• bu etimolojik mucize ile vikingler ve kızılderililerden sonra limonata'nın da türk kökenli olduğu kesinlikle ispatlanmıştır.
    aksini iddia eden namerttir.
  • olması gereken eylem.

    atalarımız boşuna dememiş; “limonata, kılıç kuşanana.”
  • bunu hala tartışan kaldı mı şeklinde cahilliğinizi görüp bugün de çok şükür başkası adına utandık dediğim eylemdir.

    limonata sözcüğü eski türkçede limon-u ata şeklindedir. zamanla ünlü düşmesi,büyük ve küçük ünlü benzeşmeleri ve tabi ki tecahül-i arif neticesinde limonata şeklinde evrilmiştir. tarihte eski kahvehanelere baktığımızda kenarda bir at durduğu görülür. bu at limon-u ata isteyenlerin rahatlıkla besleyebileceği bir sokak hayvanıdır. ata limon verin yerine limon-u ata sözcüğü kullanılır.

    bilirsiniz atların havuçtan sonra en sevdikleri şey limondur. bir atın karşısında limon yerseniz asla dişleri kamaşmaz. ayrıca koyunların dişlerine bakarak atların ise gözlerine bakarak yaşlarını anlayabilirsiniz.
  • ben bu soruyu sabah çözeceğim hocam. kafam almıyor şu anda.
  • balat semti tarih sahnesine 1700lerden itibaren at sahiplerinin atlarını, bal yedirmek için getirdikleri bölge olarak çıkmıştır. o zamanki zengin çiçek çeşitliliği sayesinde buranın balları atlara şifa olur, enerji olur, güç kuvvet olur. bacağı sakatlanan at, vurulmak yerine buraya getirilir. at sahipleri atlarına bal sipariş ederken "ata bal ver" demek yerine "bal-at" diyerek çaylarından bir yudum hopurdetmeyi adet edinmişlerdir. balat ismi böyle ortaya çıkmıştır. ilbey oytayli hocamız anlatmıştı.
  • prim yapmak için salağa yatmak
  • yıl olmuş 2019 , bilim insanları üç bnoyutlu yazıcıyla yapay organlar üretmeye başladı şu davarın açtığı başlığa bakın.ama bunlarda kabahat yok böyle liseli kopilleri onaylayanlarda kabahat.
hesabın var mı? giriş yap