• son günlerde sözlükte esen rüzgarların etkisi ile bu müthiş tarifi vermek istedim tüm at aşı severlere armağan olsun.
    önce iyi bir at kasabina gitmek gerekir ki bu iş için ya parise ya da taskente uzanmak gerekecektir.
    bu yemeğin orijinalinde at pirzolası kullanılsa da çağdaş türkler* daha kucuk ve nezih at bifteklerini tercih etmektedirler.
    alinan bu biftekler bibere* ve yayla kekiğine bulandıktan sonra içi kimiz dolu bir kaseye konulur, üzeri naylon folyo ile kapatıldıktan sonra buzdolabinda 24 saat bekletilir. 24 saat dolduktan sonra buradan alınan biftekler manda kaymağına sıvanarak bir süre daha bekletilirler. bu arada marine etmekte kullanılan kımız atılmamalı, içine eklenen 2 kaşık mısır unu bile birlikte kaynatılarak koyu bir sos elde edilmelidir.
    manda* kaymağından alınan biftekler ya geçmek üzere olan bir mangal ateşinde veya bir teflon tava da kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir. üzerine kımız sosu dökülerek servis edilmeli, baş düşmanımızın* ulusal yemeği olduğu için asla pirinç pilavı eşliğinde yenmemelidir.
  • artık eski türk mitolojisini değil de islamiyeti din olarak seçen türk'lerin, atın sadece sağ tarafının yenmesi gibi küçük bir ayrıntıyı da unutmaması gerektiği yemek çeşidi,

    afiyet olsun, khan tengri'ye hamdolsun
  • cadi kazanina dönmüş yemek tarifesi * *
  • her ne kadar at eti için paris ve taşkent önerilmişse de, milanoda da iyi at kasaplari varmış* ama illa islami kurallara uygun kesilmiş olması istenirse tataristan veya diğer turki cumhuriyetlerden getirtmek mümkündür. istanbulun surici tabir edilen semtinde normal bir kasaptan bir kilo biftek istediğiniz takdirde size verilecek et % 90 olasılıkla at eti olacaktır.
    marine için kara kimiz kullanılması tercih edilmelidir. kimiz, mhpnin iktidara gelmesinden sonra ithali serbest içecekler listesine alınmış olup mhpnin güçlü olduğu ilçe ve pazarlarda bulunmaktadır. manda kaymagi na gelince: afyonda yapılan kaymaklarda manda sütü bulunduğu bilinse de en has ve lezizleri konyadan temin edilecektir.
  • "sayko ustadan yimah tarifleri" diye bi$ey vardı bülent üstün'e ait..
    "gerekli malzemeler: bir at, 2 adet jokey, 4 bidon kımız, yeteri kadar kulak memesi, 2 adet ortanca boy batlıcan, büyük boy vibratör, 2 torba cimento.. yapılı$ı: 4 bidon kımız jokeylere icirtilir, patlıcanlar ata yedirilir, jokeyler ata bindirilip veliefendide 6 tur ko$turulur" falan gibisinden tarifler verirdi.. hala veriyomu bilemem..
hesabın var mı? giriş yap