• daha evvel adını duymadığım gazeteci.

    ama yukardaki linkteki konuşmasını bayağı beğendim. gerçekten araştırmacı kimliği varmış.
  • hz. muhammed üzerine bir biografi kitabı üzerine çalışan dinlemesi pek keyifli gazeteci, tesadüfi teolojist (kendi tanımıyla)

    (bkz: the accidental theologist)
    (bkz: the first muslim)
  • espiri yeteneği gelişmiş sevimli bir teyzedir.
  • ted'deki konuşmasını izledikten sonra yazdıklarını merak ettiğim yazar. en kısa sürede bir kitabını edinmek istiyorum.
  • kendisini agnostik yahudi olarak tanıtan bu bayanı youtube'da gezinirken tevafuken gördüm, peygamber efendimiz ile ilgili bir kitap yazmış, ve oldukça düzgün bir yaklaşımın nasıl olması gerektiğinden bahsediyor aslında konuşmasının girişinde. objektif olarak olaylara ve kişilere bakılması gerektiğine, önyargılardan arınmaya dair nitelikli bir konuşma. muhammed kimdir, bu kadar çok adı geçen ama hiç araştırıp okumadığımız birisi şeklinde amerikalılar'a anlatıyor ve devamında ilk vahyin hira mağarasında gelişinden bahsediyor. türk islam kültürü içinde doğup büyüyen, hiçbir akademik, terminolojik birikimi olmadan islama ve peygambere alaylı şekilde bakan içimizdeki ebu cehillere ibret olacak örnek yabancılardan birisi sadece bu kadın. kitabının adı the first muslim story of muhammed

    ingitere'de 1945 yılında doğmuş. 1994 te amerikan vatandaşı olmuş. iki universiteden psikoloji lisansi var, ortadoğu, din ve siyaset üzerine araştırmaları var.

    (bkz: the first muslim story of muhammed)

    http://en.wikipedia.org/wiki/lesley_hazleton

    http://www.ted.com/…g_the_koran?language=tr#t-78767
  • "after the prophet: the epic story of the shia-sunni split in islam" isimli bir kitap da yazmış olan araştırmacı.
  • the first muslim - the story of muhammad kitabı hakkında kendisiyle yapılmış bir saatlik bir söyleşi şuradan izlenebilir:
    http://www.youtube.com/…st=uuiprv1vow4tpoogtcqthdgg

    söyleşi ingilizce olup türkçe altyazısı bulunmaktadır. lesley hanım çok sempatik ve tatlı birisiymiş bu arada ^^
  • dünya üzerinde, karşılıklı oturup sohbet etmeyi deli gibi istediğim nadir insanlardan biridir.

    konuştuğu dili bilmeseniz ya da kendini görmeseniz bile sadece sesini duyarak ne kadar huzur verici ve aynı zamanda keskin bir üslubu olduğunu anlayabilirsiniz.

    *takdir edilmesi gereken araştırmacı-yazardır kendileri.
  • kendini agnostik olarak tanıtınca objektif bir araştırmacı izlenimi yaratacağını düşünen yazar. bu kadının gerçek bir agnostik olduğunu düşünen varsa son derece aptal olmalı.
  • videolarini izledikten sonra kendisinden baya etkilendim ve sonrasinda kendi özel hayatimla alakali bir sorunu ona danismak icin mail attigimdan bana 3 gün icerisinde cevap veren yazar gazeteci.
    hatta aldigim cevaptan tatmin olmadigimdan dolayi kendisinden daha aciklayici olmasini talep ettigimde üsenmeyip ikinciye ve daha uzun bir mail aldim.
    lesley'in ateist-müslüman evliligi konusunda fikrini merak edenler icin gelsin o zaman...

    ı’m sorry, ı failed to realize how serious this is for you. (ilk maile 2-3 cümlelik evlen gitsin yiaaa kivaminda cevap almistim da) ıt seems that you are at a turning point — or a turning phase of your life, rather — and that what you need is someone you can trust and can be open with right there where you live instead of a stranger halfway round the world. first and foremost, of course, you need to talk with the person you love.
    most important, ı would say that this is not a matter of either/or. ı can only suggest that your faith might be better placed in the spirit of the quran rather than in a literal reading of every word. (ı say the same thing about the bible, by the way. ı know it’s a bit strange for a jew to quote the new testament to a muslim, but ı value this, from saint paul: “the letter kills; the spirit gives life.”)
    hoping this might be of some small help — lesley
hesabın var mı? giriş yap