• herhangi bir romantik komedi izleyeceğimi sanarak başladığım ve içerdiği yüzde bilmemkaç çıplaklık ile beni şaşırtan ve genel olarak mutlu etmeyen film. adam güzel, kadın güzel ama iki sahnede bir çıplak hallerini görmek güzel değil. bilemedim ben. özetle çok seksli bir film.
  • filmin konusu sıradan, müzik desen o da yok, görüntü desen o hiç yok ve reklamları insanın gözünün içine sokuyorlar.
    güzel şeyler yok mu tabi ki var; iki kardeşin aralarında geçen diyaloglar, pazarlama ustamızın satışta kullandığı teknikler ve iki aşık arasında geçen laf sokma diyalogları. sonuç olarak izle unut tarzı filmler listemin ilk sıralarını zorlayacak olmasına rağmen anne hathaway sayesinde iyi ki izlemişim diyebilirim.
  • evet klise bitiyor evet cogu insanin begenmeyecegi de acik filmi. ben begendim ama. sirinliklerle dolu (kizimiz da erkegimiz de) bi si izlemis oldum; hic pisman degilim o acidan.

    --- spoiler ---
    ha ben kendimi bildim bileli sonu "mutlu" biten romantik filmlere cok ilimli yaklasamam. yani su acidan; he tamam film bitti de hayat oyle degil ki. hayatta o mutlu son diye verilen sey devam ediyor, iliskiler yipraniyor, zamanla da ve illa ki "mutsuz" ve ayrilikla sonuclaniyor. aslinda bu acidan bu film de diger filmlerden hic farkli degil. kizin parkinson olmasi sadece daha net bir sekilde "abi bu iliski kesin bi noktada bitecek" dedirtiyor sadece. normalde de bitiyor zaten o "mutlu" sonlardan sonra; eger o film gercek hayat olsa...
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
    bi noktada adamin biri aman diyeyim simdiden kac git diyor oglanimiza. ama...
    --- spoiler ---

    iste ask olunca boyle oluyor. "brain person" olamiyorsun "heart person" oluyorsun. velhasil aski yasamak da hos bi sey degil o acidan. filmlerde izleyelim biz bu asklari sadece...

    --- spoiler ---
    kendince de "mutlu" sonlari olsun...
    --- spoiler ---

    sirin sirin insanlar izleyelim boyle. yeter bana.
  • filmi sonuna kadar "eh" leye "öhm" "hıpf" şeklinde izledim, beni yakaladığı kısmı ise son sahne oldu.

    film güzelleştiren bi şarkı için; fidelity

    edit: sen beni rezil etmeye çalış aferim, aferim...
  • sadece jake gyllenhaalin bakışları ve anne hathawayin gülümsemesi için bile izlenebilecek film. eğer beklentilerinizi düşük tutup izlerseniz size gayet güzel zaman geçirtebilecek bir filmdir ayrıca. sıradan bir romantik komedi değil, ancak klişelere bol bol yer verilmiş. yine de sıkmıyor. ayrıca yatak sahneleri boldu, evet, ama genel olarak zorlama sahneler yoktu. bir avantajı da sadece kadınların değil, erkeklerin de eğlenebileceği bir film olması.
  • sauron repligine cok guldum, hala guluyorum...
  • belki bir alex değil ama kesinlikle bir sweet november vol. 2 olmuş. film mutlu sonla bitse de orta vadede bir drama dönüşeceğini hissettirdi.
  • 1996da falan geçiyor so 90s ortamları o karşındakinin motivasyonlarını deşifre etme esprilerinin ilk kez yapıldığı yıllar bi de grunge çalsaydı güzel olurdu.
  • inanılmaz zamazingo beklediğim, safi hathaway ve jake gyllenhaal hayranlığımdan kaynaklı izlediğim filmin beklediğim çıtanın biraz üzerinde çıkması sebebi ile sevdiğim film. sanırım beklentilerinizi sıfır ya da eksilere indirdiğinizde oyuncular yetenekli oyuncularsa filmi sevmemek imkansız oluyor. şu var ki filmde jake gullenhaal'ın jest ve mimikleri gerçekten kıkırdatacak hatta (hayranı olduğum için) kahkaha attıracak cinsten. eğer çok sıkılıyorsanız ve orta şeker ayarında bir film izlemek isterseniz tavsiye ederim. nitekim başı geyik, seks muhabbeti bir film gibi görünse de ikinci bölümde sizi yataktan çok da alakasız yerlere ve düşüncelere götürecek bir filmdir.

    --- spoiler ---

    acaba yine sevişecekler mi düşüncesinden 20 dakika sonra acaba bu sorumluluğu üstlenecek mi? gibi bir düşüncenin zihinde belirmesi filmde resmen ana karakter ile sizin de 80 günde devri alem yaptığınızın göstergesi.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap