• güzel bir yaz filmi, bu tabiri filmi basite indirgemek için kullanmıyorum. yazın eli yüzü düzgün film bulmak zor, malum. klasik bir konusu var çünkü hayata dair bir film. özet olarak hayatın başına gelenlerle değil, senin onlara verdiğin tepkilerle şekilleniyor ya, o hikaye. pes etmeyen kazanıyor, buradaki kazanç hayatta kalmak, fazla da bir şey bekleme. ikiliyi de sevdim, yakışmışlar. oyunculukları zaten belli. izlenir yani.
  • kafede çalışırken larry nin zen and the art of motorcycle maintenanceın şahsımda da bulunan pembe kapaklı baskısını okuduğu, standart bir kendini iyi hisset, hiçbir şey için geç değil filmi.
  • yazan yöneten ve yapımcısı olarak tom hanksi gördüğümüz filmdir.
    filmin afişini gördüğümde nedense sıradan bir komedi filmine gittiğimi anlamıştım. bryan cranston yani julia robertsın kocasının filmde oynadığını bilmiyordum. görünce heyecanlandım. ancak o kadar. o da fazla ileriye götüremedi filmin heyecanını. belki götürmesini de beklememek lazım süresi zaten bir kaç dakikaydı.bazı sonuçlar doğuran olaylar ki filmin asıl konusu oluşturuyorlar nedenlere tam olarak oturtulmamış, tamam gözümüzün içine sokmasınlar ama bir şeylerde görelim bir zahmet. her şeye rağmen filmin verdiği bir mesaj da var elbette. tamam kabul ediyorum ki itin bir yerine sokulacak kadar kötü film değil. hem julia bu yaşına rağmen *hiç değişmemiş hala 15 yıl önceki conspiracy theory filmindeki haliyle aynı. tom hanks ise biraz daha yaşlanmış*her şeye rağmen onları bir arada görmek güzeldi.
  • tom hanks hatrına (ki kendisi jim carrey ve robin williams ile birlikte en sevdiğim üç aktörden biridir) gitmiş olduğum film... cast away, forrest gump ya da green mile gibi bir klasik olmayacağını biliyordum, ama yine en az bu filmler kadar iyi olan the terminal'den daha zayıf bir film seyretmiş oldum...

    yine de filmde, tom hanks ve julia roberts'ın yanısıra oldukça eğlenceli anlar yaşatan aktörler de vardı: rami malek ( "hitabet" sınıfındaki "keş izlenimi uyandıran" öğrenci), wilmer valderrama (tom hanks'ın motorcu kankasının erkek arkadaşı), george takei ("ekonomi" dersinin hocası) ve pek tabiki cedric the entertainer(crowne'un "garaj satışları" işiyle uğraşan komşusu)... ha birara, cedric'i, chi mcbride zannettim o ayrı...
  • ilk yarısı harika ikinci yarısı güzel, eğlencelik bir film. yaz aylarında hoş ve boş filmler çok güzel gidiyor ve larry crowne da bu cinsten.
  • sıradan fakat eğlencelik bir film. sinemasever bir bünye olup boktan filmleri bile sinemada izliyorsanız boş bir vaktinizde kafa dağıtabileceğiniz bir film ayrıca.

    --- spoiler ---

    ne kadar kolay üniversiteye gidilebileceği, ne kadar kolay üniversitenin bırakılabileceğini görüp yeniden o havayı soluma hissi yaratmıştır bende. sonra türkiyedeki üniversiteleri düşündüğümde o yaşta geri dönsem asla kimseyle anlaşamayacağımı, kesinlikle arkasından dedikodu yapılan dışlanabilme ihtimali yüksek bir birey olacağımı düşündüm bu film ile. arabayı satıp motor alsam başıma neler gelebilir onları düşündürdü bolca. mortgage, kriz ve foreclosure terimlerini hafızamda güncelledim güncelledim güncelledim.

    ayrıca hepimizin hayatına talia gibi bir kız girse de sihirli düşüceleri sevimli tarzıyla bizi baştan yaratsa keşke.

