• rowan atkinson'un oynadığı imdb'deki yüksek puanıyla dikkat çeken film. hiç yorum olmadığından filmi izleyip izlememe konusunda kararsızdım. ama birazdan başlıyorum. yorumumu buraya yazarım fikriniz olur en azından. işte link burada:
    http://www.imdb.com/title/tt5017060/

    izledikten sonra değerlendirme:

    açıkçası ben beğenmedim, sıkıldım ve uykum geldi. aslında güzel başladı, merak uyandırı bir şekilde ama devam ettiremedi. filmi bilmesem coen'ler paris'te film çekmiş derim. yani tarz olarak coen'lerin tarzını andırıyor. biraz da clint eastwoodvari bir film. bu açıdan bakıldığında prodüksiyon anlamında çok başarılı. ciddiyetsiz rolleriyle bildiğimiz rowan atkinson'a da ciddi dedektif rolü çok yakışmış. onun dışında da zaten filmin pek bir ilgi çekici yönü yok. ortalama bir konuyu sıkıcı bir şekilde polisiye türünde anlatmışlar.
    6/10
  • --- spoiler ---

    itv için çekilen 2016 birleşik krallık yapımı maigret sets a trap'in beklenmedik başarısı üzerine aynı yıl içerisinde çekilen dedektiflik temalı suç-gizem-drama filmi. televizyon filmi olarak çekilen yapımı jon east yönetmiştir. film, georges simenon'un aynı adlı ve 1948 tarihli romanından stewart harcourt tarafından senaryolaştırılmıştır. ilk filmde olduğu gibi, bu filmde de jules maigret karakterini ingiliz aktör rowan atkinson canlandırmıştır. filmin diğer önemli oyuncuları ise ian puleston-davies, dorottya hais, mark hadfield ve iván fenyö'dür. son olarak, filmin imdb.com puanı 7,1/10'dur.

    konusu
    picardy'deki üç zengin çiftliğe düzenlenen bir dizi şiddetli ve ölümcül saldırı ulusal gazetelerin manşetlerinde yer alır ve fransız polis teşkilatının seçkin ekibi katliamdan sorumlu zalim çeteyi yakalamak için göreve çağrılır. ancak müfettiş maigret (atkinson), sonunda her iki suçu da çözüme kavuşturacak olan kimliği belirsiz bir parislinin cinayetini soruşturmaya karar vermiştir.

    imdb.com - http://www.imdb.com/title/tt5017060/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/…/maigret_(2016_tv_series)

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=cfe2kxljelq

    --- spoiler ---
  • belcikali polisiye roman gurusu georges simenon'un fevkalade ilgi cekici maigret eserlerinden bir uyarlama. siradan insanlar üzerinden siradisi bir hikaye ve üzerine düsünülmüs bir kurgu, yönetmen, oyuncular derken, basarili bir yapim.
  • kapsamlı okumalara imkan tanıyan, başarılı bir film. oyunculuklar gayet yerinde. senaryo zaman zaman klişeye kayıyor gibi görünse bile kurtarıyor.

    --- spoiler ---

    şefin karısının vurulmaktan son anda kurtulması olmamış. filmin genel gerçekliğine, mümkünlüğüne yakışmamış. ''vurulmalıydı'' demiyorum ancak bu sahne bütünüyle çıkarılabilirdi.

    filmin sonu için de benzer şeyler söylenebilir. bütün kötüler yok oldu. asıl kötü adamımız içeri alındı, bununla da yetinmeyeceğimiz için şefle girdikleri diyalogda kötülüğü, zavallılığı yüzüne vuruldu. bir çeşit (bkz: katharsis) yaşadık böylece. iyi güzel ama sahiden gerek var mı buna? basit bir hollywood filminin ötesine geçmek istiyorsak bu katharsis yaratan zımbırtılardan kurtulmamız gerekiyor. bizi sarsacak, düşündürecek yapımlara ihtiyacımız var. her neyse. zaten bir televizyon kanalı için üretilmiş olan filmimiz böyle bir vaatte bulunmuyor. bu sebeple geçiyorum.

    sondaki bebek vurgusu duygusallığı yükseltirken oldukça da iyi bir noktaya değiniyor. bana doğrudan (bkz: rakel dink) in konuşmasını anımsattı.

    kötü adamın manitası, adamın ne olduğunu öğrendikten sonra üzerindekileri çıkarıyor. çünkü üzerindekilerin hepsinde kan ve hırsızlık var. bu sahne çok iyi işte. ''burjuvaziyi soyundurmak'' diye bir şey belirdi aklımda o an. filmde kadının ifadesiyle sırf o gün giydikleri bizim bir yıl giydiklerimizden pahalı olanlar, sahiden hırsız ve sıklıkla da katil değiller mi? neyse filmimizi marksizm sosuna da bulamayalım şimdi. ama bunu ufacık bir sahnede de olsa düşündürttüğünü düşünmekteyim. genel olarak ise hiç böyle bir derdi yok filmimizin.

    --- spoiler ---

    böylece imdb'de aldığı puanı tam olarak hak ediyor. ne eksik ne fazla.
  • maigret's serisinin film-noir tadında güzel bir bölümü. hikaye bir çiftlik katliamı ile başlıyor ve ardından birilerinden kaçan bir adam ekrana geliyor. kaçışı esnasında maigreti arayarak ısrarla "sen beni tanımazsın ama karımı tanırsın bana yardım` et diyor ama maigret'in pek dikkatini cezbetmiyor çünkü karısı tanıdık gelmiyor ve böylece adam ölüyor. işte film sürekli teori üretip merak içerisinde kalacağımız olaylar zincirine böylece başlıyor.
  • maigret sets a trap 'ı yıllar önce izleyen bünyeme,
    bu gece çok iyi gelen 2. bir rowan atkinson yapımı.

    ingiliz yapımı olan bu güzide filmimizde tüm oyuncular ingilizce konuşuyor ancak bilmelisiniz ki, olayların tamamı fransa 'da geçiyor.

    birazdan bunu izleyecek miyim peki ben?: https://www.youtube.com/watch?v=olnyf9zdq1a

    (bkz: maigret in montmartre)

    evet izleyeceğim tabii ki..
hesabın var mı? giriş yap