• kürtlerin yapması veya yapmaması gereken eylemler hakkında tavsiyelerdir. öncelikle belirteyim bence türkiye'de bir ırkçılık sorunu yok. evet, türkiye'de kürtlere takık mal bir grup var ama bu durum genellenemez.

    bir kürt olarak türklere çok seviyorum. tekrar bir kürt olarak dünyaya gelecek olsam yine türkiye'de doğmayı seçerdim. hayatım boyunca sadece bir kez ırkçılık mağduru oldum. o da ev tutacağım zaman ev sahibinin kürt olduğumu öğrenip ardından kürde ev vermediğini soylemesiydi. çok ciddi söylüyorum hayatım boyunca gizli ya da açık başka bir ırkçılığa maruz kalmadım.

    kürt taklidi yapan bir ülkücü olduğumu düşünüyorsunuz değil mi? mesaj kutuma kürtçe mesajlar atabilirsiniz. ya da isterseniz sesli kürtçe konusalim. türklerde ırkçılık olduğunu düşünmüyorum. yaşamadım, görmedim, duymadım. siz aksini yaşamış olabilirsiniz. ben yaşamadım. şimdi gel gelelim neler yaptığıma ve tavsiyelerime;

    1- mağdur edebiyatı yapmayın. konu memleketinize ya da kürtlüge gelince hemen devlet bizi geri bıraktı diyerek başlamayın. boşaltılan köyünüzden, ogrenemediniz anadilinizden, yasaklanan muziginizden onlar sorumlu değil. bu devletin sorunu. gidip ona anlatın. insanlar size merhamet etmek veya sizinle empati kurmak zorunda değil. insanları işlemediği suçlardan dolayı kötü hissettirmeye çalışmayın.

    2- kürtçe bilmeyen insanların yanında bir anda ikinci kanala geçmeyin. insanlar, onlar hakkında konuştuğunuzu düşünüp rahatsız olabilir. hatta bunu hiç bir dilde yapmayın. bir anda ingilizce, fransızca, ermenice konuşmaya başlamayın. çok ayıp bir durum.

    3- "kürtler" veya "türkler" (siz veya biz de dahil) diye başlayan cümleler kurmayın. boyle cümleler ikinizin farklı olduğunu düşündüğünüzü gösterir. çok gerekliyse doğulular ve batılılar diyin. ama başka şeyler konuşun. böyle kelimelere gerek bile kalmaz.

    4- aşağıda yazacak olan "duş alın, dişlerinizi fırçalayın" gibi cümlelere itibar etmeyin. ciddi ciddi bunları üstünüze alıp cevap veriyorsanız azıcık kendinizi geliştirin.

    5- pekeke, tece askeri, kürdistan gibi kelimeler kullanmayın. böyle şeyler yok. pekaka, türk askeri ya da mehmetçik, doğu ve güneydoğu anadolu bolgeleri var. gerçek isimleri de bunlar.

    6- konuşacak başka şeyler bulun. insanoğlu tek boyutlu bir varlık değildir. kürtlük, türklük, lazlik sizin tek kimliğiniz değildir. sanat, müzik, edebiyat ve en önemlisi felsefe konuşun. hiç bir yere varmayacak boş muhabbetlerle gerilmeyin.

    7- türkleri sevin. gerçekten ırkçılık yapmaz bu millet. siz düzgün insanlar olduktan sonra ırkçılık yapana en başta türkler tepki gösterir. ama başka başka sebeplerden ugradiginiz mağduriyeti kürtlügünüze bağlarsanız ancak kendinizi kandirirsiniz. ayrıca sırf kürt olduğunuz için ne kimseden daha iyi olmak ne de kötü olmak zorunda değilsiniz. kimseye kendinizi kabullendirmeye veya sevdirmeye çalışmayın. siktir edin ırkçı köpekleri.
  • vallaha mağdur edebiyatı yapmayın yeter bu ülkede herkes mağdur vallahi billahi size özel değil güzel kardeşim, 20 yaşında zorla askere alınan çocukları rahat bırakın. sizler çok özel değilsiniz bizlerde değiliz. bunun farkına varın insana karışın.
  • bir türk olarak kürdistan demenin nesi sakıncalı anlamadığım. bunu aştığımızı sanıyordum. türkiye'den ayrılmak isteyen kürdün de aklına tüküreyim. landlocked ülke kurma merakı neden?
  • herhangi bir türk'e vereceğim tavsiye ile aynıdır;

    milliyetçilik hastalıktır deyip, mikro-milliyetçilik güzelleyen tiplerden uzak durun.
  • pornhub dururken onlyfans'a para kaptırmayın.
  • türkleri düzelttik de kürtler kaldı.

    tanım: nasihat denemesi
  • mehmet metinerden tavsiyeler dinlediniz. sonuna akpye oy verin yazmayi unutmus.
  • bu etnik kimlik meselesi çok boktan. ortaya çıkış serüveni daha boktan. bu serüvende emeği geçen, başımıza ulus/etnik kimlik/ırk gibi fasafisoları bela eden tüm mezarlık sakinlerinin allah belasını vermistir umarım..
    oysa insanlar sadece ikiye ayrılır;
    iyi insan olmak için gayret edenler ve diğerleri..
  • devlet bize bakmıyor diye ağlamayın zira bir türk olarak bana da baktığı pek söylenemez
  • tuvaletlerinize çöp kovası koyun
hesabın var mı? giriş yap