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    hollywood'un amerika'da birkaç yıldır süren ekonomik kriz ve işsizlik sorununa yavaş yavaş el attığını ve bu nedenle küçük insanların hikayelerini de yansıtmaya başladığını gösteren, usta oyuncularla şenlenen eğlenceli ancak basit bir film. 2011 abd-fransa ortak yapımı olan romantik komedi-drama türlerindeki film, usta aktör tom hanks'in that thing you do! (1996) filminden sonraki ikinci uzun metrajlı yönetmenlik denemesidir. filmin senaryosunda da hanks'le birlikte nia vardalos'un imzası bulunmaktadır. filmin başrollerinde ise, tom hanks'in yanı sıra julia roberts, bryan cranston, cedric the entertainer, taraji p. henson, gugu mbatha-raw, wilmer valderrama ve pam grier gibi oyuncular yer almaktadırlar. 30 milyon dolara mâl olan film, 72 milyon dolar düzeyinde vasat bir gişe başarısı göstermiştir. filmin çekimlerinin tamamı ise california'da yapılmıştır. son olarak, filmin imdb.com puanı 6,1/10.

    konusu
    sevimli ve saf larry crowne (tom hanks), deniz kuvvetlerinden ayrıldığından beri çalıştığı şirkette küçülmeye gidilene kadar süper bir ekip lideri olarak çalışmaktadır. işsiz kalınca ev kredisini ödemekte zorlanan ve boş günlerinde ne yapacağını bilemeyen larry, dostları ve arkadaşları lamar (cedric the entertainer) ve b’ella (taraji p. henson) tavsiyelerine ihtiyaç duyar. sonunda yeni bir başlangıç için yerel üniversiteye gitmeye başlar. doğu vadisi halk üniversitesi’nde, larry, genç öğrencilerden oluşan renkli bir gruba katılılır. bunların arasında kendilerine daha iyi bir gelecek kurmaya çalışan güzel talia (gugu mbatha-raw) ve erkek arkadaşı dell (wilmer valderrama) yer almaktadır. kendisini de hayrete düşürecek şekilde, hitabet hocası mercedes tainot’a (julia roberts) aşık olur. mercedes, hem öğretmenliğe, hem de kocası dean’e (bryan cranston) karşı olan ilgisini büyük ölçüde yitirmiştir. mercedes, larry’deki değişimin ilham verici olduğunu görür. müthiş bir değişim geçiren bu orta yaşlardaki öğrencisine karşı giderek büyüyen ilgisini de inkâr edemez. haklı olarak hayatının durma noktasına geldiğini düşünen bu sıradan kişi, hiç beklenmedik bir şey öğrenir. değerli olduğunu düşündüğünüz her şey elinizden kayıp gittiyse, yaşamak için gerçek nedeninizi keşfedebilirsiniz.

    imdb.com - https://www.imdb.com/title/tt1583420/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/larry_crowne

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=1untrqrg7ga

    --- spoiler ---
  • daha 2008'de %5 olan işsizlik oranının 2010 istatistiklerinde tam iki katına çıkmış olduğu bir ülkede ele alınası bir konuya parmak basan bir senaryosu olan bir başka film larry crowne. (bkz: the company men) (bkz: everything must go)

    tom hanks'in konuya bakarken tercih ettiği açı ise gerçekçilikten uzak pembe hayallerle dolu, neredeyse mutsuz insan yaşamayan bir amerika'yı resmeden bir popcorn film yaratmak yönünde olmuş.

    kendisi bunun sebebini "a battle against cynicism" diye açıklasa da ben bunun tribüne oynayıp ticari gelir sağlamak mı, yoksa kendini larry'nin yerinde buluveren 14.1 milyon insanın gönlüne biraz olsun ferahlık vermek iyi niyetli gayreti mi yoksa, ikisi de mi olduğunu anlayabilmiş değilim. ama ortaya çıkan, ne yerlere vurulası ne de akıllarda yer edesi bir film olmuş.

    sonuç olarak yukarıda görüldüğü biçimde, cynicism'le savaşında beni kazanabilmeyi tam başarabilmiş olmasa da ben hanks'in girişimini de kendisini de hala naif biçimde sevimli buluyorum.
  • aktör olan birinin, yönetmenliğe soyunmaması gerektiğini gösteren film. tıpkı manken olanların sanki sesleri güzelmişçesine zorlama şarkıcı olması sonucu ortaya çıkan, gözümde 10 üzerinden 4.7 alabilecek film.
  • sırf efsanevi oyuncuları hatırına izlenebilecek, gayet saçma sapan bir film.

    --- spoiler ---
    tom hanks' in epeyce yaşlanmış olduğu, julia roberts' in ise aşırı zayıflıktan epeyce çirkinleştiği gözden kaçmıyor. bu zayıflık, rolü için tercih edilmiş bir durum olabilir.

    ve elbette;

    iyi ki seninle tanıştım.
    --- spoiler ---

    ve ayrıca; sevgiliyle izlenen ilk filmdir, özeldir, yeri ayrıdır başka şey.
hesabın var mı? giriş yap