• sigortacılık jargonunda ise sigortanın karşıladığı miktar. coverage, cover.
    krediye karşılık verilen teminat miktarı da kuvertür olarak adlandırılabilir
  • (bkz: kuver)
  • (bkz: couverture)
  • sözcük karşılığı teminattır. sigortacının poliçe tanzim edilinceye kadar geçecek süre için verdiği garantidir. böylece sigortacı ve sigortalı taraflar, riziko ve sigorta şartlarını inceleme olanağına sahip olurlar. bu süre içinde riziko da teminatsız kalmamış olur. red olma durumunda kuvertür süresine isabet eden ücreti sigortalı ödemek zorundadır.
  • fr.couverture yani kaplama manasına gelen kelime.ama pastanecilikte çikolatanınasıl malzemesi anlamında kullanılır.iyi kalite bir kuvertür %60-70 kakao katı maddesi içermelidir.
  • akreditife dayanarak yapılacak ödemeyi karşılamak üzere, akreditifi açan banka tarafından, akreditifin açıldığı ya da tesis edildiği bankaya transfer edilen dövizi veya bu banka nezdinde oluşturulan alacaklı hesabı ifade eder.
    amir banka, akreditifin açıldığı muhabir nezdinde kurye kredisi açmamış ise kuvertür şu şekilde oluşturulur:
    açılan akreditifin bedelini, akreditifin açıldığı muhabir banka nezdinde hemen tesis eder. söz konusu tutarın, amir bankanın, muhabiri nezdinde bir alacaklı hesabı varsa, ödemelerin bu hesaptan mahsup edilmesine izin vermesiyle oluşur. eğer söz konusu hesapta akreditif tutarı kadar para yoksa, akreditif amiri ödemeleri karşılayabilecek tutardaki dövizi hesaba transfer etmek durumundadır.
  • profesyoneller tarafından kullanılan mükemmel kalitede bol kakao yağı içeren bir çikolatadır. genelde katı kakao ve şeker arasındaki orantı göz önünde bulundurularak seçilir.

    iyi bir acı kuvertür çikolata en az %60 kuru kakao, %40 şeker, %38 yağlı maddeler içermelidir..
    ekstra acı kuvertür çikolata en az %60 kuru kakao, %%30 şeker, %38 yağlı maddeler içermelidir.
    sütlü kuvertür çikolata en az %36 kuru kakao, %42 şeker, %42 yağlı maddeler içermelidir.
  • turkce meali "has cikolata" gibi bisey. bunu cesitli malzemelerle isleyerek muthis eserler yaratmak mumkun. kahve dunyasinda "altin" marka olani satilmakta. asil en kalitelileri tabi ki cikolatanin cikis yerlerinden biri olan belcika menseili olanlari. mesela callebaut bulursaniz alin, guzel cikolatalar cikariyor.
  • bununla birşey yapmak için için 1kg konfiseri kuvertüre (kuvertürden daha yumuşak çikolata) benmari usulü 40 derecede eritilip içine yine 40 derecede eritilmiş glikoz ilave edilir, hızla karıştırılır.naylon poşet içerisinde buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir. dolaptan çıkarılan hamur elle yoğurulur ve istenilen şekilde kullanılır. kalan hamur tekrar poşete konularak buzdolabında saklanabilir.

    fildişi, bitter, madlen, franbuazlı ve granül olmak üzere 5 çeşittir.
  • tdk.ya göre örtü demekmiş.
hesabın var mı? giriş yap