• deep purple konser albumu. grubun o zamana kadarki en cok seyircili* konseriydi, ama organizatorun salakligi nedeniyle normal zamandan birkac saat gec cikabildiler. bu yuzden blackmore'un zaten beynine kan sicramis durumdayken bir de organizatorun grup cikmadan yuzsuzce "favor the camera" demesi (konser kayda aliniyordu) onun icin bardagi tasiran son damla oldu. yine 20-25 dakikalik muthi$ bir jam olarak icra ettikleri space trucking sarkisinda blackmore istim ustundeyken kamerayi gercekten de bir guzel "favor" etti etmesine, ama kirip tahrip ederek. (bkz: smiley never dies)
    bu ilginc olay bir yana birakilirsa konsere rahatlikla coverdale'li doneme ait en iyi canli
    performanslarindan biri denilebilir. her deep purple severin arsivinde bulunmasi gereken bir album.

    $arki listesi:
    1. burn
    2. might just take your life
    3. mistreated
    4. smoke on the water
    5. you fool no one
    6. the mule
    7. space trucking
  • mor efsane'nin arşivlere nur yağdıracak güzel bir dvd'si. grubun mk 3 olarak geçen; ritchie blackmore, david coverdale, glenn hughes, jon lord ve ian paice'den oluşan kadrosu başrolleri paylaşmışlar. türkiye'de satılan dvd'nin ön kapağında live 1974, arka yüzde ise, live in california ibareleri yazmakta. orijinal isimle neden oynanmış bilemedim.
    dvd menüsü detaylı değil. sadece tek tek şarkı veya komple konser olarak iki seçecek var. başka da bir ayar yok. en azından stereo. buna da şükür tabii. yurtdışındaki kopyalarda lay down stay down parçası bulunmazken, artık nasıl bir şanssa bu dvd'de kendisi var. hatta thehighwaystar.com adlı fan sitesinde şöyle denilmiş; "the track -lay down, stay down- was also done (after -might just take your life-), but was later edited off - god knows why!"

    --- spoiler ---

    sahneyi boydan boya geçen bir gökkuşağı dekoru blackmore'un bizlere birşeyler demek istediğinin kanıtı.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    en can alıcı bölüm ise, blackmore'un gitarları parçalama sahneleri. konser başından beri çaldığı gitarı kablosundan tutup, sahne kenarından aşağı-yukarı sallayarak tellerden garip sesler çıkarma gayreti esnasında kablo jakı yerinden çıkıp, gitar aşağı düşüyor. blackmore bu defa ikinciyi eline -hırsla- alıp önce sağa sola sonra da çekim yapan kameraya vurmaya başlıyor. iyice zıvanadan çıkıp, zavallı stratocaster'ı paralıyor. öyle ki, yerinden çıkıp, eğilmiş truss rod'dan tutarak gitarı sallayıp seyircilere gönderiyor. seyircilerin gitara yaptığı son muameleler ise şahsen piranhaları hatırlattı. üçüncü kurban strat'ı eline aldıktan sonra da arkadaki marshall kabinlerden biri havaya uçuyor. sahnede ufak bir yangın peydahlanıp, teknik ekip söndürme telaşına düşüyor. yangından arta kalan kabin parçaları da yine blackmore tarafından seyircilere gönderiliyor.

    --- spoiler ---
  • beyaz takım elbiseli, billur sesli glenn hughes'un insanı öldürmediği, resmen süründürdüğü aşmış konserdir. grubun olumlu/olumsuz tüm enerjisi seyirciye yansır, 34 yıl sonra bile insanı heyecandan delirtir.
  • coverdale bacisini sikmistir ortaligin. gerci boyle diyince cok sacma oluyor onun kadar bir blackmore ve lord var hepsini gectim hughes var paice var.

    deep purple'in sanirim izlenebilecek formatta olan en saglam konser albumudur. made in japan falan da iyidir ama burada seyirciler direkt coverdale/ hughes'tan cikan scream vokaller, ritchie'nin ucuk halleri ve kameralari/gitarlari parcalamasi arada en sakin kalan lord ve paice'in altyapiyi kurmasiyla soka ugruyorlar. canli izlemis olanlar cok sansli.

    edit: rahmetli jon lord kendinden gecmis resmen bu konserde.
hesabın var mı? giriş yap