• kadınlar gününü gökten zembille hiç bir sebep yokken inmiş, hadi rastgele bir günü kadınlara verelim diyerek belirlenmiş bir gün olduğunu sanan yazar beyanı.

    bugün 129 kadın işçinin hayatıyla kazanılmış dünya emekçi kadınlar günüdür. belirli bir olaya dayanır. bu yüzden kadınlar günü var, erkekler günü neden yok demek abestir.
  • 8 mart, 1857 yılında çalışma şartları sebebiyle greve giden ve bu zamanlarda çıkan yangında ölen 120 emekçi kadını anmak ve kadın haklarını erkeklerle eşitlemek maksatlı ortaya çıkan birleşmiş milletlerce kabul edilen bir gün. yani öyle kadın kayırılsın, erkek itelensin, bir günlük bayram olsun günü değil. emeğin ve gücün günü. erkeklerle bir derdin olmaması gerektiği gibi erkeklerden çıkmamış ondan.
  • eğer bir gün eşit çalışma şartları talebiyle greve giden ve bu zamanda yangında ölen erkekler olursa, eğer bir gün erkekler oy hakları için sokaklara dökülür ve bunun için hapse atılır, dövülürlerse, eğer bir gün sadece erkek oldukları için üniversitelere girişleri engellenir ise ve bütün bu haklar onlara gümüş tepside sunulmaz ve bu hakları elde etmek için mücadele etmek zorunda kalırlar ise o zaman dünya emekçi erkekler gününü de kutlarız. o zaman kutlayanlar arasında ilk ben olurum
  • aslında kadınlar günü diye bir şey de yok, dünya emekçi kadınlar günü var o da davaları uğrunda can vererek kazanılan bir gün.
  • ben var diye biliyorum.

    (bkz: 19 kasım dünya erkekler günü)
  • zaten hali hazırda " erkek egemen " toplumda yaşadığımız için bırakın da bir kaç saatlik kadınlar günü hatırlanmasını yaşayalım.
  • ooo sabah the red pill'i de yeni icilmis heralde, dedirten baslik.
  • geri kalan her gün erkekler günü olduğu için..
  • kadın haklarına evet, kadın erkek-eşitliğine evet, yalnız madem kadınlar (emekçiler) günü var, neden erkekler (emekçi) günü yok? (bu cümleyi olaya farklı bir bakış açısı yaratmak için yazdım gerçekten talep ettiğimden değil) objektif olalım çevremdeki bütün kadınlara saygı duyan bir kişiyim, özel anlarda çiçeğimi, sevgimi gösteren maddi manevi şeyleri esirgememem, öncelikle bu biline, ülkemizde malesef kadınlara belirli kesimce gereken değerin verilmediği de gerçek. yalnız bu farkındalığın yaratılması için dünya kadınlar günü yerine dünya kadın-erkek eşitliği günü şeklinde olsa daha olumlu bir duruş sergilenmezmi? bakış açımız ''geri kalan 364 günü erkekler günü zaten'' şeklinde olursa bu günün amacı da anlaşılmamış olur. bir şeye farkındalık yaratmak isterken o günün adını doğru seçilmeli tıpkı sadece türkiye'de kutlanılan ve farkındalık adı daha olumlu duran 5 aralık kadın hakları günü gibi..
hesabın var mı? giriş yap