• nitel analiz yazılımlarının en meşhurlarından olan (bkz: maxqda,) bu tarih itibariyle programın 2018 sürümünü yani maxqda 2018'i piyasaya sürdü. eminim ki ilerleyen günlerde yeni sürümün türkçe eğitim videoalarınımaxqda 12 de olduğu gibi lisansdaşımın kanalında göreceğiz.

    yeni sürüm bilim dünyasına hayırlı olsun.

    kanal linki
  • 2018 ürünü ile nihayet tamamen türkçe’ye çevrilmiş niva programıdır. eski sürümdeki çevrilmeyen kısımları ve 2018 versiyonunun çevirisini şahsen de tanışıklığımın bulunduğu hüseyin emre coşkun şirketin berlin’deki ofisinde yapmıştır. (bkz: hüseyin emre coşkun)
  • an itibariyle 2018.2 versiyonunun yayınlandığını email hesabıma gelen postla öğrenmiş bulunuyorum. yaklaşık 5 yıldır sürekli kullandığım nitel analiz programı maxqda'nın yaratıcı kod haritalarının çeşitlenmesi (ki buna çok sevindim), avantajlı işbirlikli çalışma gibi 30 yeni özellik gelmiş. benim gibi sürekli nitel analiz çalışmaları yapan biri için çok önemli olduğunu düsünüyorum.
    tanım: 30 yıllık geçmişe sahip nitel analiz programı olan maxqda'nın 2018. 2 versiyonu.
  • bilgisayarımda maxqda 18'in olduğunu gördükçe mutluluktan gözlerim dolmuyor değil. haftaya saha verilerimi tamamlayıp kendisi ile analiz etme sürecine girişeceğim. çok heyecanlıyım sözlük. deneyimlerimi editlerim.

    edit 1. öncelikle zeynep kurnaz hocaya çok teşekkür ediyorum. youtube'da yayınladığı videolar olmasaydı öğrenmek için asla cesaret edemezdim sanırım. kendisini yazmış olduğu tezden dolayı tanıyordum. sanırım hayatımda ilk defa bir tezi açıp sonuna kadar okumuştum. program kullanımı son derece kolay. maxqda 18'i kullanmaya başladım ama cracklisini bulunca 10'a da bir baktım, eski haleri nasılmış diye. bence inanılmaz fark var. yeni hali çok daha anlaşılır ve kullanımı kolay. program geliştiricilerini tebrik etmek lazım. başlangıç olarak belge ekleme, kodlama ve yaratıcı kodlama ile şekil oluşturmayı öğrendim bugün. oluşturduğum şekli manuel olarak yapmam günlerimi alırdı diye tahmin ediyorum. maxqda ile -kodlamalar eğer yapıldıysa- 5 dk sürdü ve çok havalı duruyor :)
hesabın var mı? giriş yap