• her yıl düzenli olarak yapılan ve yayınevlerinin biraraya geldiği fuar.(bkz: cnr kitap fuarı)
  • dunyadaki ornekleri (en meshuru icin bakiniz: frankfurt kitap fuari) yazar, yayinevi ve dagitimcilari bulusturmak icin yapilirken, turkiye’de amaci, halka gorece ucuz kitap satmak olan fuar turu.

    2003 yilinda istanbul’da duzenlenen buyuk kitap fuarlarinin tumunun ekim ayinda yapilmasi, kitapseverlerin ciddi fedakarliklarda bulunmasina neden oldu. ayrica insan kimi kime sikayet edecegini bilemedi. yine de cok olmasi, olmamasindan evladir diyelim, buna da sukredelim.
  • kitap kurdu 1 tatbikatı
  • türkiye'de son gününe kalınmaması gereken etkinlik. son günün pazar gününe denk gelmesi sebebiyle; zaten bir izdiham yaratma coşkusu içerisinde ortamdan ortama alakalı alakasız akmayı seven halkımızın gazabına uğrama olasılığı kesindir. buna karşın fuar takviminin ikinci gününün de pazara denk gelmesi ve aynı derece izdihama sebep olmaması sadece son gün indirimlerine bağlanabilir kanısındayım. son günün tek avantajı %50-60'a varan stok eritme indirimleri olabilir.

    bir haftalık sürede belli metrekarelik alanlarda rutin sıkıntıları çeken fuar esnafının çoğu (genelde de işleri kesat olanlar ya da fuardan randıman alamayanlar), son gün "oh bitti hadi bir an önce eve gidip yayalım!" mantığıyla, son ders zilini bekleyen öğrenci edasıyla bir saat önceden standlarını toplamaya başlarlar. "elimde ağırlıklarla gezmeyeyim, çıkarken satın alırım" mantığıyla takılınıyorsa bahsi geçen bu durumu ve son gün kapanış saatinin diğer fuar günlerine göre bir saat erken olduğunu (19.00) göz ardı etmemek gerekir.
  • fuarlar iyidir hoştur ama sanki yazar çizer kısmına biraz da eziyet oluyorlar. işte kitabımı imzala, yok adımı yanlış yazdın (kendimden biliyorum), fotoğraf çektirelim, arkadaşım için de imzalar mısın vs. gider. bir de yabancı yazarlar vardır ki, onların durumu daha vahim.. bilmiyorum bu üzüntümü sözlükle paylaşmak istedim, fuar dönemi yazar çizer kısmına iyi davranalım arkadaşlar. yazık.
  • genelde arkalarında bir heves alınmış ama okunmamış kitaplar bırakırlar.
  • teknoloji geliştikçe daha az gerekli olmaya başlayan bir etkinlik. örneğin ucuza kitap almak istiyorsanız internetten yayın evinin sitesinden veya bazı sanal kitap fuarlarından kitap almak pekala mümkün. eğer amacınız yazarlarla biraraya gelmekse kitap fuarları bu konuda yegane yerler değiller ve çoğu zaman kitapevleri imza günleri düzenliyorlar. eğer amacınız yazarla bir araya gelip, ona sorular sormak ise internet üzerinden sanal paneller oluşturulup, canlı olarak sorular sorabilirsiniz.
  • bazen gidildiğinde çok kitap olduğu için eve eli boş dönmek
  • türkiye'de yapılanlarının genelde panayır havasında icra edildiği pek güzide bir etkinlik çeşidi. yayınevlerinin tezgah açıp müşteri beklemeleri şeklinde gerçekleşse de o kadar kitabı toplu olarak bir arada görmek yine de nutella yemek gibi lan.
hesabın var mı? giriş yap