• 1949'da marxist yayınlarıyla ün yapan monthly review'yu paul sweezy ile birlikte kurmuş ve derginin yöneticiliğini yapmış çok önemli bir amerikalı marxisttir. tekelci-emperyalist amerikan kapitalist toplumunu marxist öğreti çerçevesinde incelemiş usta bir bilim adamıdır. fakat benim için asıl önemi, adını vereceğim şu leziz kitabın müellifi olmasından ileri gelir: lütfen, hararetle (bkz: feodal toplumdan yirminci yüzyıla).
    ve ayrıca kankaları için (bkz: paul sweezy), (bkz: paul baran).
  • sol yayınları tarafından basılan sosyalizmin alfabesi isimli kitabı, devrimci düşünceyle yeni tanışanların eline bir hap gibi tutuşturulan yazar.
  • 1903-1968 yılları arasında yaşamış sosyalist.
  • sosyalizmin alfabesi isimli kitabı okunasıdır.
  • türkçe'ye murat belge çevirisiyle* kazandırılan man's worldly goods adlı eserinin sosyal bilimler alanında uğraş veren herkes için başucu kitabı olması gereken sosyalist.
  • 1903 yılında new jersey'de doğan abd'li ekonomist.ülkemizde sosyalizmin alfabesi,sosyalizme giriş,feodal toplumdan yirminci yüzyıla adlı eserleriyle tanınır.1968'de ölen sosyalist,ekonomist ve yazar.
  • "en iyi böyle açıklayabilirim" dediğim yazardır:

    sosyalizmin alfabesi gibi birkaç kitap daha yazabilseydi ve daha fazla okura ulaşabilseydi, komünizmin dinsizlik olmadığını beyinlerimize kazırdı.
  • amerikalı sosyalist yazar.1903 yılında new jersey 'de doğmuştur.en bilinen kitabı sosyalizmin alfabesidir ancak iktisat ve tarihi harmanlayarak kaleme aldığı 'feodal toplumdan yirminci yüzyıla' kitabı da en az onun kadar bilinip okunmalıdır.
  • abd'li marksist yazar. paul sweezy ile birlikte hala yayınlanmakta olan monthly review dergisini çıkarmıştır. yazdığı yazılar ve kitaplar çoğunlukla politika ve tarih üzerinedir. özellikle 20. yüzyılda abd'de marksizm ve sscb'ye karşı yürütülen propagandaya karşı halkı sosyalizm konusunda bilinçlendirmek için uğraşmış, sol propaganda yapmıştır. buna rağmen yazılarında ileri sürdüğü her politik fikri tarih ile desteklemiş, boş propaganda yapmaktan kaçınmıştır.
  • modern dünyanın oluşumunu tüm dönüm noktalarıyla en doğru biçimde okumak istiyorsanız huberman'ın feodal toplumdan yirminci yüzyıla adlı eseri başlıca kaynağınız olmalı. marksist olmasına karşın objektif bakış açısını asla kaybetmemiş olan huberman olabilecek en nesnel yaklaşımla dünya tarihinin ayrıntılı bir analizini gerçekleştirmiş.

    yine hubarman'ın kaleminden çıkan sosyalizmin alfabesi başlıklı eser ise basit ama konunun yeni ilgilileri için temel bir başlangıç kitabı olarak değerlendirilebilir.
hesabın var mı? giriş yap