• microsoft'un yeni wearable urunu. sag kola takiliyor, hakkinizda saglik datasi topluyor ve telefonunuzla entegre calisarak telefonunuza bakmadan islerinizi gormenizi sagliyor.

    http://www.microsoft.com/microsoft-band/

    sadece fitbit gibi bir band olmakla kalmayip microsoft health adli platformda diger saglik uygulamalarinizin da datalarini bir yerde biriktiren "hub" olarak calisan bir sistemle isbirligi icinde calisarak insanlara fitness'tan tutun gunluk yasamlari hakkinda bilgi vermeyi hedefliyor.

    http://www.theverge.com/…-band-hub-for-fitness-data

    yukaridaki roportaja gore "apple watch" rakibi olmaya calismiyormus fakat sanki biraz olmus gibime geldi.

    bunun ios entegrasyonu nasil calisiyordur cok merak ediyorum zira apple, mail/takvim gibi seyleri kendi watch'indan baskasina mumkun degil acmaz gibi geliyor. muhtemelen android ve windows phone ile gayet iyi calisiyordur ama.

    endustriyel tasarimi guzel gorunuyor. sikik fitbit/jawbone up'lara 130$ verdigimiz su zamanlarda 199$ gibi guzel bir fiyattan satisa sunulmustur. alinabilir...
  • güzel olmuş, ama "iwatch'tan önce çıkmalıyım" düsturuyla sürüldüğünden emin olduğum için ver.2 beklemek en hayırlısı olacaktır..

    http://o.aolcdn.com/…40fc06ab72f/201004392/band.gif

    yalnız fitness programı uygulaması çok iyi..

    http://www.youtube.com/watch?v=cevjulejh9w
  • fitness işlevlerinin yanında normal sms, takvim, cortana, telefon, facebook, twitter, hava durumu gibi temel app'leri de desteklediğini eklemek gerek. dev'ler inşallah 2 yıl sonra yapmaz entegrasyonlarını (whatsapp misal). tabi microsoft'taki aynştaynlar sdk'yı da ürünle beraber çıkarsalardı yardımcı olabilirdi.

    bu arada kendi gps'i var. evet yere göre sığdırılamayan apple watch'ta olmayan gps.

    tek sorunu, cyan* istemesi. hem ios hem android'i desteklerken kendi ürünlerine böyle davranmaları vallahi manyaklık, dalacam bu satya nadella'ya.
  • windows central galiba inceleme konusunda ilk olmuş: http://www.windowscentral.com/…rosoft-band-unboxing
  • bence app'leri cortana uzerinden bagladigimizda cok daha yararli hale gelecek.

    atiyorum "new tweet ...", "share facebook status ...", "start/pause my run ..." gibisinden ya da gelen sms ya da cevapsiz aramanin ardindan sms'le cevap verirken eldeki template'ler arasindan secmek yerine ses tanima araciligiyla yazdiracagin, uzun lafin kisasi sonucunda binary decision verecegi komutlar (kosuyu baslatti ya da durdurdu vs), ya da ardindan dediginden sunu anladim sms'i gondereyim mi ya da tweet'i atayim mi gibisinden bi evet/hayir sorusu koyup teyid ettirecegi bir dunya sey eklenecek.

    3rd party app'lerin kullanacagi komutlar kendi kontrollerinde. atiyorum facebook "facebook, what's up with my girlfriend" komutunu kullanmak istiyorsa sen onu dediginde sana ilgilendigin kisinin son status update'ini gosterebilir. ekran sinirli tabi ama, mesela yani... bu ornekte facebook kendisi de biliyordur gerci zaten ama olur da hani "kanka parse edemedim ya ben bunu" derse cortana biliyorsa eger senin kiz arkadasinin kim oldugunu da facebook'a soyluyor. bu ekranla onlar bi boka yaramaz ekrana gerek olmayan ornek ver pic diyorsaniz "mapmyfitness, share my run live on facebook" diyeyim. ya da "itunes play <playlist>" diyeyim (mesela kulaklik kulaginda kosuyorsun, telefon cepte, cikarmadan hallettin), "pandora, what song is playing" diyeyim (sarki+muzisyen adi ekrana sigar varsaydim).
  • yıllar yıllar sonra microsoft'a ilk kez sempati beslememe sebep verdi;

    http://www.theverge.com/…ctplhwr0_sikoctyypkuljl_ls

    workout indirmek ve bunu adım adım takip ettirmesi, ios desteği, kullanım kolaylığı 10 numero.. sanıyorum seneleer seneler sonra alacağım ilk microsoft ürünü olacak..
  • özellikleri güzel gibi görünse de, aplle'ın neden başarılı olduğu çok açık belli oluyor. alette tasarım sıfır kelepçe gibi birşey. hadi erkekler kullanır da bayanları bilemem. zira köşeli möşelibirşey. köşeleri yuvarlasalar birkaç ışıltılı parça koysalar belki görüntü yumuşardı.
  • microsoft'un akıllı saat pazarında kendi payını kapması için pazara sunduğu akıllı bilekliği. şirketler fit band denilen aktivite izleyicilerin satıldığını gördüler ve akıllı saatin yanına bunu eklediler. microsoft'un en beğendiğim yanı ise ekranın, bileğinizin iç tarafında olması. bazı istisnai durumlar el bileğinin konumu hafif dönük durduğundan adamlar bu konuyu atlamamışlar, açıkçası microsoft çok şaşırttı ki geçen sene birisi de iç tarafa entegreli bir cihaz yapsa diye düşünüyordum ama mavi ekran verirse de şüphesiz taşşak oğlanına dönecektir. belki de geyiği dönüyordur.
  • fitness tracker dalında mükemmele yakın olan bileklik. iwatchdan farkı fitness'a daha yakın olması. antrenman sonrası analizleri çok iyi. insanı motive eden yanı da var. sporla ilgilenen kişilerin kullanması gerekli ve eğlenceli diye düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap