• kızışan elektronik kitap okuyucu piyasasında kobo'nun attığı yeni dev adım. bakalım diğer firmalar, özellikle kindle bu hamleye karşı nasıl bir cevap verecek.

    dikkat çeken özellikleri
    -7,8 inch (oha) ekran
    -comfortlight pro isimli gözü yoran beyaz arka fon ışığı yerine sıcaklık tonu ayarlanabilen gün ışığı teknolojisi.
    -su geçirmeme özelliği
    -8gb dahili bellek

    -ayrıca 230 gr olması bir dezavantaj ama ipad mini boyutlarında ekranın da bu tarz bir yan etkisinin olması doğal diye düşünüyorum.

    satış fiyatı 230 dolar olarak belirlenmiş.büyük ihtimalle 2017 kışına doğru d&r raflarında görebiliriz.

    2 yıldır kullandığım kobo aura hd olmasa ilk alınacaklar listeme eklemekten çekinmezdim.

    https://us.kobobooks.com/products/kobo-aura-one
  • özellikle melatonin hormonunun salgılanmasına engel olarak hem uyku kaçıran hem de sağlığa olumsuz etkisi olan mavi ışığı azaltarak geceleri daha sağlıklı okumayı mümkün kılan bir cihaz olması muhteşem. amazon'un buna hemen yeni bir modelle cevap vermesi şart zira bu mavi ışık konusundaki bilinçlenme özellikle bir-iki senedir çok yaygınlaştı.

    takipteyim seni, bebek.

    https://www.dunyahalleri.com/…da-ust-cita-aura-one/
  • ön edit: tamamının okunması önerilir. ha okumak istemiyorsan, kobo'ya 799 derece eğil ve bir alttaki entry'i artıla. düşünme, mutlu ol.

    799 tl'yi hak etmeyen cihaz. ben de şimdilerin standardı olan 6 inç ereader'lardan pek hazzetmesem de bu parayı verebilecek kadar bir yenilik göremedim.

    fiyat kardeşi diyebileceğimiz kindle oasis ile karşılaştırması şurada.

    edit: yanlış anlaşılmak istemiyorum dostlar.. kısa bir karşılaştırma yapayım. ben kindle pw3 kullanıcısıyım, bu cihazımdan önce de kindle touch kullandım. pw3'e geçme nedenim de pw3'ün kendinden aydınlatmalı olmasıydı. kobo aura one özellikleri, özellikle ekran boyutu harikulade fakat fiyat büyük sıkıntı. rakibi kindle oasis'i zaten fiyat olarak düşünmek bile istemiyorum, büyük bir saçmalık.. telefonlarda yıllardır yapılan, rekabet adı altında insanları yolma operasyonu bu sefer e-kitap okuyucu sektöründe de başladı ya da başlatılmak isteniyor. kindle'ın da kobo'nun da aslında yapmak istediği şey budur.*

    tablet pc denen bir şey var bir kere, bu cihazı kimsenin çizgi roman veya pdf için alacağını sanmıyorum. bu cihazlar e-kitap okumak içindir. düşünsenize gerçek bir kitabı okurken neler lazım olabilir? benim aklıma sadece ışık geliyor, belki siz kalem ve kağıt da kullanıyorsunuzdur. peki e-reader'larda en çok olması gerekenler nelerdir? ilk önce görüntü netliği, sonra kendinden ışıklı olup olmaması, şarjı, not&highlight alma ve sayfa çevirme hızı, dayanıklılığı, sözlüğü* diye sıralayabiliriz.. peki kobo aura one bu isteklerimizi karşılıyor mu? kesinlikle evet. şimdi kobo'nun önceki cihazlarından olan ve kobo aura one'ın neredeyse yarı fiyatına satılan kobo glo hd modelini inceleyelim, evet o da bu isteklerimizin hepsini karşılıyor. iki modelin de görüntü netliği ve yazılımı aynı. şarjları ve hızları için incelemeler kesin şeyler söyleyemiyor, bunları da aynı olarak söyleyebiliriz. aralarındaki ayırt edici farklar ise şunlar; aura one'da mavi ışık azaltma teknolojisi var, ekran büyüklüğünden dolayı resolution'ı arttırmışlar, glo hd daha hafif.. şu anda glo hd 429, aura one 799 tl'ye satılıyor.

    sonuç olarak eğer paranız varsa ve en iyisini almak istiyorsanız, kobo aura one doğru bir tercih. fakat işim görülsün yeter diyorsanız ve bu aç gözlülere yem olmam diyorsanız; kobo'da glo hd'yi, kindle'da paperwhite 2 veya 3'ü tercih edebilirsiniz.
  • 799 lirayı hak eden cihaz. hele muadili olabilecek tek cihaz olan oasis piyasada 1200 liraya satılıyorken hayli hayli hak ediyor. voyage bile 850 lira memlekette. sırf kindle pahalı diye hak etmiyor elbette bu parayı. öyle artıları var ki cihazın kindle ile karşılaştırmak gereksiz.

