• 2018 yılı yapımı fransız netflix filmi. komedi tarzındaki filmi kheiron yönetmiş. ünlü kadın oyuncu catherine deneuve 'de başrollerden birini oynamış.
    https://www.imdb.com/title/tt6708116/
  • çok güzel bir film. yakında buralar değerlenir. izleyiniz.

    keşke devamı gelse ve her çocuğun hikayesi için bir bölüm çekilse.
  • beklentisiz başlayıp daha önce izleyecek bir şeyler bulmak için saatlerce uğraştığım gecelerde neredeydin, diye sorduran film olmuştur. bünyesinde birçok duyguyu barındırmakta, yüzünüzden tebessüm eksik olmamaktadır efenim. keşke devam filmleri çekilse!
  • kız arkadaşımın fransız sineması'na çok meraklı olması nedeniyle, netflix'ten seçtiğim filmdi. mauvaises herbes de beni mahçup etmedi. zira iddialı bir yapım olduğunu söylemem, ancak komik olduğu ve senaryoda zeki düşünülmüş numaraların varlıkları filmi izlemeye değer kılıyor. bir de catherine deneuve'nün karizması için de seyredilebilir.
  • netflix'te denk gelip içinde catherine deneuve de olduğu filmdir. netflix'te bad seeds diye bulabilirsiniz.

    film victor hugo'nun;

    “kötü bitki veya kötü insan diye bir şey yoktur. sadece kötü yetiştiriciler vardır.”

    sözü ile başlıyor.

    konusu kısaca bir grup sorunlu öğrenci ıslah olsun diye bir dernekten destek alıp tekrardan okula dönüşlerinin sağlanması için eğitim ve öğretim tecrübesi olmayan hatta üstüne hırsız olan wael isimli has elemanın çocukların hayatına dokunuşunu izliyoruz.

    konu çok basit ancak film benim izlediğim örneklerinden çok ayrı bir yerde durmayı başarmış. mizahı çok çok iyi kesinlikle. ajitasyon ve dramatize edilmiş sahneler yok neredeyse olan sahneler de çok uzatılmadığı için göz batmıyor açıkçası.

    iletişim, arkadaşlık, sebebi bilinmeyen gereksiz nefret, şartların ve olayların bakış açısına göre farklı yorumlanabileceği gibi küçük küçük konulara da güzelce değinilmiş.

    ayrıca catherine deneuve oynadığı karakter monique ile wael arasındaki dostluk iç ısıtan cinsten.

    son zamanlarda netflix'te izlediğim en eğlenceli filmlerden biri oldu.

    film izleyeyim sonunda da mutlu hislerle bitireyim diyorsanız tam izlemelik.

    7.5/10
  • baş rol oyuncusu ve anlatısıyla yer yer amir khanlı hint filmlerini andıran mauvaises herbes, zamanda atlayarak aktardığı hikayesiyle travmalarla dolu trajik bir geçmişi olduğunu öğrendiğimiz sevimli suçlu wael ile ona en zor günlerinden beri kol kanat germiş manevi annesi monique’in son derece eğlenceli, yer yer duygusal hikayesine davet ediyor seyircisini. hani bazı filmler vardır; öyle samimi, öyle iyi niyetli ve öyle sevimlidir ki aksayan unsurlarını, abartılı sahnelerini, mantığa aykırı ayrıntılarını görmezden gelmeden edemezsiniz. mauvaises herbes o filmlerden işte. gerek konusuyla, gerek yarattığı karakterlerle, gerek sık sık içten kahkahalar attıran espri anlayışı ile son derece iyi niyetli ve sevimli bir film mauvaises herbes. tüm bu sevimli ve bol esprili anlatısının altına yerleştirdiği sosyal içerikli mesajları zaman zaman çok kör göze parmak misali aktarsa da yukarıda belirttiğim gibi iyi niyetli ve samimi tavrından dolayı rahatlıkla görmezden gelebiliyor seyirci bunu. wael’in çocukluğunu anlatan paralel hikâye ile aynı doğrultuda ilerleyen ana hikayesinde danışman ile öğrenciler arasındaki ilişkilere dayalı eğlenceli ve akıcı anlatısını güzel espriler ve çarpıcı bir final ile süsleyen film, pozitif düşünmeye ihtiyaç duyduğumuz şu karamsar günler için ideal bir seyirlik niteliğinde.
hesabın var mı? giriş yap