• nasıl ki, sevgiliyle bakışmak, kavga edilecek kişiyle bakışmak anlam ifade eden bakışlardandır. kopya teşebbüsünde bulunduktan sonra hoca ile göz göze gelmekte 'sen sus, gözlerin konuşsun' bakışlarındandır.

    kopya çekme teşebbüsünde bulunan öğrenci ceylan misali ürkek bakışlarla hocaya bakarken, öğrenciyi kopya çekerken fark etmenin avantajını yakalamış hoca da ceylanı yemeye hazırlanan aslan bakışlarını dikmiştir öğrencisinin üzerine.

    öğrencinin aklında 'fark etti mi acaba', 'göz yumar mı' gibi düşünceler birbiriyle çarpışırken, hemen gözler kaydırılır ve özellikle masum öğrenci imajı için sınav kağıdına iyice yumulur. bu aslında 'hatamı anladım, bir daha yapmayacağım' mesajını içerirken, ceylanın kaçmaktan vazgeçerek ecelini beklediği anla benzerlik gösterir. hocanın ise vazgeçmeye niyeti yoktur.

    karnı aç aslan, ceylana saldırır.
  • fazla telaşa lüzum yoktur. hemen yanındakinin kağıdıyla ilgileniyormuş gibi yapılır ve "dön önüne!" azarı işitilir. biraz üzgün ve korkmuş numarasıyla hocanın isteği yerine getirilir, o ana kadar çekilen kopyayla yetinip sınavı bitirme şansı elde edilir.
  • ne kadar iyi yalan söyleyebildiğinizin, kendinizi nasıl kontrol altında tutabildiğinizin testidir. kızarır bozarır kopyaları saklama uğraşına girerseniz yakalanırsınız ama bir şey yokmuş gibi hafiften göz kaçırıp düşünüyormuş edası verirseniz kopyaya devamdır.
  • bugünki finalde bizzat basıma gelmis olay...

    sonuc: hocanın suratına, kaşları yukarı dikip*, salak bi ifadeyle bos bos sırıtınca, haliyle vazgecti kagıdımı almaktan ve cektigim onca kopya yanıma kar kaldı... **
  • hassiktirdir. telaşa kapılırsanız kontrolden çıkabileceğiniz durumdur. lakin din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde ayet ve sureleri kağıda yazıp gelmiş olan çocuk kağıttan kopya çekerken hocayla göz göze geldiğinde telaştan kağıdı yere atıp üzerine basaraktan(bireyi bu derece şuursazlaştırabilecek bir evhamdır ortaya çıkan acaba gördü mü korkusu) kağıdı imha etmeye çalışırsa sonuçları normal bir kopya olayından yakalanıldığında olacaklardan daha ağır olabilir.
    (bkz: ben bunu gördüm)

    kopya çekerken hocayla göz göze geldiğinde ödün bokuna karışacaksa kopya çekmeyeceksin. adam gibi çalışıp geleceksin.

    edit:imla
  • kaçınılması gereken, yalnız olursa bakmaya devam etmeniz gereken durum. sanki zaten nereye baktığınızın farkında değilmişcesine bakın hocanın gözlerine. ya da zaten göz göze gelmek istiyormuşcasına hocam tuvalete gidebilir miyim veya kağıt alabilir miyim diye el işareti yapabilirsiniz. hiç olmadı bayılacakmış gibi numara yapın. açlıktan hocam, ders çalışmaktan kahvaltıyı unuttum deyin. ağlayabilen de durduk yere ağlasın, ağlarken ne diyeceğini düşünebilirsin. "köyde bibim hastalanmış aklıma geldi de. neyse sınavı yapmaya çalışacağım hocam, tamam iyiyim sağolun" diyebilirsiniz.

    ya da "ne var amuoyim, hasan bakarken bir şey yok, biz bakarken ouvvv" diye haykırabilirsin.
  • (bkz: kal gelmek)
  • hoca kopyayi yakaladiginda sanki o olay mahallinde degilmis gb davranmak..
    sonuc:hoca sira arkadasinizdan suphelenir ,sira arkadasiniz da panikledi mi , is tamam.
    (uygulandi .test edildi. %100 basari )
hesabın var mı? giriş yap