    öncelikle cihaz 7,8 inch. benzer özelliklere sahip cihazlar 6 inch boyutlarında. çok mu farkediyor peki büyüklüğü. evet farkediyor. önceden kindle da kullandım. insan kitap okurken cep telefonunun hallicesinden kitap okuyormuş gibi hissediyor 6 inch cihazlarda. daha sonra kobo h2o aldım ve dünya varmış dedim. sanki kağıda basılı kitap okur gibi hisediyor insan. geçen hafta aura one aldım ve okurken aldığım zevk daha da katlandı.

    su geçirmiyor. ne olacak ne gerek var su geçirmezliğe demeyin. yağmurlu günlerde çantaya su girip cihazı ıslatacak mı diye düşünmeme rahatlığı bile tek başına yeterli. bunun yanında ister plajda oku ister teknede isterse küvette oku, cihazın zarar görmüyor.

    yeni ışık teknolojisi, h2o'dan farklı olarak bu cihazda sensör var ve ışığı kendisi ayarlayabiliyor. ayrıca yeni gözü yormayan turuncu ışık teknolojisi müthiş. gerçekten de gece gözleriniz rahat ediyor.

    çizgi roman okuyabiliyorsun bu cihazda. cbr formatındaki çizgi romanları indirip hiç sorun yaşamadan kobo'da okuyabiliyorsun. elbette özellikle renkli çizgi romanları tablette okumak çok daha zevkli ama sonuçta aldığın e-kitap okuyucunun çizgi roman formatını açabilmesi gayet güzel bir özellik. kindle ve muadillerinin açamadığını düşünürseniz yine aldığı paranın karşılığını verdiğinin kanıtlarından biridir.
  • d&r 'dan aldığım alet..daha önceden kobo glo vardı.ekran büyüklüğü ve ışık aplikasyonu yönünden on numara. epub formatında sorun yok.tam istediğim gibi fakat şöyle bir sorun var..calibreden kobo epub (kepub) formatına dönüştürülüp içine atılan kitapları açamıyor.anlamadığım bir şekilde.kapağı açıyor fakat diğer sayfaya geçince donup kendini kapatıp açıyor..cihazdan mı yoksa calibrede mi problem anlamadım..bilen varsa yeşillendirirse sevinirim.

    edit : sorun çözüldü..calibre ayarlarıyla yapılabiliyor.alacak olanların içi rahat olsun
  • kobo'ya mı geçsem diye düşündürten bir model. (hey gidi hey; e-book readerlar için bile "geçmek" kelimesini kullandığımız zamanlara geldik)

    üç özellik dikkat çekici:

    1) "11 farklı yazı tipi ve 50'den fazla yazı stili"
    2) 14 dosya biçimi desteği
    3) comfortlight pro

    torrent sayfalarından tek dosyada 2500 kitap indirip bi tanesinin bile yüzüne bakmayanlar için de 8 gb ideal :)

    (bkz: comforlight pro)

    o değil de; 2 sene önceki 350 liralık fiyatlardan 700 - 1200 lira arası fiyatlara oturmuş pazar..

    hani bu cihazlar rahatça manga da okutabilen çift ekran özellikli fütürist cihazlar olsa neyse de; e-ink teknosundan sonra belirgin bir teknolojik ivme de yaşanmadı, fiyatlar sektörün büyüsünü bozuyor.
  • parasını sonuna kadar hak eden yenilikçi, muhteşem bir cihaz. kalite olarak muadili kindle oasistir ki o da piyasada 1000 liradan aşağı bulunmaz.
  • pilinin beklenenden çabuk tükendiği şeklinde ciddi şikayetler var:

    http://www.mobileread.com/…/showthread.php?t=277960

    d&r'ın sitesinde pilin bir aya kadar yettiği söyleniyor ancak kimi kullanıcılar akşam %80-%90 dolu pille bıraktıkları okuyucularını sabah %4-5 kadar dolu pille bulduğunu belirtiyor. kobo teknik personeli ise uyku modunda pilin kendi kendine boşalmasına neyin sebep olduğunu henüz anlamış ve sorunu çözebilmiş değil. bu konuda çeşitli güncellemeler yayınladılar ancak pek bir işe yaramış görünmüyor: http://goodereader.com/…ain-problem-on-the-aura-one (yorumlar kısmı).

    sanırım bu tür şikayetler kesilene kadar beklemekte fayda var.
  • çok güzelsin ama çok pahalısın be kardeşim.
  • kindle'dan sonra en büyük şükelalığı okuyabildiği format zenginliği olsa da, internet üzerinden yapılan incelemelerde bu kadar güncel bir cihazın pdf dosyalarında yaptığı sıçış oldukça üzdü, hele bir de bunu sipariş verip kargolanmışken öğrenmem canımı iyice sıktı. halbuki 7inç küsur ekranla taranmış mesleki pdf referans kitapları çatır çatır okurum diye umutlanmıştım. neyse önümüzdeki güncellemelere bakacağız artık.
    elime ulaşınca entiriyi güncelleriz artık.
hesabın var mı? giriş yap