• birkaç gündür yapımcılarla sorunlar yaşayan türk sinema endüstrisinin lokomotif firmasına karşı yapımcılar tarafında kalarak yapmamız gereken boykot.

    bu mars grup biliyorsunuz bir bileti 20 ila 26 lira arasında bize gömüyor. ama bu işe emek veren yapımcılara 4-5 lira veriyormuş.

    yapımcılar isyan edince mars grup "tınnn ister verin filminizi ister vermeyin bize yapımcı çok" demişler.

    https://www.google.com/…oykota-hazirlaniyor-iddiasi

    https://www.google.com/…arihlerini-erteledi-3417606
  • hem sinemaları olsun hem spor salonları olsun her yönüyle mide bulandırıcı bir şirket. umarım en kısa sürede yok olurlar.
  • adamlar rant kavgasına düşmüş derdi neden bize kalmış sorunsalı...

    mısıra % bu kadar kesiliyormuş da yapımcıya 5tl kalıyormuş da bundan banane yahu? ben izleyiciyim. bana giren paraya ve izlediğim filmin bu paraya değip değmediğine bakarım. yapımcı bu güne kadar izleyicime neden 1 kova mısır + 1 içeceği 20 tlye kitliyorsunuz, niye 45 dakika reklam izletiriyorsunuz diye itiraz mı etti? etmedi elbette. tamam kitliyorsunuz ama en azından benim %50 den düşmeyin dedi. şimdi onlar düşünsün. ben izler geçerim, polemiğe girmem.

    atta ki arkadaşa notlar :

    kimse bana zorla bir şey satamaz. gider başka sinemada izlerim ki öyle yapıyorum. başka bir sinemada 15 tl ye aldığım hizmete neden 30 tl vereyim ki?
  • adamlar seyirciye zorla mısır satıp, bilet fiyatını şişiriyorlar.

    seyirci ekşi sözlük'te kırık bir türkçe ile: "banane yahu" diyor.

    böyle seyirciye az bile yapıyorlar bence... sinemadan girişte senet imzalatmaları da lazım bunlara...
  • eskişehirdeyim, hep sinemaya giderim. hiçbir zaman zorla mısır satılmadı. cinema pink, cinemaximum, özdilek cinetime sinema hepsine gittim. bu zorla mısır ve filmin 20 tl olması olayı nerelerde var bir türlü anlayamadım. sanırım şehirden kazanıyorum.
  • her sinema severin yapması gerektiği boykot. gidin ufak sinemalarda izleyin.
  • aklıma nedense yiğit özgür'ün, arkadaşın varsa getir beraker si....m, karikatürünü getiren olay.
    yani bizden her türlü bu para çıkacak, mevzu nasıl paylaşacakları.
    karikatürün olduğu entry.
    [http://(bkz: #48838551) karikatür]
  • yapımcılara patlamış mısırdan ve koladan pay verildiği takdirde, hiç yaşanmamış gibi davranılacak boykottur.
  • bir nokta çok önemli;

    yapımcıların derdi mısır ve kolayı neden seyircime kitleyip 10 liralık bileti 20 yapıyorsun mu, yoksa neden sen 20 alırken bana 10 değil de 5 veriyorsun mu? benim anladığım kadarıyla ikincisi. yani bize gireni tartışmıyorlar, anlaşmazlık kimin daha çok sokacağına ilişkin. o zaman umrumda olmaz, yesinler birbirlerini.
  • yukarıda bazı arkadaşlara kazığın alasını soksalar yeridir. olayı doğru yorumlamaktan aciz ama çekinmeden fikir beyan ediyorlar.

    sinema filmi ciddi bir emek istiyor ve yapımcıların ve dolayısıyla oyuncusundan kameramanına herkesin bu emeklerinin karşılığında hakettiklerini almalarını neden istemeyelim. birileri sinema salonlarının toplam koltuk sayısının yüzde kırkına sahip olup hem istediği gibi vatandaşı öpecek hem film yapımcılarına hakettiği değerin altında bir hak verecek hem de bu işin tekeli bende deyip yapımcıları tehdit edecek.

    sinemanın yanında mısır ve kola verip sinema fiyatını olduğu değerinin altında gösterip farkı mısır ve kola fişine yansıtarak yapımcıların hakkına geçecek
    alışveriş yapana benzin alana yemek yiyene tuvalete gidene bir bilet bedava diyerek pnr kodları ile biletleri dağıtacak ve tamamını yapımcılara yansıtmayacak (kendisi mısır kola ile zaten ben yine paramı kazanırım yapımcıların canı cehenneme diyecek)
    yine bir üst maddede belirttiğim şekilde mısır kola iteleyerek nasıl olsa kazanırım diyerek bazı markalara çok ucuza toptan bilet verecek.
    en can alıcısı, bazı salonlarda biletin yanında mısır ve kola almayı zorunlu bırakıp seyirci sayısında da azalmaya sebep olacak

    benim için bu boykot başlamıştır ve etrafımda bulunan herkesi de bu boykota davet edeceğim.
hesabın var mı? giriş yap