ortadan kalkmıştır.

    bu hastalığın tedavisi için 17 yıl kapı kapı dolaştık, anneme vermedikleri ilaç kalmadı. bundan 10 sene önce ege üniversitesinde sinirlerini yaktırdı, ama işe yaramadı. bu hastalığın çaresi yok bile dediler. bazıları mikrovaskuler dekompresyon ameliyatını önerdiler. bu ameliyatı öneren sözüm ona profesörler bize; "sağır kalırsınız, sakat kalırsınız, masada kalırsınız" gibi ağza alınmayacak umutsuzluklar aşıladılar. tüm bu umutsuzluklarla ameliyat için kaya hocaya gitmiş idikki, aslında yıllardır gittiğimiz profesör denen zatların yıllar yılı bize yanlış ve işe yaramaz ilaçlar verdiği ve bu hastalığı tanımadıklarını ortaya çıkardı kaya hoca.

    muayeneye gittiğimiz ilk gün annemin ilaçlarını düzenledi, ameliyat ve hastalık hakkında bilgi verdi ve annemin şu an için ameliyata ihtiyacı olmadığını belirtti. annemin durumu şu an için ilaçlar ile kontrol altına alındı, durumu iyi. ancak bu hastalığı yaşayanlar bilirler ki zamanla nüksedebilir.

    trigeminal nevralji denilen hastalıktan muzdarip insanlar için bu entriyi annemin üzerinden sürekli editleyeceğim. zira çeken bilir, yardımcı olabilirsem ne ala. eğer trigeminal nevralji hastasısanız, sakın umutsuzluğa kapılmayın, kaya kılıç hoca diye birini göndermiş allah bu millete. gidin ve tedavinizi olun.

    edit: annemin ağrıları ilaç düzenlemesinden(5 ay oldu) sonra kontrol altında. büyük çakmalar yok, ancak çeken bilir ki o çakma ağrısı olacak diye korkusundan yine pek dışarı çıkamıyor. annem şu haline bile razı. bakalım, böyle çakma olmamaya devam ederse ne ala.
  • prof. dr. kaya kılıç

    beyin ve sinir cerrahıdır. kendisi hakkındaki tecrübelerime bu linkten ulaşabilirsiniz.
  • internette kendisi hakkında yapılan yorumlara baktım da , bu kadar çok övgü ve olumlu yorum yapılan bir doktor görmedim herhalde. gerçekten meraktan gidip tedavi olacağım.
  • ne yazıkki gördüğü koronavirüs tedavisi sonrası bugün vefat ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. allah rahmet eylesin. ölümüne çok üzüldüm, binlerce trigeminal nevralji hastası eminim şuan kendisini çok çaresiz hissediyordur. annemden onun ölümünü saklayabildiğim kadar saklayacağım, yoksa onun rahatsızlığına destek olabilecek birinin artık olmadığını öğrenirse ağrıları artabilir.

    çocukları, torunları ve bir sonraki kuşakları burayı okuyorsa bilsinlerki, kendisi bu ülkenin ihtiyaç duyduğu en nadide insanlardan biriydi. umarım genleri bir sonraki nesillere başarıyla aktarılmıştır, bu toprakların onun gibilere çok ihtiyacı var.
  • kaya abi harika bir doktor, harika bir insandı. bu ülke hem çok kaliteli bir insanı hem de çok kaliteli bir cerrahı kaybetti. mekanı cennet olsun.
  • boylesine degerli bir insanin, pisi pisine kaybi ne uzucu. memleketin basi sagolsun.
  • az önce hayatını kaybettiğini öğrendiğim efsane doktor. allah rahmet eylesin. mekanı cennet olur ins
  • seneler evvel annemin kırık omurilik kemiklerini vidalarla tutturup onu hayata döndüren cerrah/kahraman.
hesabın var mı? giriş yap