• işbu girdi “vaktim yok, hemen hazırlayıp yeriz işte” diyerek migros hazır pizza hamuru almayı düşünenler bu düşüncelerinden ivedi bir şekilde vazgeçsin diye yazılmıştır.

    normalde pizza hamurunu kendim yaparım ama son 1-2 aydır markette * gözüme çarpıyordu ve deneyeyim dedim. en azından pazar kahvaltısına şipşak hazırlarım diye düşünmüştüm ama sonuç berbattı, yiyemedik.

    hamurun gerçekten kötü olması ayrı; piştikten sonra bile beraberinde gelen yağlı kağıda yapışık kalması, kağıttan asla ayrılmaması ayrı; ürünün başından beri kötü olduğunu bilmelerine rağmen satmaya devam etmeleri ayrı olay. hatta üçüncüsü rezalet sınıfına bile girebilir çünkü müşteri,ürün için çekilen videolarda resmen kandırılıyor.

    nasıl ?

    migros bu hazır pizza hamuru için çektiği videolardan birini inceleyelim:

    burada 1:51 'e bakalım. pizza hamurunun altında genişçe bir yağlı kağıt görünüyor.

    sonra yine aynı videoda 1:59 - 2:14 arasına bakalım. pişmiş pizzanın altındaki yağlı kağıt gitmiş ama bir gariplik var.

    bakınız gariplik.

    fotoğrafta da görüldüğü üzere pizzayı yağlı kağıttan ayıramamışlar ve çözümü fazlalığı kesmekte bulmuşlar. hatta pizzayı dilimlemeye çalışmışlar ama baktılar olmuyor, vazgeçmişler.
    karışık pizza videosunda bu durum daha da belirgin .

    özetle; videolarda yokmuş gibi davranıp üstünü kapatmaya çalışmalarına rağmen ürünün problemli olduğu hala belli. yine de ürünü o haliyle satmakta bir sakınca görmüyor migros. bakın ince pizza hamurunun videodan bile belli olacak şekilde kurumuş görüntüsünü es geçiyorum. adamlar pişmiş pizzayı kesememiş! pişirme kağıdından ayıramamış! pizza etrafındakileri keserek ayırmış gibi göstermeye çalışmış!
    “ bu üründe bir problem var, satıştan çekelim “ dememişler yani. videoyu sanki ürün çok güzelmiş gibi yayınlamışlar. pizzayı hazırlayan şef de bu ne menem pizza hamuru dememiş.

    internette şikayetler derya olmuş ama pizza hamuru hala satışta. memlekette hevesi kursağında, midesi boş bırakılacak tek bir kişi bile kalmayıncaya kadar da satıştan kalkmayacak sanırım. almayın.
  • migros hazır pizza hamurunun yağlı kâğıttan ayrılmadığı ile ilgili sayısız şikâyet okudum internette. sonra youtube'taki tarif videolarını gördüm. kendine "umut chef" dedirten umut reçber isimli migros aşçısının çektiği videolara siz de bir bakın:

    https://www.youtube.com/watch?v=u61zj13abqg
    https://www.youtube.com/watch?v=aeitc00jmvu

    videoların sonunda pizzayı yağlı kâğıttan ayıramamışlar ve yağlı kâğıdı makasla kesip, pizzanın altına yapışık olarak servis etmişler. hatta adam pizza dilimini kaldırıp göstermek istiyor ama pizza dilimlenmiş olmasına rağmen ayıramıyor, çünkü kâğıda yapışmış :)

    pizzayı altına yapışmış yağlı kâğıtla birlikte yemek gibi bir durum söz konusu olmayacağından, bu ürün alenen ayıplıdır. migros ayıplı ürün satmakla kalmayıp, yağlı kâğıdın pizzaya yapıştığı gerçeğini gizleyerek müşteriyi aldatıyor!

    ey bu ürünün satışına onay veren migros yetkilileri, altına yağlı kâğıt yapışmış bir pizzayı restoranda önüne getirseler ne yaparsınız? hiç utanmıyor musunuz ayıplı ürün satmaya?

    bir de bu migros'un mottosu "dürüst satıcı" idi. iyi ki değiştirmişler, bu yapılan işin dürüstlükle uzaktan yakından alakası yok çünkü.
  • basit bir pizza için hamur yapmaya bile üşenip hazır almak isteyen, sonrasında güzel olmadığını görünce vatan savunur gibi uzun uzun entry döktüren yazarları gösteren başlık. şaka mısınız dünyaya köle olarak mı geldiniz?
  • 1 fincan yoğurt
    1 çay bardağı süt
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    3 fincan un

    alın hepsini güzelce bir kapta karıştırın, 2 kişilik pizza için yeterlidir. 5 dakika sürmez. dışardan hamur almaya gerek yok sanki.
  • --- spoiler ---

    basit bir pizza için hamur yapmaya bile üşenip hazır almak isteyen, sonrasında güzel olmadığını görünce vatan savunur gibi uzun uzun entry döktüren yazarları gösteren başlık. şaka mısınız dünyaya köle olarak mı geldiniz?
    --- spoiler ---

    eksici olmak bunu gerektirir: "basit bir pizza icin hamur yapmak" diye cümle kurarsin. bu cümleyi kuran insan bilin ki hayatinda bir kez olsun bile pizza hamuru nasil yogurulur arastirmamis. yazmadan önce arastirayim da bosa atmayayim dese yine iyi. ama ona da üsenmis. ama milleti üsengeclikle sucluyor.

