• mail atıp çalışanlarına kıyafet konusunda hatırlatma yapılıyor.
    ikinci paragrafta yazan kelimeler ise
    "mavi yaka çalışma arkadaşlarımız ile birlikte çalıştığımız için özellikle dekolte, etek boyları konusunda aşırıya kaçılmaması ve "basen" dikkat çekmeyecek şekilde giyinilmesi gerektiğini bilgilerinize sunarız."
  • kurumsal her şirketin kılık kıyafet yönetmeliği olabilir ve her şirketin kendine göre hassasiyetleri olabilir, buna takılmadım.

    burada eleştirilmesi ve hatta kiğılı’nın özür dilemesi gereken nokta, “mavi yaka çalışma arkadaşlarımız ile birlikte çalıştığımız için özellikle dekolte, etek boyları konusunda aşırıya kaçılmaması ve ‘basen’ dikkat çekmeyecek şekilde giyinilmesi gerektiğini bilgilerinize sunarız.”

    mavi yakalı çalışan insanlar sapık birer orospu çocuğu mu? anlamadım.

    edit: kiğılı’nın çalışanlarına gönderdiği maildeki üsluba karşı sergilenen duruş, politik doğruculuk üzerinden eleştirilmeyi hak etmiyor.

    herhangi bir konuya karşı gösterilen erdemli duruş ile politik doğruculuk denen saçma akımı birbirinden ayıran oldukça kalın çizgiler var. tabii görmek istemiyorsanız, o çizgileri götünüze bile soksak çözüm olmayacaktır.

    eğitim, merdiven altı veya üstü üniversiteden alınan a4 boyutundaki kağıt parçasından ibaret değildir. sınıf ayrımı gerçeği vardır ama bu ayrım, küstahça takındığınız tavırları aklamaya yetecek boyuta ulaşmış değil. haliyle, aşağılık komplekslerinizi belirli bir sınıfı hedef alarak mastürbasyon malzemesi haline getirmeniz; aşağılık durumunuz üzerinde olumlu bir etkiye sebep olmuyor, aksine daha çok batıyorsunuz.
  • ?anladığım kadarıyla, dekolteye bakan beyaz yaka olunca göz kaçamağı, mavi yaka olunca hayvanoğlu hayvan deniyor?
  • işçiler götünüze bakabilir demek istemiş.
  • son paragrafı yazmasalardı hiçbir problemi olmayan uyarıdır.

    lakin son paragrafa gerçekten gerek var mıydı sınıfçı köpekler sizi.
  • şirketinizde mavi yakali olmak istemezdim:) bu nasil bir sınıf ayrimidir a… ?
  • "bizim işçilerimiz sapıklık yapabilir, kadınlar götüne başına sahip çıksın" minvalinde saçma sapan bir açıklamadır.
  • ne diyecekti? adam iş verenin beğenmiyorsan gidip başka yerde çalışırsın. ayrıca böyle bir maili ifşa etmek hem iş akdi feshi hem de tazminata yol açabilir.
  • mavi yakalı işçilere resmen sapık denmiş. maili gönderme tuşuna basmadan önce biri çıkıp da dememiş mi bu ne saçma yazıdır diye. koca şirketler nasıl böyle hatalar yapıyor aklım almıyor. herhangi bir taciz olayında biz uyarmıştık, düzgün giyinseydi savunması gelecektir.

    her olayda olduğu gibi bu olayı da normalleştirenler çıktı. maili mavi yakalılara atacaksın o zaman, ortama kadın girdiğinde götün başın oynamasın işine bak diye.
  • göte göt demişler neden pembe duyar kasıyorsunuz?

    hayatınızda hiç fabrika ortamında çalıştınız mı? veya askere gittiniz mi?

    bazı yerler yapısı gereği böyle olur, mavi yaka çalışandan kasıt ezmek gömmek değil, beyaz yakaya nazaran ister istemez eğitim seviyesi ve kalitesi aşağıda olduğu aşikar, özgür bireysel bir hayatı olan sayısı az.

    gençliğini doya doya, boğaziçi çimlerinde bira ve kız arkadaşı ile geçirmediği ortada.

    erkek yoğunluğu yüksek yerlerde ortama dişi girince bile muhabbet değişir, siz ne kadar duyar kassanız da o insanlar bulunduğu çevre nedeniyle ister istemez farklı olurlar.

    bu aynı nişantaşı'nda yürümek ile sultanbeyli'de yürümek gibidir. savunmuyorum ama bu bir gerçek.
hesabın var mı? giriş yap