• "adam neden intihar etmistir? marti ile adamin intihari arasindaki baglanti nedir?" notuyla acilmis ukte.

    intihar eden adam arkadaslarinizla can sikintinizi yenmek icin oynayabileceginiz bir oyunun basrol kahramanidir.
    hikaye* $oyle.

    adamin biri deniz mahsulleri restoranina gider. marti corbasi ismarlar. ilk yudumu alir almaz cebinden silahini cikarip kafasina dayar ve tetigi ceker. peki ama neden??

    hikayeyi anlatan siz sorulan sorulara yalnizca "evet" ve "hayir" cevaplari verebilirsiniz. bundan sonra hikaye diger grup elemanlarinin hayalgucu ve yeteneklerine kalmistir.

    -adam restoranda yalniz miydi?
    -evet

    -adam evli mi?
    -hayir

    -evli miydi?
    -evet

    -karisi oldu mu?
    -evet

    -olduruldu mu?
    -evet

    -nasil olduruldu?
    -(oyunun kurallari aciklanir)

    bu ve benzeri sorularla sonuca ulasmaya calisir sayin yarismacilar.

    asil hikaye ise soyledir:
    intihar eden adam (bkz: kendini intihar etmek), karisi ve bir adam daha bir deniz kazasindan kurtulup* bir adaya cikarlar. sahilde onlardan baska yuzlerce marti vardir. adam** acligin tavana vurdugu bir vakit yemek bulmak icin adanin ic kisimlarina gider. geldiginde diger adam * karisinin denize girdigini ama geri donmedigini, kendisinin bir kac marti avlayip marti corbasi yaptigini soyler. kadinin kocasi uzulur ama yapacak bir sey yoktur. caresiz corbayi icer.

    bu adadan kurtulduktan sonra yeniden marti corbasi icmek icin bir restorana gider. ama restoranda ictigi marti corbasiyla adada ictigi marti corbasi arasinda en ufak bir benzerlik bile yoktur. ve* adada ictigi corbanin ne oldugunu anlar.
hesabın var mı? giriş yap