• lenfödem : lenf bezlerinin ameliyat, burkulma, kanser tedavisi gibi etkenler sonunda calismasinin bozulmasiyla cilt altina normalden fazla sivi tasimasiyla olusan hastalik. halk arasinda fil hastaligi da deniyor. kesin tedavisi yok, ancak ozel masajla, elastik bantlarla kontrol altina alinip kol veya bacaktaki anormal gorunum engelleniyor.

    ayrica http://www.vildancerci.com/lenfodem.asp
  • lanet bir hastalık. genellikle uyluk ve bacaklarda ortaya çıkıyor. konservatif tedavi yaklaşımları (elastik bandaj, elevasyon, masaj vs. ) genellikle yetersiz kalıyor. plastik cerrahide klasik yöntemlerin de pek faydası yok. son yıllarda mikrocerrahi teknikleriyle lenf damarlarıının toplardamarlara ağızlaştırılmasıyla (lenfovasküler anostomoz) tıkalı lenf damarlarının yeniden akımı sağlanabiliyor ve tatmin edici sonuçlar verebiliyor. ancak bu tatmin edici vakaların sayısı şimdilik oldukça az.
  • ağır venöz yetmezliğe sekonder olarak da gelisebiliyormus. varis corabi giyildigindeki bombeli görünümün müsebbibi sanırsam bu. sagda yok solda var sadece ve sol bacagimin tum olculeri de sagdan daha kalin cikmakta.
  • lenfatik sistem gebeliğin 6. haftasında oluşmaya başlar ve 8. haftada sisterna şili oluşur.

    lenfödem bir nedene bağlı gelişmiş ise sekonder eğer bir neden yokken gelişmiş ise buna primer lenfödem denir.

    primer lenfödem yaşamın ilk yılında ortaya çıkıyor ise buna konjenital lenf ödem denir. konjenital lenfödemin ailesel tipine milroy hastalığı denir ve od kalıtılır.

    1–35 yaşları arasında gelişen primer lenfödeme lenf ödem prekoks denir.

    35 yaşından sonra gelişen primer lenfödeme lenf ödem tarda denir.

    sekonder lenfödem primer lenfödemden daha sık görülür ancak pirmer lenfödemin en sık tipi lenfödem prekoksdur. sekonder lenfödemin en sık nedeni lenf düğümlerinin cerrahisi, radrasyon, enfeksiyon ve tümör invazyonudur.

    prekoks lenfödemin familyal tipine meige hastalığı denir.
  • bir fizyoterapist olarak açıklayayım, lenfödem kronik bir hastalık. genelde kanser sonrası lenflerin alınmasından kaynaklı oluşabiliyor ancak nedeni belli olmadan doğuştan lenf sisteminin yetersizliğinden de ortaya çıkabilir. kronik bir hastalık, eğer varsa hayat boyunca kendini korumak gerekir. en etkili tedavisi lenfödeme özel drenaj masajı, bandajlama ve egzersiz. kimi yerlerde makineyle yapıyorlar ama o çok zararlı. lenfödemi daha beter hale getiriyor.
  • yaklaşık 1 sene evvel annemin başına gelen illet bir hastalık. hücreler arası sıvıda meydana gelen artış olarak tanımlanıyor. özellikle bacakları ve ayak bilek kısmı korkunç derecede ödem toplamış vaziyette. maalesef tedavisi yok. hekim tarafından uygulanan tedavi de ağrıyı hafifletmek ve ödemi azaltmak amaçlı uygulanıyor.

    hekim reçetesi ile diüretik grubundan desal isimli idrar söktürücü ilaç kullansa da bu ilacın pek bir faydasını göremedik. ilaveten bitkisel birçok ürün de kullanmamıza rağmen ağrı ve şişlik gün geçtikçe artıyor. daha ne yapabiliriz şaşırmış durumdayız.
  • ödemle başlıyor, sonra sertleşiyor... hafife almamak lazım.

    http://www.milliyet.com.tr/…mesi-gerekenler-6088681
  • 20-25 kilo kadar fazlam var. acaba bu kiloları versem vücut rahatlasa lenf ödem de geçer mi? yoksa çok mu basit düşünüyorum. lan ne boktan hastalıkmış. gencecik adamım bütün yaşamımı sikti attı resmen. ameliyat, masaj vs de çözüm değilmiş.

    edit: gittiğim 3 doktor lenf ödem teşhisi koydu. yıllar sonra bir youtube videosuna denk geldim. ayaklardaki ödemin sebepleri diye. eric berg diye bir doktor. adam iyi korkuttu beni. şekeri bıraktığım an ödem boşalmaya başladı. lenf ödem değil sanırım. yıllardır bacaklarımı yaz aylarında böyle yumuşak hissetmemiştim. biraz daha zaman geçsin bir edit daha yaparım.
  • (bkz: lymphedema)
hesabın var mı? giriş yap