• (bkz: french)
    (bkz: new wave)
    (bkz: françois truffaut)
    (bkz: kısa film)

    e daha ne olsun?

    yani 1957 yapımı early françois truffaut kısa filmidir. az zamanda (18 dk) çok işler başarmıştır.

    --- spoiler ---

    mesela soğuk bir kış akşamında* yarın işe gidecekken, neden yarin bir yaz gününe uyanıp bisikletime atlayıp zeytin ağaçlarının arasından geçip de yuzmeye gidemiyorum diye düşündürür. *
    --- spoiler ---
  • yeni dalga’nın hassas evladı truffaut’un ikinci kısası.

    --- spoiler ---

    toyluklarından kaynaklı olarak tutkunun tanımını yapamayan bir grup çocuk, bernadette isimli genç kıza olan tutkularını uzaktan dikizleyerek kendilerince yaşarlar. bernadette bisikletle yüzmeye gittiğinde, kenara koyduğu bisikletin selesini gizlice koklayacakları bir durumun içinde olan çocuklar, bernadette’in sevgilisi gerard’ı kıskanacak ve sevgililerin arasını bozmaya çalışacaklardır.

    --- spoiler ---
  • akdeniz kasabasında aylak ağustos ayı, roma kalıntıları, çıplak ayak bisiklet süren güzel bir genç kadın ve acı bir çocukluk anısı. ah daha ne olsun?
  • les mistons, truffaut'un 1957 yapımı filmi.

    francois truffaut'un gerçek bir sonuca bağlanan ilk kısa filmi.

    fransız yeni dalga sinemasının önde gelen ismi olan yönetmenin de ilk gerçek filmim dediği bu kısa film, açık uçlu bitmiş ve sakil diyaloglara sahip antoine et colette eserine göre nispeten daha akıcı, doyurucu.

    tavsiyedir izleyin.
  • truffaut her zamanki klaslığında, saf, gerçekçi ve akıcı bir film. çekimleri ve anlatımıyla harika bir 17 dakika. 7/10
  • françois truffaut tarafından "ilk gerçek filmim" olarak adlandırılan film. maurice pons'un virginales adlı eserinden uyarlanmıştır.
hesabın var mı? giriş yap