• microsoft'un team productivity ve collabration tool'u. office 365 ile ozellikle slack ve biraz da fb@work'e rakip olarak gorebiliriz.
  • microsoft'tan ayrilmadan birkac ay kullandim bunu. slack'e benziyor ama daha bir thread mantigi var, yani siz mesaj atinca altina cevap yaziliyor seklinde.. slack ise daha irc modunda.

    slack, bu urun ciktiktan sonra kiskancliktan catlayip "ama taklit edince basarili olunmuyor heehueh" http://www.adweek.com/…s-famous-seriously-ad-174399 gibi gazeteye basili salak bi reklam vermistir. biraz acinasi bi durum.
  • geç farkettiğimiz uygulama. iş yerinde takım içinde kullanmaya başladık. tüm ms ürünlerini tek bir client'ta toplaması, derli toplu tutması çok güzel.
  • bundan bi kaç sene önce alman postane kurumu deutsche post'un 1 euro karşılığında e-mail hizmeti vermesi kadar aptalca olan uygulama.
  • önce skype for business, sonrasında da başarabilirlerse, e-mail üzerinden haberleşmeyi unutturacak iletişim aracıdır. ücretsiz sürümü de bulunuyor.
  • kendisi microsoft'un mesajlaşma için skype for business, takvim paylaşımı için microsoft office 365 planner dosya paylaşımı için de one drive yapılarını kullandığı bir platformdur. office 365 lisansınızda bu üç öğe de varsa microsoft teams lisansı almak biraz hovardalıktır, müsrifliktir.
  • begendiğim uygulama.

    az sayıda kullanıcı için skype'tan teams'e geçti bizim şirket. bi nevi pilot gruptayım.

    bir kere mobil app çok çok iyi. mesajlaşma, sesli ve görüntülü konuşma işinde ses kalitesi olarak facetime whatsapp ve skype'tan çok daha sağlam calısıyor. kopma etme yok. baya telefonla konusma gibi ve ses kalitesi çok iyi.

    toplantılarda kamera açarsanız arka planı flulaştıran bi filtre var. aktif olarak kişiyi takip edip arka planı flu yapıyor. haber sunarken içeri çocugu dalan gazeteci gibi olmanızı engelliyor. http://prntscr.com/mzxtci

    teams içine app'ler eklenebiliyor. altta bir kaçının linkini paylaştım - biz polly kullanıyoruz - uzuuun süren emailler yerine "şöyle mi yapalım böyle mi yapalım" diye 2-3 seçenekli anket (poll) oluşturuluyor grup chat'te - oylanıyor ve karar veriliyor. bu benim için paha biçilmez çünkü çalıştığının reklamını yapmak için gereksiz uzun mailler atan arkadaşların maillerini okumak zorunda kalmıyorum.
    sadece "öğle yemeği planı" için bile kullanılsa her gün 10 dakikamı yiyen bu aktivite haftada 50 dk. yılda 2500 dk yani 40 saat yani 1.5 günümü yiyor. az mı olm 1.5 gün?

    https://info.modalitysystems.com/…n-microsoft-teams

    ofis 365 kullanılıyorsa onedrive dokümanları, excel dokümanları vs grup içinde paylaşmak ve çoklu kullanıcının editlemesine olanak sağlaması - gidip file share sunucusu ya da sharepoint üzerinde dosyayı aramak zorunda kalmamak bence güzel olay. program bile değiştirmeden paylaşımdaki dosyalara erişmek güzel.

    discord gibi sürekli açık duran (ve geçmişi görülebilen) chat grubuna girince üstteki tablerden dosyalara, onenote dokümanına hatta websitesi vs gibi bişey varsa ona erişim çok kolay. bence güzel düşünülmüş.

    bi güzel olay da kurulan uygulamaları ios'taki gibi uygulamanın içine girip çalıştırıp kullanmak gerekmiyor. örneğin şirketteki tüm calısanların detaylarına ulaşmak için bir uygulama var - gidip o uygulamayı açmak yerine en tepedeki aramaya komutu yazıp direk cevabı alabiliyosunuz - bi nevi chatbot gibi. mesela "who is ahmet yilmaz" diye aratınca ahmet yilmaz varsa şirkette kimdir nedir kimin altındadır vs çıkarıyor.

    skype'a alışmıştık ama kapanınca çok da üzülmedim açıkçası. skype'ın yaptığından fazlasını çok daha iyi yapıyor. microsoftun da galiba gazladığı bişey kurun da kurun diye darlıyorlar sürekli 4 koldan. istesek üste para verecekler o derece.
  • şirketimizde skype business'dan teams'e geçme kararı alındı. skype'dan daha iyi olabilir ama açıkçası benim beğenmediğim bazı sorunları var. bu arada desktop uygulaması ben hybrid'im diye bağırıyor.
  • bu ak munun yazılımında karşılıklı yazışırken birinci mesajdan sonraki mesajları elli takla atmadan tam kopyalayamıyorsunuz. niye çünkü çok çok önemli like butonu araya giriyor. arkadaş bu her boka like butonu koyma garabeti nedir anlamıyorum. hadi koydun da böyle mi koyulur ak.
  • daha bugün copy diyince büyük harfleri küçük kopyalayan ama ctrl c diyince büyük küçük harf nasıl formattaysa aynı şekilde kopyalayan uygulama. ben pek sevemiyorum teams. ui kısmı ne bileyim text style falan bana biraz demode geliyor.
hesabın var mı? giriş yap