• sülüsün resmi adı.dört nüshadan oluşur ilk nüsha acemi birliğine katılışı müteakip, , ikincisi kadro birliğine katılışta, üçüncüsü branş kodları belli olduğunda sonuncusu ise teskere ile birlikte askerlik şubesine yollanır
  • askerlik şubesi tarafından 2 nüsha olarak hazırlanan (ps1) akabinde yükümlünün birliğine yollanan kağıtçık, kısaca kasefe. (bkz: ksf)

    yollanan nüshalar, kadro birliğe aynen yollanır. uzun dönemler için 8.aydan itibaren doldurularak, birliğin bağlı olduğu seferberlik şubesine yollanır. şube bunları kontrol edip, onaylar. bir nüshasını birliğe geri yollarken, diğerini askerlik şubesine yollar. askerlik şubesi de bu fi$lere gerekli i$lemleri yaparak ( askerlik dairesine yollamak. oradan da msb sef. şb.'ye gitmesi ve orada karar alınması gibi) akabinde yükümlü için seferberlik görev emri çıkar veya çıkmaz. (sef. şubenin ve birliğin asker için verdiği notları ve ihtiyaçları göz önünde tutarak elbet)

    içeriği:
    yükümlünün kimlik/adres/tahsil bilgileri, usta birliğindeki görevi (çoğunlukla gerçekle uyu$maz ve kağıt üstündedir), birliğin kendisine verdiği not, imzalar vs..
  • yeni göreve başlayan yazıcı er'in en büyük sınavlarından biridir. en trivial kısmı ise sürekli değişen tmk'lara göre erlerin ihtisas kodlarının ve açıklamalarının girilmesidir. bu bilgilerin seferberlik yönergesine göre girilmesi gereklidir lakin seferberlik yönergesi oldukça eski olduğundan çoğu zaman tmk ile uyuşmaz ve üst birlikten geri dönmeyecek ksf hazırlama sınavı böylece başlar.
  • eskiden a, b,c,d nushalari olurdu ve en son askerin son birliginde yaptigi gorevi ile ilgili bu fis sanirim c nushasiydi ve askerin bagli oldugu subeye bir yaziyla gonderilirdi,simdi devam ediyor mu bilmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap