• lazların durumu, kültürel hakları, lazca falan umrunda değildir bu köpeğin.
    bu itin tek derdi, ülkeyi bölme savaşında türkiye cumhuriyeti'ni zayıflatmak adına bir cephe daha açılmasını sağlamaktır.

    1990'lı yıllarda zorlu karadeniz coğrafyasında yuvalanarak pkk'nın terör etkinlik sahasını genişletmeyi hedefleyen, ancak lazların/karadeniz halkının kendisini siktir ederek eşekten düşmüş karpuza çevirmesiyle kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırıp kaçan itlerden ders almamıştır.

    bu it, lazlara "bak biz özerk kürdistan istiyoruz, siz neden özerk laz bölgesi istemiyorsunuz" diye zarf atar. kendisine en güzel cevabı ise bizzat lazlar verir, lazların kuva-yı milliye ruhunu bilen, misak-ı milli'yi benimseyen, dürüst ve çalışkan insanlar olduklarını, ülkeyi bölmek gibi bir niyetlerinin olmadığını, ülkenin zaten asıl unsurlarınından olduklarını bildiklerini söylerler.
  • pislemek için aradığı cami duvarını bulmuştur en nihayetinde.
  • lazları isyana teşvik ettikten sonra,izmirlileri siz bu ülkeye fazlasınız neden kendi devletinizi kurmuyorsunuz diye gazlayacak pkk'lıdır.
  • gerçekle hiç alakası olmayan durumdur. son dönemde nedense laz sevgileri patlama yapan türk milliyetçilerin ve evet faşistlerin tutundukları yeni dal budur. bu şoven milliyetçi arkadaşlar lazlara söz hakkı tanımadan kendi kendilerine gelin güvey olurlar. bakmamak lazım bunlara. yarın öbür gün lazlar biraz olsun örgütlenseler ve bir takım haklarını gündeme getirseler bugün kürtler için söylediklerinin aynısını lazlar hakkında da söylerler. laz aydınlar ve laz kültürünün devam etmesini isteyenler bu konuda bir takım örgütlenmelere de sahiptirler.
  • bu itin savunucuları, bakın bakalım bir laz ne diyor:

    "... kendim laz olarak ve çevremdeki herkesin laz olduğunu bildiğimden, kuvayi milliye ruhu lazlarda hakimdir. vatan, dediğimiz toprak parçası üzerinde mutlu mesut yaşayan, çay, fındık,fırıncılık ve bilumum inşaat işleriyle uğraşan lazlar, kendi dillerini özgürce sürdürebilmekte, bağlı bulunduğu toprağa, misak-ı milli sınırlarınada sahip çıkmaktadır."

    kaynak: merak edene bir mesaj uzaklığındayım. lazlar kuva'yı milliye'yi, misak-ı milli'yi bilen ve savunan dürüst, samimi ve vatansever insanlardır. gücünüze gitmesin, herkes sizin gibi olmak zorunda değil.
  • lazlar kendi dillerini özgürce yaşatabildiği için dilleri yok olmak üzeredir. tamam ayrı bir cephe açıp ordan küfür etme derdindesin, de öne sürdüğün tezi bir aç araştır bakalım. lazca konuşan kaç kişi kalmış, 10-20 yıl sonra kaç kişi kalacak.

    edit : bu da mı isyan, bu da mı nankörlük http://www.radikal.com.tr/….3.2009&articleid=924856
    edit 2: doğru ya zazalar da kürt değil, bilakis türk tü, dolayısıyla zazacaya da gerek yok. etti mi 2. hemşinleri at, etti mi 3..
  • dil, kültür yaşatmanın şartını özerkliğe bağlayanlar kadar aydın bir insandır. elinde apo'dan lazlara yazılmış bir mektupta varsa değme keyfine.
  • bakalım bir başka laz ne diyor lazların kültürel hakları konusunda. herkes türk olmak ve türklüğü benimsemek zorunda değildir. http://www.lazuri.com/…_v_lazca_ve_asimilasyon.html
hesabın var mı? giriş yap