• gunumuzdeki en uzun sure dayanan pil ce$idi.. nicd pillerdeki yarisinda $arj edince omrunun kisalmasi gibi bir derdi yoktur..
  • özellikle cep telefonlarının gunluk hayattaki rolleri arttıkca ortaya cıkan kavramlardan biri.

    - sekerim pil lityumsa istedigin zaman sarz edersin hem daha uzun gidiyo. rahat edersin...bırak o nikel pilleri...

    (bkz: lithium)
    (bkz: lityum)
    (bkz: nicd)
  • sarjı bitmeyen cep telefonu ile pabucu dama atılacaktır.
  • gelistirilmeleri yaklasik 20 yil surmus ve nihayet 1993'de toshiba onculugunde yaygin kullanima sunulmuslardir. cell basina 3.6 ya da 3.7 volt uretirler. her cell'in 4.2 voltta farkli bir yontemle sarj edilmesi gerekir. charger'lari pahalidir.

    ayda %5 oraninda desarj olurlar. bu deger nicd pillerde %20, nimh pillerde %30'dur. uretildikten sonra -kullansaniz da kullanmasaniz da- senede %20 kapasite kaybederler. bu deger 0 derecede saklandiklarinda 6%'lara kadar inebilmekte, 40 derecede saklandiklarinda %35'lere kadar cikabilmektedir. uzun sure kullanilmayacaklarsa %40 gibi bir sarj oraninda saklanmalari tavsiye edilmektedir zira %40 sarjla saklandiklarinda bu degerler %4 (25 derece) %2 (0 derece) ve %15 (35 derece) seviyelerine iner. yeni pil alirken uretim tarihi en yeni olani almak gerekmektedir.
  • ingilizce kısaltmasıyla: li-ion veya li-on hatta lion pil olarak anılan pil teknolojisi
  • yeni alınan elektronik cihazlarla ilgili şöyle söylenir:

    - 12 saat şarjda kalsın
    - sonra tamamen şarjı bitir
    - sonra tamamen doldur.
    - 2-3 kere daha bunu yap.

    bu öğütler li-ion piller için geçerli degil.

    pili tamamen boşaltma işi komple yanlış, çünkü li-ion piller dolu olmayı severlermiş. sık sık şarj etmek lazımmış.

    li-ion pillerin hafızası yokmuş. bu yüzden ilk şarjın 50. şarjdan bir farkı yokmuş. fakat şöyle bir iddia varki: eğer bataryanın birden fazla hücresi varsa hepsi aynı seviyede olmayabilirmiş. hepsini aynı seviyeye getirmek amacıyla ilk şarjı uzun tutmak gerekebilirmiş.

    işte efendim araştırmalarımın sonucunda şunlara karar verdim:

    - fotoğraf makinesi, cep telefonu gibi 1 hücreli bataryaya sahip elektronik cihazları ilk kullanım için kullanma kılavuzunda yazdığı kadar şarj ediyorum.

    - laptop bataryalarının birden fazla hücresi olduğu için ilk kullanımda kullanma kılavuzunda yazandan daha fazla şarj ediyorum.

    - daha sonra ise, bataryayı mümkün olduğunca şarjsız bırakmamaya gayret ediyorum, eğer uzun süre kullanılmayacaksa bataryayı çıkarıyorum.

    kaynaklar: http://www.google.com.tr/…&btng=google'da ara&meta=
  • (bkz: scib)
  • cümle ortamlar wireless oldu telefonlar gps donandı nerdeyse deri altına çip takacaklar hala yerine daha feasible bir pil bulunamayan pil çeşidi. dün itibariyle kullandığım orjinal pil sadece 2 senelik kullanıma dayanamamış hayvanlar gibi ısınmış ama neyse ki patlamamıştır. birisi bişi bulsun uzun dayanan pil olsun kurtulalım 2 günde bir hatta günde bir şarj bağımlılığından.
hesabın var mı? giriş yap