• aynı zamanda kısa yoldan zengin olma hayalleri kuran milletler/ülkeler listesinin karşılığıdır.
  • yatırdığı ana parayı coinden çıkaran, geri kalanı ile işlem yapan birisi için hiçbir patlama, zarar etme, gümleme söz konusu dahi değildir. şu devirde iki tane mum yakalayan adam zaten bir günde işini halledip, başlangıç maliyetini geri cebe atabiliyor.

    ha, çevrenizde böylesi var mı bilemem ancak bizim millet zaten kazandığı karı direkt yeme peşinde. gün gelir batarsa da yediğine sayar çok çok. öyle altcoinde %40 alayım, onunla btc miktarımı arttırayım düşüncesi çoğu kimsede yok. spor toto gibi bakıyorlar meseleye.
  • bin katına çıkacak, onbin katına çıkacak diye ümit edilerek altcoinlere para basma olayıdır. türk halkı ikinci bir bitcoin mucizesi bekliyor. 1000 lira attım bin katına çıkarsa milyonum olacak sendromu.

    avrupada birinci, dünyada da ilk beşteyiz.

    bitcoin rüştünü ispatladı, eth için de diyebiliriz. ama ripple'ın bile tahtının sallandığı bir sene geçirmişken, bu kadar altcoinlere yatırım yapılması ilginç değil mi ?

    o kadar bilgisizce ve fütursuzca işlem yapılıyor ki, bu halk bedavadan para kazanıyor herhalde diye düşünürsünüz. bir insan birisi çok artacak dedi diye bin dolar bir şeye yatırım yapar mı ? üstelik hiçbir koruması devlet güvencesi olmayan bir şeye ?

    yüksek ihtimal kötü olaylara gebedir, çok daha düşük ihtimalle alt coinlerden bir tanesi x1000 yapacaktır. aklınızla hareket edin, duygularını uzak tutun diyebiliyorum.
  • yakında "coin mağdurları açlık grevi çadırından canlı yayın" haberleri dinlemeyiz inşaallah.
  • şubat ayında 0.5 dolardan aldığım 1000 adet kmd coin'i dün 2.70 dolardan sattım.
    coin başı 2.2 dolardan, totalde 18.000 tl kar.

    çıldırıyorum.
  • milletin; ulusal parasına, ulusal ekonomisine ve insan gibi yaşamaya imkan sağlayacak bir geliri çalışarak elde edeceğine inanmamasından kaynaklanmaktadır.

    farz-ı misal; iran'daki diktatör tarafından bankalardaki dövizlere el konulursa, dövize erişim kısıtlanırsa ya da döviz taşımak suç haline getirilirse ne olacak? dövizini bankada değil de kripto para piyasasında tutan iran halkı hiçbir problem yaşamadan güncel kur üzerinden exchange yapıp keyfine bakacak. dolayısıyla iran halkı ne yapıyor? birikimlerini iran riyali yerine döviz olarak, banka yerine kripto para piyasasında tutuyor.

    diğer taraftan asgari ücretle çalışan birisi, maaşından ayırdığı 10 dolara x token aldığında, ertesi gün bu x token'ın %1800 değerlenme ihtimali olduğunu biliyorsa ve kürşat ayvatoğlu gibi "akıllıca" davranıp kendisine yeni fırsat kapıları açmak için zamanında akp'ye yanaşmamışsa, kripto paralar makul bir yatırım gibi görünmeye başlar.

    kısacası, halkın devlete ve kendi geleceğine güvenmediği ülkelerde, insanların parayı blockchain'e olan inancından dolayı coine yatırdığını zannetmeyin.

    edit: nasıl işlem yapıldığını soranlar olmuş. binance için %10 komisyon indirimli referans linkini bırakıyorum. ancak coinbase gibi diğer uluslararası borsaları da tercih edebilirsiniz.

    referans linki için tıklayın
  • hak yoldan para kazanamayan milletin girdiği yoldur. adamın düzgün bir ülkesi, düzgün bir işi olsa coine niye merak salsın? yokluktan bunların hepsi, belki bize de ekmek çıkar umuduyla girilen işler.

    suç bu ülkeyi bu hale getirenlerdir, yani akp seçmenleri.
  • 2015 de bitcoin almıştım. 10 tane. sonra ayni sene bunları geri sattım . kafamı...
  • işi bilen patlamaz. işi bilmeyen ise her yerde patlamaya mahkumdur.

    kimsenin tavsiyesiyle değil kendiniz takip ederek yapın.
  • çalıştığım yerde kendimi toprak parçası gibi hissediyorum. tek yatırım yapmayan benim ve herkes coin konuşuyor.
hesabın var mı? giriş yap