    pizza hamuru mayalanmasi bilmem ne 3 saat sürer, üstüne de 1 gün dinlendirirsiniz. herhangi bir pizzacida ya da pidecide ürün siparis ettiginizde hamur o anda yogurulmaz. bir gün önceden yogurulmus, dinlendirilmis hamur acilir. elbette hobi olarak yine yapabilirsiniz. ama pizzacilar veya pideciler bunu toplu halde yaptigi icin genelde ugrastiginiza degmez. ayrica bu ürünün karsisina koyacaginiz sey saatlerce pizza hamuru hazirlamak degil, hazir pizza siparis etmek. hangisinin daha üsengecce bir sey oldugunu düsünebilirsiniz. ya da yarin öbür gün birisi hazir pizza siparis edip magdur olunca, evde basit bir pizza icin hamur yapmaya üsenip burada magduriyet paylasiyorsunuz diye artistlik yaparsiniz.

    ürünü denemedim. yurt disinda yasiyorum ve muadil ürünler burada da var. bahsedilen yagli kagidin yapismasi sorununu göz ardi edersek gayet de güzel bir ürün. icine ne konuldugu bilinmeyen pizzalar almaktansa firini isitip, icine malzemeyi koyup 10-15 dakikada dominos vs. les pizzalardan cok iyisini yapabilirsiniz. ben buradaki muadillerini kullaniyorum. gayet de memnunum.
  • pizza hamurunu zaten herkes açabilse ve kıvamını tuttursa çevrede pizzacı olmazdı dediğimdir.

    tanım: en yakın zamanda denemek istediğim hamur.
  • pizza yapma süresini kısalttığına vurgu yapan migros markasına ait hazır hamur.

    şu hazır hamurları uzun karton bir kutuda tasty videolarında görür ne kadar pratik diye düşünürdüm hep, meğerse bizde de varmış. yalnız ben umut şefin motivasyonuna takıldım, silah zoruyla mı çektirdiler sana video'yu kral bu ne mutsuzluk, ne enerjisizlik.
    pizza mı yapıyoruz, helva mı kavuruyoruz.
  • pideciden ya da doğrudan ekmek fırınından hazır hamur alıp, yuvarlayıp/açıp üzerine biraz sos * ve evdeki malzemelerden kafama göre serpiştirerek yaptığımdan haberim olmayan hamurdur. tamam çok şahane olmuyor belki ama kötü de olmuyor. ayda bir iki kez kahvaltı niyetine yapıyorum. haşlanmış mısır konservesi ve çekirdeği alınmış dilimlenmiş zeytin kavanozu evimde anlaşılmaz bir nedenle hep olur zaten. ara ara alırım niyeyse. zaten pizza yapmasam ya sahanda sucuklu yumurta ya da tost yapacağımdan iyi kötü değişiklik oluyor.
    benim anlamadığım nokta şu ; migros pizza hamuru alana kadar doğrudan dondurulmuş hazır pizzayı alıp geçsek olmuyor mu ? neticede aynı kapıya çıkmıyor mu ?
    (bkz: böyle bir şey olabilir mi'nin ingilizcesi)

    * sos: biraz acılı ketçap, biraz domates salçası biraz da rendelenmiş domatesi karıştırıp yapıyorum ben o sosu.
    sos üzerine de hayatımda mozarella peyniri almadım o yüzden ya taze kaşar ya da tost peyniri yapıştırıp geçiyorum. keyfim yerinde ise rendeliyorum yoksa elimle ufalayıp geçiveriyorum, öyle de tembel bir insanım *
  • kardeşim biraz un serpiştirseniz yapışmaz. ben şefim diyenlere de işini biz mi öğretelim?
  • ben bunu aldım kulladım, 2 defa...

    sanıldığı gibi yağlı kağıt öyle büyük bir sorun değil. evet piştikten sonra yapışıyor ve kolayca ayrılmıyor ama hamur pişmeden önce kağıttan ayırıp sonra tekrar kağıdın üstüne koyupta pişirince bu sorunu aşabiliyorsunuz. hamur çiğken kolayca ayrılıyor çünkü kağıttan.

    esas sorun bu hamur pişince çok sert oluyor. pizzanın altı kayış gibi oluyor. az pişireyim derseniz de bu sefer üstü pişmemiş hamur kalıyor. oyüzden tavsiye etmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap