• ön düzeltme; her ne kadar mahkum edilen meb olsa da cezanın rücu edeceği yer okul müdürü ve bir öğretmen olacakmış.

    olayın özeti şöyle:
    biri kız diğeri erkek iki öğrenci okulda öpüşürken tespit ediliyor ve müdür bunları tek tek odasına çağırıyor. erkek olanına müdür odasında fırça atarken çocuğun gururu inciniyor ve balkondan atlıyor. aşağı atlayan çocuk felç kalıyor. bunun karşılığında davalar açılıyor ve sonuçta okul müdürü ve o esnada yanında bulunan bir öğretmen 1.7 milyon tl tazminata mahkum ediliyor.
    yorum sizin...

    haberin linki de şöyle : link
  • eğitimi iş edinmiş kişiler genç psikolojisine uygun davranmazlarsa böyle olur. gence yazık.
  • iki ucu boklu değnek
  • parayı müdür değil meb yani milli eğitim bakanlığı ödeyecek.
    "mahkeme meb'in öğrenciye 1 milyon 700 bin tl tazminat ödemesine karar verdi."

    gene bize girdi. bizim vergilerle ödenecek gene. her türlü zarardayız amk
  • öpüşmeyi, sevişmeyi ahlaksızlık olarak görmek gibi bir problem var toplumda.
  • şu ekonomik kriz ortamında umuyorum öğrenciler tarafından emsal olarak görünmeyecek olay sonrası yaşanan tazminat mahkumiyeti...

    millet ekonomik krizden dolayı kendini yakıyor. ailelerden müdürün fırça atarsa atla camdan telkini gelir ise inanın şaşırmam.

    saraydan gözükmüyor milletin hali ancak halk bombok durumda...
  • bir hayatın ederi olarak az bile bulduğum miktardır. yönetici olarak davranışlarınızın sorumluluğunu almak zorundasınız.

    okul içinde uyulması gereken davranışlar ve bunlara uyulmadığında yaptırımları bellidir ve bunu olabildiğince o gelişim çağındaki çocukların içinde bulundukları çağın gereklerine uygun olarak yerine getirirsiniz. öpüşüyor olmaları, onların ahlaksız olduklarını değil, sağlıklı bir hormonal gelişimleri olduğunu gösterir. aradaki çizgi çok incedir ve dikkatli olunması gerekir.

    buradan yargısız infaz yapmak istemiyorum ama sonuç olarak bir hayat yok yere söndü.

    not: kamuda bir okul yöneticisi.

    edit:

    gelen bir talep üzerine editleme ihtiyacı duydum. ortaögretim kurumları ögrenci davranışları değerlendirme ve disiplin yönetmeliği 4.kısım"cezalar ve davranışlar"
    1.bölüm disiplin cezaları
    madde 12: cezayı gerektiren davranışlar altında bulunan b. bendindeki "okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar" madde listesinde bulunan ilgili madde aşağıdaki gibidir.

    1) kişilere, arkadaşlarına söz ve davranışlarla sarkıntılık, hakaret ve iftira etmek veya ahlak kuralları ile bağdaşmayan davranışlarda bulunmak ya da başkalarını bu gibi davranışlara kışkırtmak.

    dolayısıyla okulun disiplin kurulu bu maddeye göre pekala işlem yapabilir. ancaaak orası bir mahkeme salonu olmayıp eğitim kurumu olduğu için bunun tatbikinde çok dikkatli olunması gerekiyor. örneğin:

    ceza takdirinde dikkat edilecek hususlar madde 16 –(1) disiplin cezaları takdir edilirken;
    a) öğrencilerin 18 yaşına kadar çocuk olduğu bilinciyle hareket edilmesi,
    b) öğrencilerin yararlarının temel alınması,
    c) soruşturma sürecinde gizlilik ilkesine uyulması,
    ç) sınıf rehber öğretmeni ve öğrenci velisinin de öğrenci ile ilgili görüşlerinin alınması,
    d) öğrencinin ailesi ve çevresiyle ilgili bilgilerden de yararlanılması, mümkünse sosyal inceleme raporu düzenlenerek öğrencinin içinde yaşadığı ortamın araştırılması, gerektiğinde sosyal araştırmacılardan da görüş alınması,
    e) öğrenciyi suça ya da kabahate iten tahrik unsurlarının göz önünde bulundurulması; kararda hükmün yanı sıra olaya neden olan etkenlere de yer verilmesi; suç ya da kabahatin kanıtlanmış olması..

    kaldı ki, biz okulda her türlü pisliği yapan bir öğrenciye okul değiştirme cezasını vermek için kırk dereden su getirdik. milli egitim bu konularda artik cok hassas. dolayısıyla bir, o yöneticinin o ögrenciyle, aralarinda psikolojik danışmanın da bulunduğu kurul dahilinde görüşmemesi en büyük hatası. ikincisi, her ögrenci farkli ve nabza göre durum degerlendirmesi yapilmaliydi.
    belki baska bir ögrencide ters tepecek bir yöntem, bu ögrencinin hayatini karartmis.

    cok cok ince bir mevzu. muhataplari icin cok üzüldüm.
  • --- spoiler ---
    öğrencilerin iddiasına göre müdür ayşe ersoy, "yediğiniz haltları anlatın, bakalım. öpüşmüşsünüz" dedi. öğretmen nevin ayan da h.i'ye, "senin bacına yapsalar ne düşünürdün. seni okuldan atacağız" diye tehditte bulundu.
    --- spoiler ---

    eğitimciler (!) iddia edildiği şekilde mahalle kabadayısı gibi davranmışlarsa isabetli olduğunu düşündüğüm karardır.
  • yıllar önce lisede soğuk ve yağmurlu bir okul gününde fizikçi kendinden geçmiş bir şekilde, hunharca derste kaldıraçları işlerken gözü pencereden dışarı kayar ve bir anlık duraksamayla “ah aşk” der. hepimiz pencerede ne gördüğüne bakarız; iki öğrenci okul duvarının kenarındaki bankta el ele diz dize oturmuş öpüşmektedir. derse geri döneriz :/
  • eğitim fakültesi mezunu bir branş öğretmenini yönetici yaparsan işte sonuç bu olur. kim bilir neler söylediler çocuğa adi insanlar. artık okullarda dayak yok diye bu sözde eğitimciler sözlerle, psikolojik şiddetle hallediyorlar demek ki işlerini.
hesabın var mı? giriş yap