• 6 yıl sonra sonuçlanan mahkeme, hayatı kararmış insan var, kızılay'ı 550 bin liraya mahkum etmek sadaka gibi,

    yurtdışına kan satışı yapmıyoruz diye çıkarak açıklama yapan sonrasında

    "pekşen, iftira nedeniyle kan bağışı yapmaktan imtina edecek olan bir kişinin vereceği kan ile hayatı kurtulacak olan üç kişinin başına geleceklerden de sorumludur"

    açıklamasını kamuoyu ile paylaşan kızılay, bu haber ile zaten birilerinin başına gelenden sorumlu olmuş ve ceza almış
  • çok garip bi haber.

    hiv taşıdığı için toplumdan izole yaşıyomuş, ağır tedavi medeniyle işini bırakmış?

    sene 1990 değil arkadaşlar. hiv’nin ağır denen tedavisi her gün bi tane ilaç içmek. bi tane hapı suyla içiyosun, bu kadar.

    ölen 2 kişi de hiv’ye bağlı nedenlerle ölmüş olamaz. hiv 1-2 yıl içinde insanları öldürmez. bunun bi örneği yok dünyada.

    hiv’li kan verilmemiştir falan demiyorum. olmuş da olabilir ama haberin içeriği bana biraz palavra ve toplumdaki hiv fobisini beslemeye yönelik gibi geldi.
  • toplumdaki hiv fobisi olduğuna inananlara garip gelen haberdir.

    türkiyede erkeklerin yüzde 80'i hiv'e kafa atarak kurtabileceğine inanan insanlar. kişisel deneyimimle söylüyorum bunu, youtube röportajlarından falan duyduklarımdan değil.
    üstelik bir sürü erkek prezervatif ile ilişkinin nasıl olabileceğini bile anlamıyor. "erekte olamıyorum" ve "et ete deyecek" ci arkadaşları söylemiyorum bile.
    anadoluda ortalama bir kadının hiv ve benzeri etkenler ile ilgili bilgi sahibi olmayı bırak ismini bile bilmediğini sanıyorum.
  • toplumda hiv fobisi yok sanılması nerden çıktı anlamıyorum. hiv pozitif olarak gidin biriyle tanışın bakalım, sizden nasıl kaçıyolar. insanların bu konuda bilgisiz ve cahil olması ayrı bi şey. benim bahsettiğim bambaşka bi şey. hiv fobisini anlamak için incir reçeli denen ucube filme bakabilirsiniz.
  • kızılay'ın bağış yapılan kanlara yönelik olarak hiv testi yapmaması skandalıdır. * * * * * halbuki bu testler yapılsa hem kızılayın ticaretini yaptığı kanın bir güvenilirliği olur hem de insanlar bedava test yapılacağı için kan bağışı yapmayı daha kolay göze alabilirler.

    (bkz: kızılay'ın gevşekliği kanımıza dokunuyor)

    dipnot: kan 42 gün boyunca saklanabiliyor. hiv testi ise 5 günde sonuçlanıyor.

    http://www.tibbilab.com/…i-ne-zaman-sonuclanir.html
    http://www.thd.org.tr/…les/file/hem_des_2007_16.pdf
  • bu konuda kızılay'ın pencere dönemi açıklaması doğru bence. eğer bir kişi hivli olup kan verdiyse o kişi ifşa edilmeli. bazıları eskortlarla beraber olup şüphelenince bu kuruma kan veriyorlar test yapsınlar diye. bu kandan dolayı 2 kişi ölmüş, 3. kişi yaşasa da artık hivli...
  • "pekşen, iftira nedeniyle kan bağışı yapmaktan imtina edecek olan bir kişinin vereceği kan ile hayatı kurtulacak olan üç kişinin başına geleceklerden de sorumludur"

    cümledeki anlatım bozukluğu hayattan soğuttu.

    iftira nedeni ile demiş, öncelikle bu ne demek?

    'iftira nedeni ile kan bağışı yapmaktan imtina edecek kişi'
    cümlede imtina diyor, öyleyse niye kan versin?

    "verilecek kanla hayatı kurtulacak olan üç kişinin başına gelecekler"
    hayatı kurtulacak diyip sonrasında başına gelecekler demek ne demek? hayatı kurtulan demek, sağlığına kavuşmak demek. sağlığına kavuşuyorsa, başına bir şey gelmesi de neyin nesi? aldığı kanda bir bok varsa hayatı kurtulmuş olmaz ki? öyleyse niye hayatı kurtulan diyip sonra başına gelecekler diyorsun.
    cümle baştan sona hem çelişkiler yumağı, hem de özne yüklem uyumsuzluğu gibi büyük bir sorunla doğmuş.

    bazıları sadece sussa keşke. kapasiten yoksa cümle kurma arkadaş!
  • yukarıda hiv testinin 5 günde sonuçlandığı iddia edilmiş.

    hiv antikor testi yapabildiğin elisa testini roche diagnostik'in makineleri ile 27 dakikada alırsın.

    https://diagnostics.roche.com/…ys-hiv-combi-pt.html
hesabın var mı? giriş yap