• kemal kılıçdaroğlu'nun ''diyeceksiniz ki bu swift mesajı ne demek? ben de bilmiyordum tabii. bankacılara sordum, nedir bu? yurtdışına para gönderilirken bu mesajla gönderiliyormuş.'' şeklinde dile getirdiği durum.

    yahu kardeşim, sana başbakan, cumhurbaşkanı ol diye oy veriyoruz. ufacık bir bankacılık işleminin bile 'swift' olarak dile getirildiğini, nasıl yapıldığını bilmiyorsunuz. vallahi pişmanım sana verdiğim oylara. hayır, edebiyat olsun diye bilmediğini dile getiriyorsan, bu halk da artık yenik, güçsüz, mağdur adamın arkasında durmuyor. böyle oy toplanmaz abicim.

    neyse, en yakın zamanda üyeliğinden çıkacağım zaten, belki iyişeyler olabilir diye.

    şu linkten seyredilebilir: https://youtu.be/ezmkaoy71yw?t=1903

    edit:

    salak olduğumu düşünen arkadaşlara cevap hakkımın doğduğunu düşündüm.

    1. öncelikle bu sebepten dolayı üyelikten çıkacağımı falan söylemedim, zaten çok daha önceden aldığım bir karardı, swiftle uzaktan yakından alakası yok.
    2. başbakanın, cumhurbaşkanın bilgili olmasını istemekten doğal başka ne olabilir? geri zekalılara söylüyorum: kemal kılıçdaroğlu maliye bakanlığında görev yapmış, idari ve iktisadi bilimler fakültesinden mezun olmuş birisidir.
    3. kemal kılıçdaroğlu bunu edebiyat yapmak için söylemekte. swift nedir bilmemenin edebiyatını yapmış olması, ona artı puan değil eksi puan getirecektir. görüşüm budur.
    4. ülkemin güzel yönetilmesinden başka hiçbir şey istemiyorum. sağcı da değilim solcuda, sikmişim ikisini de afedersiniz. ülkemi insan gibi birisi yönetsin, bütün isteğim bu.
    5. iddiaların yalan olduğunu da söylemedim. götünüzle değil gözünüzle okuyunuz.

    teşekkürler.

    edit2: mesajla ve burada yazilan hakaretlere ithafen:

    arkadaslar, troll falan degilim. resit oldugumdan beri chp'ye oy verdim. chp'ye aidati ile uye olmus bir vatandasim. bazi mesajlara yine mesajla cevap verdim hatta icinden birisi bana entry'yi okumaya vakti olmadigini soyleyip sadece basligi okuyarak buraya entry giren yazarlarin da oldugunu gosterdi. ama buraya da yazmak sart oldu, chp'den bir milletvekiliyle mail yoluyla surekli olarak gorusmekteyim. kendileri zaten gonderilen maillere cevap verirler, deneyebilirsiniz. kendilerine defalarca dile getirdim, bir ise yaramiyor. kemal kilicdaroglu'nu gundemde daha onemli bir sey varken bu sekilde elestirmek hata olmus olabilir. demek istedigim sudur: chp'de uygulanan bu magdur edebiyati chp'yi kucultmekten baska bir ise yaramiyor.

    swifti bilmiyor olabilir, bunu bankacilara sorup ogrenmis de olabilir. sorun, bunu halk onunde dile getirip 'bizim hic bunlarla isimiz olmazcilik' oynarken dustugu kucuk durumdur. chp gibi bir partinin basindaki kisinin, ampul partisinin basindaki kisiden daha aciz gozukmesine artik dayanamiyorum. sorunum budur.

    umarim anlatmak istedigim sey daha iyi anlasilabilir ya da daha iyi anlatabilmisimdir.
  • adam bilmek zorunda mı yahu. e ben de "kuantum nedir" diyene "acı çekerek öl piç" diyeyim.
  • bankalarda kendisinin ve ailesinin milyar dolarlarları olmadığından, haliyle yurtdışına para gönderip almak gibi bir alışkanlığı da olmadığından normal olandır.

    yalnız aktroller bitmiş, akşenerler başlamış şimdi de. bu sağcı cenah eline internet alınca troll olmadan duramıyor demek ki. haliyle yapılacak olan basit,
    (bkz: engelle)
    (bkz: başlıklarını engelle)
  • doğaldır. bilmek zorunda değil.
    adam yurt dışına para transferi yapmıyor demek ki, bilmiyor işte ne güzel. sevinin lan.

    bu arada baktım, cumhurbaşkanı seçilebilme şartlarında da yokmuş swift. içim ferahladı.
  • bilmiyorum izlediniz mi fakat bear grylls'in program konuğu bir bölümde barack obama oluyor ve programın sonunda selfie çekinmek istiyorlar, ne yazık obama akıllı telefondan nasıl fotoğraf çekildiğini bilmiyor, gelelim şimdi amerikan başkanı nasıl fotoğraf çekemez, çekemez çünkü daha önemli işleri var.

    aynı hesap, söz konusu kılıçdaroğlu, hayatında hiç yurtdışına para göndermediği için meslektaşlarından geri kalmış olması onun sorunu değil, aksine avantajıdır.
  • ülkeler arası para transferiyle işi olmayanların bilmemesi normal olan şey.

    gerizekalıya bak üyeliğinden çıkacağım diyor bir de. hey allahım sen akıl ver.
  • yurtdışına kaçıracak parası olmadığı için normal durumdur.
  • swift ne demek bilmeyince tüm iddialar yalan oluyor evet tabi

    insanlar iki kısma ayrılır swift nedir bilenler ve bilmeyeler diye.
  • bence eft ile havale arasındaki farkı bilsin yeter. swift bir sonraki adım.

    ayrıca (bkz: bunlar rent a car mı?)
  • yurt dışına kaçıracak parası olmadığındandır.
hesabın var mı? giriş yap