• dün akşam üzeri istanbul büyükçekmece'de yaşanan feci olay. ekrem binak isimli genç, yolda yürürken aniden havlayan başıboş köpek yüzünden yola doğru sıçrıyor, o esnada yoldan geçen kamyon kendisine çarpıyor.

    olay anı: https://twitter.com/…tatus/1410190182570205189?s=20

    (bkz: köpeksiz sokaklar istiyoruz)

    ülkemizdeki durumun vahametini gözler önüne seren şu sayfada buna benzer binlerce olay paylaşılıyor, hakikaten yazık. biz böyle bir hayatı hak etmiyoruz. survivor adası mı burası yahu?
  • internetten de nefret ettik, her şeyi görüp izleyebilmek ne kötü şeymiş.

    sokak köpeklerinin ciddi manada tehdit unsuru olduğunu gösteren kaza. tamam yaşam hakları elbette alınmasın, güzel güzel yaşasınlar ama köpeklerin doğal yaşam alanı sokaklar değildir. en azından bu tarz saldırgan köpeklerin belirlenip toplatılması şart.
  • köpekten korkan değil, "köpeğin saldırarak korkuttuğu genç" doğru tanım olacaktır.

    bu hayvanların yeri sokaklar değil. önerim: belediyeler bir kampanya başlatsın, barınaklar kursun, sahiplenilmeyen hepsini kısırlaştırsın. dileyen herkes bir miktar maddi destek sağlasın, ben şahsen katkı sağlarım.

    sokaklar artık güvenli hale getirilmeli. gece gündüz tedirgin olarak yürümekten sıkıldım.

    edit: güzel mesajlarınız için teşekkür ederim. bazı arkadaşlar çip sisteminin de sahipsiz hayvan sayısını azaltacağını belirtmiş.
    bir önerim de şu: proje tecrübesi olan biri olarak söylüyorum. bahsettiğim modeli belediyeler sosyal fayda sağlayacak bir ab projesi haline getirip maliyetin yüzde 75 ini de alabilirler. hem hayvan refahı hem de insan güvenliği sağlanmış olur.
  • her gün olan ama köpektaparların umursamayacağı birçok olaydan biridir. dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde sokak köpeği diye bir tabir yoktur. sokak kedisi de yoktur. sadece doğadaki hayvanlar vardır. artık siktirin gidin içinizdeki sevgisizliği 2 tane kimsesiz çocuğa bakarak giderin.
  • gence çok üzüldüm, umarım durumu iyidir.
  • yanında big mac menü bulundurmadığı için haksız olan adamdır. bu tür sokak köpekleri için yanında halka soğanının da bulunduğu bir menüyle dolaşsaydı eğer, o köpek adamı kovalar mıydı?

    köpeklerin yaşam alanında dolanıyoruz sonuç olarak, biraz duyarlı olmak gerekiyor.
  • (bkz: büyük hindistan)

    edit: sokakta köpek görme olayı macaristan'da biter. oraya gelene kadar romanya ve bulgaristan'da görürsünüz.

    ve schengen bölgesi asıl macaristan ile başlar, yani medeniyet sınırı.

    şark toplumlarının tamamı gerek yaşayış, gerek vizyon, gerek sosyal yapı, gerek adalet olarak hindistan'dan hallicedir. kabullenin, savaşmayın.

    bu arada köpektapar dediğiniz modeller kuvvetle muhtemel yoga, karma, yok bilmem mistik dübür gibi bir şeyle uğraşıyordur.

    avrupa birliği yerine yönümüzü büyük hindistan'a çevirelim.

    jai hind! var bir hayalimiz.
  • o sırada feminaziler, hayvan severler: köpeği korkutmasaydı uvuspu cucuvu.
    hayvanları severim, onlar da bizim gibi canlı ama sikerim böyle işi. akıl yok hayvanda, akıl. kaç kere bir bisikletçi olarak kaza atlattım. aga alın salın şu hayvanları doğaya. bu nedir ya.
  • ittaparlara göre suçlusu köpeği kışkırtan genç ve kamyon sürücüsüdür. köpeciğin hiçbir suçu yoktur. yolda yürümek suretiyle köpeği kışkırttığı için köpecik kendini korumak istemiş
hesabın var mı? giriş yap