• aydinlatma amacli kullanilan(ve zaman zaman ates tasimak amacli da kullanilir) bir cesit el feneri. ucu alevli bir sopadan(veya degnek) olusur.
  • olimpiyatlarda yakılan, son güne dek sönmeyen fener.
  • gayrettepe'de sürmeli oteli'nin karşısında bi apatmanın zemin katında bulunan lokanta. gs maçlarından sonra dolar taşar. sahibi aynı zamanda rumeli hisarı'ndaki iskele balık lokantasının da sahibidir.
  • (bkz: mesele).
  • -meşale-
    karagöz oyununda perdenin aydınlatılması için kullanılan ışık kaynağıdır aynı zamanda;
    üç türlü yapılır :
    a-zeytinyağı içerisine fitil konularak yapılan meşale : bir kabın içerisine pamuk ipliğinden yapılmış iki üç parmak eninde bir fitil koyulduktan sonra, bezir yağı, susam yağı, zeytinyağı dökülmesiyle yapılır..

    b-mumların eritilmesiyle yapılan meşale : herhangi bir yerde eritilen mumlar bir kabın içerisine dökülür.. bu kaba bir fitil ilavesi ile meşale yapılır..

    c-mumların sıra ile dizilmesinden meydana getirilen meşale : bir tahtanın üzerine on veya daha fazla mumun dizilmesiyle yapılan meşale..

    zeytinyağı ile yapılan meşalenin harareti perdeyi kızdırıp yakmaması için zaman zaman meşale kabına bir zincir daldırılır.. yanan fitilin kalkmaması için de üzerine bir taş konur.. bu meşalenin ışığı titrek olduğundan, titreklik perdede gösterilen tasvirlere daha güzel bir tatlılık verir.. meşalenin ışığı zamanla tasvirlerin boyalarını pişirir ve renklerini güzelleştirir..
  • ali sami yende maç öncesi demlenmek için, galatasaray taraftarlarının gittiği mekandır. genelde kapalı tribüne giden taraftarların bulunduğu yer
  • baskına giden herhangi bir cemaatin*olmazsa olmaz aksesuarı. geceleyin uygulanması önerilir.
  • gayrettepe'de yer alan, sabah veya akşam servislerini bilmediğim fakat öğle yemeklerinde kesinlikle uzak durulması gerektiğini düşündüğüm mekan. mekan olarak gayet hos bir görünüme sahip olup da bu kadar lezzetsiz bu kadar tatsız tuzsuz bu kadar kötü yemek çıkartmaları inanılmaz tezat. eğer masadan aç kalkmak üstüne de bi ton para vermek sorun değil diyorsanız gidin elbette ama ağzının tadını bilen kişilere göre bir yer değil, resmen zulüm.
  • mac gunleri bos yer bulmanin cok zor oldugu mekan. http://www.mesale.com.tr/
hesabın var mı? giriş yap