• kimilerince siklikla dile getirilen durum. gecmiste de bu soylem populerdi, hala populer. oyle bir batmak ki; cikamamak. bunu kastediyorlar herhalde. ben buna asla inanmayanlardanim. olur, olur. misler gibi...
  • düzelmesi için bi 10 yılı var
  • bir türlü anlayamadığım tespit. bizim millette şöyle bir hastalık var, azıcık işler tıkırına girince hemen olduk sanıyoruz, azıcık bir bileğimiz bükülünce de hemen bitti sanıyoruz.

    genç nüfusun var.
    bu genç nüfusun içinde iyi eğitimli insanlar var.
    tekstilden otomotive, savunma sanayiinden hizmet sektörüne kadar geniş yelpazede iş yürüten firmaların var, tecrüben de var.

    yanıbaşında ab ülkeleri var, diğer tarafında enerji zengini ülkeler var.

    atatürk zamanında internet olsa, şimdi tüm şu pozitif faktörleri görmezden gelenler herhalde direk hayalperest ilan ederdi atatürk’ü.

    kolay olmayacak elbette, ciddi reformlar gerekecek. çok ciddi bir irade koymak gerekecek. önümüzdeki seçimde net bir mesaj verip bizi yoksulluğa mahkum etmeye çalışanlara ağır bir ders vermek gerekecek.

    bu tarz kriz durumları, bir yandan çok zor olsa da diğer taraftan gelişimi ve atılımı fişekler. o yüzden aynı zamanda bir fırsattır da.

    tek mesele, bizim bu fırsatı da tepmememiz aslında.

    bu şekilde yola devam dersek, bu filmin sonu çok belli.

    ek: özetle bizim siyasilerden beklentimiz o kadar yüksek değil gençler. yol tıkamasın, yol açsın. kriz üretmesin, çözüm üretsin. hamaset yapmasın, iş yapsın. kısacası, görevini yapsın. gerisi zaten kendiliğinden gelir.
  • bal gibi de düzeltilir.

    iktisatla siyaseti karıştırmayın. iktisatın kuralları matematiği vardır. içinde olduğunuz şartları yerinde analiz edersek bir yol çizer ve kurallarına uyarsanız gayette düzelirsiniz. ha ama bu bir gece de olmaz belki de yıllar alır. siz görmeyebilirsiniz ancak devlet sizden uzun yaşayacaktır.

    bu önerme düzenli olarak spor yapan ve yemesine içmesine dikkat eden kilo fazlası olan bir bireye, asla kilo veremeceğini söylemek gibi. gereksiz karamsar.
  • doğru söylem, memleket vergilerle ve hizmet sektörüyle dönüyor.
  • bu ülkede damat istifa ettiğinde boş koltuk doları 1 lira düşürdü.
    o yüzden başlığa cevap olarak mevcut yönetimden başka kim gelirse gelsin ekonomi düzelir. hatta erken seçim kararı alındığı anda dolar aşağı doğru gidecektir.

    bu arada necmettin batırel hariç, o gelirse ekonominin başına daha kötü olabilir.
  • bugün seçim kararı alınsın yarın dolar 8 liradır.
    hele ki piyasanın yeşil ışık yakacağı bir aday ilan edilirse ertesi gün 6 lira
  • parasal sermayeyi bir şekilde düzeltir gibi olırız belki ama insan sermayesini dizeltmek imkansıza yakın gibi
  • rte gitsin kimse gelmesin ekonomi kendi kendine düzelir. mb başkanı değişmez sürekli dolar artmaz. gereksiz açıklamalar yapılmaz dolar artmaz. normal akışına bırak dolar 10 liranın altına düşer bir kaç aya. bizimkiler kurcalaya kurcalaya bozdular.
  • benim de katıldığım yargıdır.

    yalnız en azından başkası gelirse daha kötüye gitmez, diyerek de kendimi avutuyorun.

    türkiye ekonomisinin "düzelmesi" için sadece ak partinin gitmesi yeterli değil. asırlık temel sorunları var. bu sorunların çözümü de siyasi kariyerini düşünen, günü kurtarmaya çalışan mevcut türk siyasi liderleri, türk siyasi sistemi ve heba edilen potansiyeli olan ama mevcut hali ile çöp olan beşeri sermayesi ile mümkün değil.
hesabın var mı? giriş yap